Labyrint: Útěk

11:55 Ivcca 14 Comments

Vydařený, nervy drásající příběh, který nelze přečíst jinak, než jezdím dechem.

Originální název: The Maze Runner
Autor: James Dashner
Díl: 1/3
Žánr: Sci-fi a fantasy
Počet stran: 360

Na začátku děje se spolu s šestnáctiletým chlapcem ocitáme uzavřeni ve výtahu stoupajícím do neznáma. Jediná věc, kterou si pamatuje, je jeho jméno, Thomas. Svět, do něhož je dopraven a který je obýván skupinou asi šedesáti chlapců, je tvořen rozlehlým placem obklopeným bizarním bludištěm. Každé ráno se vydává skupina běžců hledat cestu ven z labyrintu. Je ovšem v jejich nejlepším zájmu dostat se zpět na Plac před setměním. Pak se totiž brány labyrintu zavírají a věřte mi, nechcete zůstat venku přes noc. Po dobu dvou let je každý měsíc, se skálopevnou přesností, do Placu dopraven jeden nový chlapec. Pak se ale objeví dívka a jejich svět se začne od základů měnit.

Labyrint: Útěk se k radosti čtenářů konečně dočkal svého českého překladu. Navíc nás již za 3 týdny čeká premiéra jeho zfilmované verze. Od tohoto díla jsem měla obrovská očekávání, jednoduše jsem se ho nemohla dočkat. Začala jsem dílo číst v angličtině jako e-knihu, ale stejně jsem po vydání české verze neodolala a hned si ji zakoupila v knihkupectví. A věřte mi, stojí to za to. Knihu, jako je The Maze Runner, totiž potřebujete mít ve své knihovničce.


14 komentářů:

Děkuji za každý komentář!

Hrej hráčem

15:45 Ivcca 7 Comments

Jak popsat Hrej hráčem v jedné větě? Oddychové, trochu sprosté, ale přitom hříšně zábavné čtení.

Originální název: Love Game
Autor: Emma Hart
Díl: 1/3
Žánr: NA
Počet stran: 248

Samotný děj knihy není ničím příliš zajímavý či originální. Odehrává se na kalifornské univerzitě, kde se Maddie vsadí se svými přítelkyněmi, že uštědří lekci místnímu playboyovi Bradenovi. Jednoduše mu chce zlomit srdce během jednoho měsíce. Netuší však, že velice podobnou sázku, jen s poněkud jednodušším cílem, uzavřel se svými přáteli i Braden. Je ale jasné, že život nehraje vždy podle předem stanovených pravidel a oba jedinci riskují víc, než jsou ochotni připustit. Operace Hrej hráčem může začít.

7 komentářů:

Děkuji za každý komentář!

New in - srpen

16:05 Ivcca 20 Comments

Pokud můj blog již nějakou dobu sledujete, nemohli jste si nevšimnou, že velice ráda fotím. A v dnešním článku vás fotek čeká opravdu hodně! :) Ano, rekordní počet fotografií v jednom článku na mém blogu (možná nejen na mém, hehe). This is gonna be legendary!


Představuji vám své přírůstky za poslední měsíc!

Hned na začátek musím uznat, že srpen byl docela úspěšný, co se nových knih týče. Ani nevím jak, ale v mé knihovně přibylo hned 12 nových knih (z toho dvě v té virtuální). Popravdě jsem byla trochu zaražená, když jsem tuto hromadu přenášela na "společné focení".

Pravdou ovšem je, že to není tak úplně moje vina, něco jsou ještě opožděné dárky k narozeninám no a zbytek? Ten jsem v knihkupectví zkrátka nemohla nechat.

Ještě jedna fotografie všech knih pohromadě.

20 komentářů:

Děkuji za každý komentář!

Ve znamení Štíra

15:47 Ivcca 16 Comments

Každý okamžik čtení této knihy budete prožívat všemi smysly. Ojedinělý příběh s nádechem sentimentality a s vůní soli. Nemusíte milovat koně, abyste si oblíbili tuto knihu. Nemusíte milovat fantasy, aby vás toto dílo zaujalo

Originální název: The Scorpio Races
Autor: Maggie Stiefvater
Žánr: Sci-fi a fantasy
Počet stran: 368

Mladá dívka Kate, alias Šotek a záhadný chlapec, Sean. Oba je spojuje nejen láska ke koním, ale také místo, kde žijí. Nehostinný ostrov, který se vždy na sklonku zimy mění v nebezpečnou atrakci. Počátkem listopadu z vod okolního moře vystupují vodní koně. Nádherní a nespoutaní tvorové, jejichž krásu předstihuje jejich nebezpečnost. Živí se masem, jsou silní a nepředvídatelní. Ti nejodvážnější přicházejí, aby je zkrotili a na jejich hřbetu dojeli k lákavé odměně, čekající v cíli dostihu Ve znamení Štíra.



Celá kniha pramení z báje o vodních koních, což je jednoznačně zajímavé a každého čtenáře tento originální motiv jistě zaujme na první pohled. Já například tuto báji neznala a velice ráda se dozvídám nové věci, což jen umocnilo mou nedočkavost a prakticky ihned po odchodu z knihkupectví jsem knihu začala číst. Pravda je, že vás okamžitě osloví kouzlo prostředí, ve kterém se celý příběh odehrává. Tajemný nehostinný ostrov, ze všech stran na vás dýchá depresivní atmosféra tohoto chladného místa a přímo cítíte štiplavě ledový vítr na tvářích. Kniha je zasazena do reálného prostředí a nebýt poněkud neobvyklých vlastností vodních koní, tak vám ani nepřijde, že čtete fantasy.

16 komentářů:

Děkuji za každý komentář!

Měsíční shrnutí #1

17:57 Ivcca 15 Comments

Zdravím vás!

Dnešní článek bude trochu slavnostní, dnes je to totiž přesně jeden měsíc od založení mého blogu. Vím, že je to krátká doba, ale přece jen to pro mě představuje takový malý mezník v "životě" tohoto blogu. Utvrdila jsem se v tom, že mě šíleně baví psát pro vás články a recenze. Velice vám děkuji za všechny vaše komentáře a názory, které se mnou prostřednictvím mého blogu sdílíte a v neposlední řadě děkuji i za to, že máte tak úžasné a inspirativní blogy, které si mohu číst já.


Rozhodla jsem se, že budu pravidelně sepisovat určité shrnutí za dané období, nejspíš jednou za půl roku. Zkrátka taková sumarizace nejen přečtených knih, ale také blogových statistik.

A tímto vám moc děkuji za to, že jste tak úžasní čtenáři!!!

15 komentářů:

Děkuji za každý komentář!

Dítě číslo 44

17:43 Ivcca 9 Comments

Kniha, při jejímž čtení vás nejednou zamrazí. Kniha, kterou neodložíte, dokud nebudete na úplném konci. A rozhodně to není jen tím, že je inspirována skutečnou událostí.

Originální název: Child 44
Autor: Tom Rob Smith
Žánr: Thriller
Počet stran: 382

Ústřední postavou románu je Lev Děmidov, příslušník sovětského MGB. Nikdo není oddanější režimu a jeho myšlenkám, než právě on. Stíhá disidenty a jiné odpůrce režimu a posílá je na brutální výslechy a jistou smrt. Pro dobro národa. Jeho život se radikálně mění v momentě, kdy je u železniční trati nalezena mrtvola malého chlapce. Jeho rodina tvrdí, že se jednalo o vraždu a jakmile mrtvol začíná přibývat, je Lvovi jasné, že se nejedná o pouhou náhodu. Sovětská vláda však hlásá, že k vraždám dochází jen v prohnilých kapitalistickým zemích západního světa, nikdo si nepřeje, aby Lev rozbíhal hledání sériového vraha, jehož existence by mohla srazit pilíře víry v komunistické zřízení a v celý stát.

Děj je zasazen do Sovětského svazu a odehrává se zhruba v 50. letech minulého století. Kniha je inspirována skutečnou událostí a vychází z případu sériového vraha Andreje Čikatila. Čtenář je nemilosrdně přenesen přímo do prohnilého stalinistického režimu, jež má na svých rukou krev tisíců nevinných lidí. Kniha se dočkala obrovského mezinárodního úspěchu, což dokazuje i skutečnost, že se minulý rok dočkala zfilmování. A to přímo v Praze.

9 komentářů:

Děkuji za každý komentář!

Město ze skla

12:49 Ivcca 4 Comments

Série Mortal instruments měla být původně trilogií. Nakonec se však autorka rozhodla dopsat ještě další díla, až do finální sextalogie. Záleží jen na vás, zda se po tomto díle rozhodnete pokračovat. Jste připraveni na lovce stínů?

Originální název: City of Glass
Autor: Cassandra Clare
Díl: Série Mortal instruments 3/6
Žánr: Sci-fi a fantasy
Počet stran: 480

Clary na konci druhého dílu konečně zjišťuje, jak probrat svou matku z kómatu. Navzdory protestujícímu Jaceovi se vydává do Idrisu, aby zde svůj plán uskutečnila. K tomu však potřebuje pomoc hned několika lidí ve svém okolí. Může si však být jistá tím, komu věřit? V životě Clary se také zčistajasna objevuje Sebastian, tajemný lovec stínů, jež v ní vzbuzuje velice rozporuplné pocity. Nehledě na to, že hrozivá válka může vypuknout každou chvílí a aby měli lovci stínů alespoň minimální šanci na přežití, musí se spojit se svými odvěkými nepřáteli.

4 komentářů:

Děkuji za každý komentář!

Zavržený

20:15 Ivcca 2 Comments

Kniha Zavržený je prvním dílem poměrně známé knižní fantasy série "Hush, Hush". Nečekejte žádnou přeslazenou romanci plnou milých a hodných andílků. Zavržený ukazuje anděly v úplně jiném světle.

Originální název: Hush, Hush
Autor: Becca Fitzpatrick
Díl: 1/4
Žánr: Sci-fi a fantasy - Andělé
Počet stran: 368

Nora Greyová žila typickým životem mladé středoškolačky. Alespoň do té doby, než byla na hodinu biologie přesazena k Patchovi, který se nedávno přistěhoval. Existuje vůbec něco, co na něm není znepokojující? Přes veškerou Nořinu snahu se však nového souseda se zvláštně černýma očima nezbaví a je nucena poznat ho blíže. Je si ovšem jistá, že to chce? Strach z něj se stupňuje a Nora chce jediné, držet se od něj co nejdále. Brzy ale zjistí, že osud s ní měl jiné plány.

2 komentářů:

Děkuji za každý komentář!

Projekt: Čteme klasiku

20:22 Ivcca 25 Comments



Dovolte mi, abych vám představila můj úplně první projekt.

Všimla jsem si, že velice často upřednostňuji nové knihy a v přívalu novinek a knižních hitů zkrátka občas zanedbávám ty nejcennější poklady, a sice světovou klasiku.
A tak jsem se rozhodla, že uspořádám takový menší projekt!

↓↓↓
Čteme klasiku

25 komentářů:

Děkuji za každý komentář!

Město z popela

16:26 Ivcca 11 Comments

Originální název: City of Ashes
Autor: Cassandra Clare
Díl: Série Mortal instruments 2/6
Žánr: Sci-fi a fantasy
Počet stran: 392

Město z popela je druhou knihou série Nástroje smrti. Konec předchozí knihy přinesl opravdu převratné zjištění, tudíž většina z vás okamžitě sáhne i po druhém díle. Jaký ale je? Dokáže se vyrovnat svému úspěšnému předchůdci?


Clary se ocitá v opravdu prekérní situaci. No řekněte, vás by nadchlo zjištění, že vám v žilách koluje stejná krev, jako:

1. Nejzlejšímu a nejzákeřnějšímu lovci stínů, jaký kdy spatřil světlo Idrisu.
2. Klukovi, do kterého jste se právě zamilovali.

Na konci prvního dílu se stáváme svědky Valentýnova útěku z Institutu. S sebou si odnáší i Pohár smrti,  první ze tří nástrojů smrti, velice cenný a mocný. Pokud se Valentýnovi podaří získat i ostatní, může to znamenat konec světa takového, jaký jsme ho doposud znali. Navíc Claryina matka upadá do záhadného kómatu a nikomu se nedaří zjistit, jak ji probudit. Znovu se vracíme do světa lovců stínů, abychom pohlédli do odvrácené tváře New Yorku a spolu s Clary a jejími přáteli nás opět čeká mnoho démonů, záhad a soubojů. A nejen to.

11 komentářů:

Děkuji za každý komentář!

TAG: Liebster Award

16:03 Ivcca 14 Comments

Dočkala jsem se nominace do tohoto zajímavého TAGu, takže tímto děkuji Michaelce (klik klik klik) z blogu Books allow us to live thousand lives za nominaci :)



Podstatou tohoto TAGu je, že se opět dozvíte spoustu zajímavých zbytečností z mého života!

Pravidla:
1. Poděkuj blogerovi, který vás nominoval. 

2. Napiš 11 faktů o sobě.
3. Odpověz na 11 otázek, které si dostal/a.
4. Nominuj 11 blogerů s méně než 200 obyvateli, aby odpověděli na tvých 11 otázek.

14 komentářů:

Děkuji za každý komentář!

Město z kostí

17:58 Ivcca 8 Comments


Originální název: City of Bones
Autor: Cassandra Clare
Díl: Série Mortal instruments 1/6
Žánr: Sci-fi a fantasy
Počet stran: 416

Město z kostí představuje první knihu rozsáhlé sextalogie, jež nese název Nástroje smrti. Děj se začíná odehrávat v New Yorku, kde se patnáctiletá Clary Frayová rozhodne navštívit se svým kamarádem Simonem klub Pandemonium. Obyčejný večer se však stává noční můrou, když se Clary stává svědkyní vraždy. Nebyla to ale jen tak obyčejná vražda, provedla ji skupinka mladých teenagerů pomocí magicky zářících čepelí a mrtvý hoch... Jen tak zmizel. Clary je zděšená a bezmocná. Nejhorší na tom všem je, že ty lidi nikdo jiný, kromě jí samotné, nevidí. Jak je to možné?
Clary totiž není obyčejný člověk, v žilách jí koluje krev lovců stínů. Nefilim, lidí, kteří bojují proti démonům, kteří do naší země přichází z jiných dimenzí. Na své tělo nanáší magické runy, které vypadají jako tetování a svému majiteli propůjčují různé užitečné schopnosti. Po tomto zjištění však Clary přichází na něco mnohem horšího a děsivějšího, její matka zmizela a jediné co po ní zbylo je byt převrácený vzhůru nohama. Žije vůbec ještě? A kdo a proč se ji pokoušel zabít?

8 komentářů:

Děkuji za každý komentář!

Zmizelá

11:14 Ivcca 13 Comments

Originální název: Gone girl
Autor: Gillian Flynn
Žánr: Thriller
Počet stran: 528

Román Zmizelá je třetí vydanou knihou mladé americké spisovatelky. Tyto romány se staly fenoménem. Pojí je stejný design obálky, příběhy jsou již odlišné. Ze všech tří jsem měla tu čest pouze se Zmizelou. Velice jsem se na ni těšila, obzvláště poté, co jsem zjistila, že se knihu chystá zfilmovat můj nejoblíbenější režisér David Fincher (autor takových pecek jako je například Klub rváčů, Sedm nebo The Social Network).

Celé to začíná poměrně nevinně. Amy a Nick jsou manželé již několik let. Zvenku tito dva působí jako obyčejný, vyrovnaný a spokojený pár. Až do té doby, než Amy přesně v den pátého výročí svatby záhadně zmizí. V prvním okamžiku jsou všichni otřesení. Unesl ji nebo přepadl někdo? Postupem času se objevují kompromitující důkazy, které vrhají stín podezření právě na Nicka, Amyina manžela. Ostatně, vrahem je přece vždy manžel.. Nebo ne?

13 komentářů:

Děkuji za každý komentář!

Time for.... Birthday presents!

20:02 Ivcca 26 Comments


Upřímně? Miluju narozeniny! Miluju dostávat dárky a miluju dostávat knížky!


A o tom vlastně bude dnešní článek :) Ráda bych vám v něm představila novinky, kterými jsem byla obdarována a které teď zdobí moji knihovnu (také novou, ale tu vám představím možná někdy příště). A napadlo mě, že bych z toho rovnou mohla udělat takové shrnutí, aneb New in za měsíc červenec!

26 komentářů:

Děkuji za každý komentář!

Enderova hra

15:11 Ivcca 13 Comments

Tento román je často počastován přívlastkem legendární sci-fi. Rozhodla jsem se, podívat se mu na zoubek a zjistit, co se za jeho lákavým filmovým přebalem skrývá ve skutečnosti.



Originální název: Ender's Game
Autor: Orson Scott Card
Žánr: Sci-fi a fantasy
Počet stran: 280

Enderova hra je příběhem z budoucnosti, kdy jsou lidé schopni žít nejen na zemi, ale i tisíce kilometrů nad ní, v prostředí vesmírných lodí. Zde se nachází speciální školy, jež mají jediný cíl - připravit lidstvo na hrozbu útoku mimozemské civilizace. 
Země již zažila útok Termiťanů, inteligentní mimozemské rasy připomínající hmyz a zdá se být nemožné, že by podobný útok mohli lidé přežít znovu. Termiťané jsou velice učenliví tvorové - učí se od svého nepřítele a prakticky okamžitě jsou schopni použít jeho bojovou strategii ve svůj prospěch. Proto je tak náročné je porazit. Svět nyní potřebuje opravdové vůdce a stratégy, kteří by byli schopni hrozbu odvrátit, jelikož čas se neúprosně krátí.
Vznikají bojové školy, které si vyhlíží geniální děti a podrobují je tvrdému výcviku, psychickému i fyzickému.
Andrew "Ender" Wiggin se jeví jako největší a dost možná poslední naděje lidstva na přežití.

Ale je to pořád ještě hra?


13 komentářů:

Děkuji za každý komentář!

TMI tag

20:51 Ivcca 14 Comments


Milí drazí, já a můj blog máme za sebou první týden existence! Děkuji vám za vaše návštěvy a komentáře u článků.
Napadlo mě, že bych pro vás dnes mohla připravit TAG, který vám trochu prozradí o mé odobě a vybrala jsem první co jsem potkala (shodou okolností je to snad nejdelší tag ze všech tagů!!). Dnes tu pro vás tedy mám 50 vyčerpávajících odpovědí na 50 otázek.
Jsem zvědavá, jestli je zvládnete všechny :)

14 komentářů:

Děkuji za každý komentář!

Nespoutaná

11:16 Ivcca 0 Comments

Originální název: Boundless
Autor: Cynthia Hand
Díl: 3/3
Žánr: Sci-fi a fantasy, Andělé
Počet stran: 344
Délka čtení: 2 dny

Dostáváme se do finále série Nadpozemská. Clara má za sebou několik vizí, těžkou ránu ji zasáhla i smrt blízkého člověka. Ale co nyní? Její bratr je na útěku, ona má za sebou těžký rozchod a další vize na sebe nenechá dlouho čekat. Jenže tentokrát je ještě horší a intenzivnější než kdy předtím a Clara se začíná bát nejen o svůj vlastní život, ale i o životy druhých - její kamarádka Angela bude ve smrtelném nebezpečí. A aby toho nebylo málo, vize po ní chce, aby se spolčila se samotným Černokřídlým, protože jedině ten ji může dovést na místo, kam se potřebuje dostat, aby zachránila svou přítelkyni.

Hodnocení

Stejně jako první dva díly i ten závěrečný vám uteče jako voda. Děj odsýpá a získává na temnosti. Cesta do pekla je opravdu zajímavým zpestřením a musím ocenit autorčinu fantasii při popisování a vymýšlení tohoto místa. Opět se setkáváme s poněkud ohraným milostným trojúhelníkem, který mě již v této knize dost vytáčel. Autorka se opakovala, používala stále stejný scénář, který vás brzy začne nudit a štvát. Zkrátka na mě bylo v tomto dílu romantiky až moc. Celkově si myslím, že se jedná o nejslabší díl z celé trilogie.

0 komentářů:

Děkuji za každý komentář!

Útěk z tábora 14

20:23 Ivcca 9 Comments



"Všichni jsme si rovni, ale někteří jsou si rovnější."

Větu v podobném duchu jako tu, kterou jsem použila na začátku recenze, použil George Orwell ve svém románu Farma zvířat.


Její nadčasovost mě nikdy nepřestane udivovat.


Sin Tong-Hjok se narodil v pracovním táboře v Severní Korei. Třiadvacet let svého života zde strávil bez sebemenšího tušení o existenci světa mimo ostnatý drát, jímž byl pracovní tábor obehnán. Severokorejské pracovní tábory existovaly mnohem dříve než sovětské gulagy a existují dodnes, navzdory mystifikacím za strany vlády Severní Korei. Sin je jedním z mála, kterým se z pracovních táborů podařilo utéct. O jeho tvrdém životě svědčí nenávratné tělesné deformace zapříčiněné namáhavou prací, jizvy od popálenin, ale hlavně hluboké jizvy na jeho duši, jizvy člověka, který viděl umírat při popravě vlastní matku a bratra, člověka, který žil mnoho let v pekle, nepřekonatelně daleko a přitom tak blízko od civilizovaného světa.



9 komentářů:

Děkuji za každý komentář!