Knižní novinky duben + květen

14:05 Ivcca 19 Comments

Nepůsobí na vás můj blog občas lehce zmatečně? Dovolte mi vyjádřit se k tomu, proč pravidelné rubriky jsou na mém blogu definicí všeho, jen ne pravidelnosti. Jsem člověk hodně impulzivní, v životě i v blogování. Když mě něco jen trochu nebaví nebo si tím nejsem stoprocentně jistá, vezmu imaginární nůžky, přestřihnu nitky a je hotovo. Rychlá cesta ke spokojenosti.

Konkrétně na mém blogu to v praxi znamená, že jsem například přestala psát Abecedu knihomolů. Nic proti tomuto projektu! Je skvělý a zajímavý a ze začátku mě vážně bavil. Pak už jsem ho ale psala jen z povinnosti a necítila, že předávám svým čtenářům něco přínosného. Jako další mohu uvést můj věčný boj s rubrikami New in a Měsíční shrnutí, které jsem už párkrát vynechala, párkrát spojila dohromady do jednoho článku a x-krát změnila podobu a koncept celého článku.

JÁ VÍM, je to asi otravné, ale musíte se hold smířit s tím, že Obsessed with books je stejně spontánní a v jistém slova smyslu chaotický projekt, jakým se občas cítím být já samotná. Nechci zveřejňovat článek, u kterého mi přijde, že nemá dostatečnou informativní hodnotu, nechci šidit své čtenáře, proto články upravuji a měním jak se mi zlíbí a nějaké pravidelné rubriky a projekty u mě asi hold nemají šanci. Doufám, že to pro vás není nijak velký problém - což si ostatně můžete ověřit na dnešním článku nesoucím název Knižní novinky duben + květen, který:

a) není psán na konci měsíce, i když by zcela logicky měl být
b) je spojen s nudnou a nezajímavou úvahou výše (nezlobím se, pokud jste ji přeskočili)
c) zcela účelně spojuje dva měsíce dohromady, protože jsem teď tak trochu "knižní socka" a kupuji si málo knih

Tak si ho užijte!


Prvními přírůstky, ze kterých jsem jednoznačně nejvíc nadšená, jsou Pod vodou a Ostrov lhářů. Obě tyto knihy jsem si přinesla ze Světu knihy, kde jsem je u stánku Hostu ulovila za příznivou cenu. Musím říct, že Host jednoduše miluji! Málokdo si s obálkami a vůbec s celkovým provedením knih tak pohraje. Knihu je potom radost nejen číst, ale i se na ni dívat. První zmiňovanou knihu jsem zrovna začala číst a na druhou už mám dokonce napsanou recenzi a můžete ji čekat brzy na blogu. Na její přečtení mi stačily pouhé dva dny.


Za poslední dva měsíce mi přišly tři recenzní výtisky. Sci-fi Erebos, na který naleznete recenzi zde a Nemám žádné jméno - deník ženy, která strávila dva roky života v Terezíně (recenze zde). Obě knihy mi na recenzi poskytlo nakladatelství Fragment.
Třetím a posledním recenzním výtiskem je Ospalá díra - děti revoluce, za kterou vděčím Knihcentru. I na tuto knihu jsem před pár dny zveřejnila recenzi a vy si ji můžete přečíst zde.

Po velice dlouhé době jsem si našla čas a zavítala do knihovny! Zde jsem měla štěstí a hned u vchodu narazila na Kukuřičný město, nejujetější a nejúchylnější knihu všech dob. Mám ráda ujeté věci, proto jsem po ní nadšeně sáhla a jsem zvědavá, jak mi padne do noty. Druhou knihou, kterou jsem si vypůjčila, je Mlčení jehňátek. Nevím, zda jsem se o tom už zmiňovala, ale filmy s Hannibalem Lecterem jsou něco jako má modla, pilíř mé lásky k filmům a kanibalský doktor je jednoznačně jednou z mých nejoblíbenějších postav vůbec. Proto nevím, jak je možné, že jsem ještě nečetla knižní předlohu. Snad bude stejně dobrá jako film.


Jak často chodíte do knihovny? Četli jste některé z výše uvedených knih?

P.S.: Za dva dny je to přesně 10 měsíců od založení mého blogu!

I.

19 komentářů:

  1. Do knihovny chodím skoro každý týden. Je pravda, že většinou tam jdu pro knihy, které potřebuji ke studiu, ale vždy přiberu i něco navíc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro knihy ke studiu jsem v knihovně nebyla už tak rok :D Než se dokopu k tomu si je půjčit, tak je konec semestru.

      Vymazat
  2. Ahoj! Celý tenhle článek, i tvůj přístup ke blogu, se mi moc líbí. Blogování by mělo člověku přinášet radost - pokud se uspokojivé pocity nedostavují, je asi lepší dát si pauzu. :-) A jinak krásné přírůstky... :-) Těším se na Tvé dojmy z Kukuřičného města. Já ho nečetla, ale slyšela jsem na něj docela rozporuplné názory. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc děkuji za Tvůj názor a jsem ráda, že se mnou souhlasíš :) Na Kukuřičné město se také moc těším, určitě očekávej recenzi.

      Vymazat
  3. Skvělé knihy :) Ostrov lhářů jsem ještě nečetla a jsem na něj hodně zvědavá. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem byla nadšená! :) Víc se dozvíš za pár dní v recenzi.

      Vymazat
  4. Mlčení jehňátek je skvělé. Četla jsem minulý rok průběžně na lyžáku a vážně si to užila. :) Jinak moc pěkné knihy. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to moc ráda slyším! :) Snad se mi bude také líbit, děkuji.

      Vymazat
  5. Moc pěkné přírůstky, Ospalou díru bych také chtěla :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud znáš seriál, tak si určitě zamiluješ i knihu :)

      Vymazat
  6. Ostrov lhářů a Pod vodou- tak jednoduché a přitom nádherné obálky! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Nemůžu se dočkat, až si přečteš Kukuřičný město! :D A těším se na recenzi na Ostrov! :) Zveřejni ji brzy!
    Slovní spojení "knižní socka" mě pobavilo :D
    Vy mě snad s Ellen nakonec nalákáte na to Pod vodou :D I když to vůbec nechci, na fotkách to vypadá dokonale :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sama jsem neskutečně zvědavá, jaké to bude! :D Recenzi na ostrov zveřejním zítra nebo v pondělí :)
      Pod vodou jsem dnes začala číst, tak tě budu průběžně informovat o tom, zda to stojí za přečtení, neboj! :)

      Vymazat
  8. Len tento týždeň som rozmýšľala, či nezačnem s nejakým meme alebo projektom, ale potom som tiež prišla na to, že to by u mňa pravidelne nefungovalo, i keby som sa snažila, lebo niekedy proste nie je čas, sila alebo chuť :D Tak to potom dopadne, že mesačné prestávky medzi článkami boli v poslednej dobe skôr pravidlom než výnimkou :D
    Tá úvaha nebola vôbec nudná a podľa mňa bola zaujímavejšia ako zvyšok článku, lebo bola pekne napísaná a pekne nám všetko osvetlila a súhlasím s tebou, že ak ťa to nebaví a nemáš z toho dobrý pocit, ktorý k blogovaniu potrebuješ, tak to nerob :)
    Ale možno sa mi tá úvaha tak páčila len kvôli tomu, že nie som tak celkom knižná blogerka a o knihách, ktoré nejako nezapadajú do môjho okruhu, ma nezaujíma čítať :D (Takéto články zvyknem prečítať celé, z recenzií si však vyberám.)
    Pfff, "knižní socka"? Všetky moje "knižné príjmy" z poslednej doby zahrňujú len knihu, ktorú som vyhrala (Šváby od Nesba!!) a knihu, ktorú mi kúpila sestra :D
    A tak nejako nemám preukaz do knižnice, knihy si požičiavam len v tej školskej - povinné čítanie.
    Vopred gratulujem k výročiu :) Aaaaaaa dobre, že píšeš, pretože práve som si uvedomila, že môj blog bude mať o 8 dní tri roky! :D Ani mi to nenapadlo doteraz.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za krásný komentář! :) Já jsem meme a projekty vyzkoušela, zjistila že to není pro mě a pokračuji dál. Všechno se vyvíjí a lepší něco zkusit a ujistit se, že to není pro mě, než to úplně ignorovat. Jsem ráda, že se Ti úvaha líbila. A jsem hlavně ráda, že si tu najdeš články, co Tě baví, i když nejsi úplně knižní blogerka :) To potěší vlastně ze všeho nejvíc.
      Švábi už jsi četla? Skvělá kniha!!!
      A samozřejmě i já Tobě moc gratuluji! Tři roky, to je teprve něco, oproti tomu je můj blog pořád ještě v plenách :D

      Vymazat
    2. Možno niečo vyskúšam... alebo vymyslím, lebo zatiaľ som nenarazila na žiadne meme/projekt, ktorý by ma ohúril :D
      Ešte len dnes začínam s čítaním! Som zvedavá, aké to bude, keď Harry ešte nemal toľko zranení :D
      Ha, ďakujem :D :) I keď keby som to brala odvtedy, odkedy som začala tak serióznejšie blogovať, tak by to bol možno len rok :D Predsa len, články z obdobia, keď som mala 14, nie sú práve najkvalitnejšie a keby som nebola taká lenivá, tak ich asi poriadne pretriedim :D

      Vymazat
  9. Ivi, úplně naprosto tě chápu, já jsem na tom s blogařením podobně. Taktéž jsem impulzivní a navíc nedokážu být věrná jednomu konceptu a v jednom kuse měním styl mých článků a rubrik. Takže mi to vůbec nevadí, hlavně, že tvé články jsou stále stejně zábavné. (Tedy spíše lepší a lepší!)
    A pokud by jsi zrovna měla chuť, označila jsem tě do TAGu, který je teď u mě na blogu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristý, jsem moc ráda že se mnou souhlasíš a že to tak máš taky! :) Konečně si nepřijdu tak blbě. A jsem moc ráda, že se Ti mé články líbí, to je pro mě to nejlepší ocenění práce, jaké může být!
      Děkuji za označení, na TAG určitě mrknu :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář!