Jak bylo na SVĚTĚ KNIHY 2015?

19:08 Ivcca 21 Comments

Svět knihy 2015 opět na pražském výstavišti
Tak jsme se všichni dočkali! Svět knihy je bezesporu knižní událostí roku a nejen blogeři nedočkavě odpočítávají dny do propuknutí veletrhu a škudlí peníze, aby byl rozpočet na tu spoustu knih co největší (dostatečný totiž nebude nikdy). Vloni jsem navštívila Svět knihy poprvé a byla jsem vážně nadšená. Proto jsem se šíleně těšila na letošní ročník. Jak to celé dopadlo?


Samotné akci předcházelo asi tak dvoutýdenní dohadování se našeho "blogerského komanda", kdy že na Svět knihy půjdeme. Každý samozřejmě mohl v jiný den a tak jsem nakonec vyrazila v pátek ráno jen s Pavlínkou z Between Paper and Mind. Ke vstupu jsme dorazily po jedenácté hodině a měly jsme co dělat, abychom se prorvaly těmi davy lidí. Já patřím mezi lidi, kteří prostory přecpané lidmi jednoduše nemohou vystát, nicméně jsem zatnula zuby a vyrazily jsme obcházet stánky.
Trochu mě zklamalo, že spousta nakladatelství otevírala stánek například až v sobotu a já se to dozvěděla až zpětně. Moc tuhle logiku nechápu, ale dobře - moje peněženka je nakonec ráda. Kromě spousty stánků bylo samozřejmostí i občerstvení (v hlavním vestibulu s neuvěřitelně milou obsluhou).

Docela jsme se krotily
Pája nakupuje




Interiér výstaviště
A teď k tomu hlavnímu - ke knihám. V tomhle ohledu pro mě byl Svět knihy 2015 trochu zklamáním. Slevy nebyly nijak dech beroucí (nebo jen nemám "čuch" na hledání výhodných koupí) a největší zklamání přišlo asi u stánku Joty, kde jsem myslela, že utratím nejvíc peněz (nabízeli 50% slevu pro blogery). Nejspíš by tam velká část mých financí zůstala, ale Jota nabízela jen dost nezajímavé tituly, které bych si asi nevzala ani zadarmo.
Jediný úspěch jsem slavila u stánku Hostu, odkud jsem si odnesla za zvýhodněnou cenu knihy Pod vodou a Ostrov lhářů. Z obou úlovků jsem neuvěřitelně nadšená a už se nemůžu dočkat, až se pustím do jejich čtení! Navíc mají naprosto úžasné obálky. Ano, ŘÍKÁMNAPROSTOÚŽASNÉ!!
Kromě knih jsem si nahrabala ještě nějaké pěkné záložky a ukázky z knih Na co Alice zapomněla, Příliš mnoho Kateřin a Příručka stážisty. Na poslední jmenovanou mě velice nalákala milá paní z info stánku - kniha je prý přirovnávána ke stylu mého oblíbeného režiséra Quentina Tarantina.


Takže závěrem - Svět knihy 2015 byla hezká akce, líbila se mi atmosféra a těším se i na další ročník. Pevně totiž doufám, že to si domů odnesu více, než jen dvě knihy. Na konec článku vám ještě musím ukázat, jak božsky bylo v pátek na pražské Letné, kde jsem strávila část večeru pod kyvadlem.
No není to pohádka?


Byli jste letos na Světě knihy a jak jste s veletrhem byli spokojení vy?
I.

21 komentářů:

  1. Jak jsi dokázala odejít se dvěma knihami? Máš můj obdiv!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem si na to dala omezený budget :D Den předtím jsem trochu utrácela, takže jsem si řekla, že si koupím maximálně 3 knihy. No a nakonec ani to ne.

      Vymazat
  2. Nah, já nevím, zkoušela ses u té Joty třeba ptát jestli konkrétní knihy nemaj? o.o Já mám totiž dojem, že takovou Řekni vlkům, že jsem vystavenou vůbec neviděla, ale když jsem se zeptala, tak ji měli :D A postřehla jsem, že celkem dost knih tam na tom pultu neměli, tak třeba se jim to tam jen nevešlo? o.o Jako, nevím, jen mě to tak napadlo, jo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, tak to mě nenapadlo se ptát, jestli nemají nějaké podpultovky :D A jestli měli Řekni vlkům, že jsem doma, tak to jsem pěkně naštvaná! Tssss, takové knihy tam mají dát hned v základu a pod pult schovat ty méně atraktivní :)

      Vymazat
    2. Jo, já se hodně divila, že jsem ji tam neviděla, protože ta mi přijde celkem oblíbená a tak :D A z toho důvodu mi přišlo hrozně nepravděpodobný, že by ji neměli vůbec, tak jsem se ptala, no, naštěstí :D

      Vymazat
    3. Šikovná! :) A pro mě poučení pro příště.

      Vymazat
  3. Já jsem vážně nakupovat nechtěla nic a stejně mám pět knih. :-)
    http://www.kniho.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Veľmi sa teším, že vidím u teba Ostrov lhářú!! Krása , teším sa, čo na to povieš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My máme docela podobný vkus! :) Také se nemohu dočkat, dočtu co mám rozečtené a vrhám se na něj.

      Vymazat
  5. Já jsem na Světu knihy ještě nikdy nebyla.. letos jsem uvažovala, že vyrazím poprvé, ale tenhle měsíc bude i tak plnej výdajů, tak jsem to nakonec zavrhla. Ale příští rok to jistí! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě zajdi příští rok. Já šla vloni sama a nechtělo se mi, ale nakonec jsem byla nadšená. Minimálně ta atmosféra za to stojí.

      Vymazat
  6. Já jsem nakupovala docela výhodně, ale je pravda, že spousta věcí mě zklamala. Tak třeba u Albatros media nenakupuju vůbec, tam je to předražený a jak je to velký, je mi to strašně nesympatický. K Jotě jsem nakoukla, ale opravdu žádná sláva, ani jsem o té slevě nevěděla, ale i bez ní bych nic nekupovala. Host měl opět originální stánek a taky jsem něco málo nechala u nakladatelství OneHotBook. :)

    Pěkný report. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U Hostu jsem měla chuť vzít ten stůl a odnést si ho celý domů :D Děkuji za pochvalu.

      Vymazat
  7. Stánek Hostu pro mě bezpochyby vedl ! Ty obálky !! <3
    Příručku stážisty si musím sehnat, paní mě taky dost nalákala :) Jsem moc ráda, že jsme spolu v pátek vyrazily a už se těším na příští rok ! :) Super report :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) A největší díky samozřejmě za to, že jsi se obětovala a v pátek se mnou šla! :D Příští rok to bude ještě lepší.

      Vymazat
    2. Byla to ode mne opravdu obrovská oběť :D :D příští rok to vychytáme ! :)

      Vymazat
  8. Ja som bola s veľtrhom mimoriadne spokojná, tiež som tam bola v piatok, ale až od druhej. Knihu Pod vodou si vybrala veľmi dobre, je to perfektný psycho thriller :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, už se těším, až si ho přečtu :)

      Vymazat
  9. Je mi líto, že nám to nakonec nevyšlo hromadně, ale sypu si popel na halvu a uvědomuju si, že je to z velké části moje chyba, ale co se dá dělat. Příští rok to vyjde! :)
    Občerstvení jsem letos nějak zanedbala, protože jsem se na veletrhu zdržela jen krátce, takže obsluhu nemůžu posoudit :)
    I když jsem si SK s Pájou v neděli užila, program mě víceméně taky zklamal a "slevy" tak trochu taky. Odešla jsem nakonec s knihami, které jsem vůbec neplánovala kupovat a to jen proto, že byly za zvýhodněnou cenu, ale ty které jsem chtěla jsem nesehnala. Mám sice radost, ale loni se mi veletrh, co se nabídky a programu týče zdál mnohem lepší. Letos byl parádnější proto, že jsem tam měla parťačku...asi nemůžu mít všechno :) Super report :) Jsi dobrá, že sis odnesla jen dvě! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto s tebou souhlasím! :) Také jsem vloni ze SK vyloženě "odplouvala na obláčku" a s plnou taškou knih :D Ale letos, když jsem tam nebyla sama, to mělo prostě zase jiné kouzlo. A jak říkáš - příští rok už to bude pohromadě a snad to předčí oba roky předchozí ♥ Popel si na hlavu rozhodně nesyp, neměla jsi čas tak se nedá nic dělat, my to chápeme :) :-*

      Vymazat

Děkuji za každý komentář!