Novinky v mé knihovně - červen

10:00 Ivcca 9 Comments

Knihy
Pár knižních přírůstků zhruba za poslední měsíc.




Schindlerův seznam a Jeden den Ivana Děnisoviče jsem si vyhlídla za velmi výhodou cenu, tudíž jsem neváhala a brala obě levou zadní. Knihy s válečnou tématikou mám ráda, tudíž se i na tyto klasiky moc těším a trochu se stydím, že je nemám už dávno přečtené. Prvních 100, dle mého názoru velice slibná kniha!! Děj se odehrává v budoucnosti po nukleární válce. Analfabetka, která uměla počítat už je přečtená, není to špatná kniha, ale bohužel mě trochu zklamala - již brzy očekávejte recenzi. A nakonec V šedých tónech, kniha na níž teď často vídám recenze. Děj je zasazen do 50. let 20. století a odehrává se v tvrdých podmínkách pracovního táboru na Sibiři.



E-knihy

Tyto dvě knihy jsem získala zdarma díky nákupu nové čtečky. Na výběr bylo asi 10 knih, ale mě nejvíc zaujaly právě tyto. Na Silo slýchám spoustu chvály a ostatně postapokalyptické knihy mě vždycky bavily, takže proč ne. Hvězdy nám nepřály je kniha, které jsem se dlouho vyhýbala. Bojím se, že to bude jen další ulepená kniha. Navíc jsem od J. Greena četla Hledání Aljašky a příběh jsem mu moc nevěřila.. Přišlo mi, že se ze mě celou dobu jen snaží ždímat slzy - a ty nepřišly. Nicméně jsem se tímto rozhodla dát autorovi ještě jednu šanci.

Město z kostí si ke mě hledalo cestu dlouho, až si ji nakonec našlo. Jsem nesmírně zvědavá, ale nezkusit knihu tohoto žánru, to bych nebyla já :) Pod kupolí už mám rozečtené, zatím jsem trochu rozpačitá, Kingův styl psaní mi přijde trochu jiný, než v jeho jiných knihách. Ale jsem teprve na začátku. Bohužel už jsem viděla všechny zveřejněné díly zfilmovaného seriálu Under the dome, tak snad mě kniha překvapí. A poslední z e-knih je Hra o trůny, i v tomto případě mám zhlédnuty všechny série seriálové verze. Zvláště ze začátku jsem do toho byla ohromně zapálená.

A protože si myslím, že by bylo škoda je opomenout - jedná se přecejen o zajímavé knížky - rozhodla jsem se zahrnout sem i knihy vypůjčené v knihovně (kdo by nevyužil akci knih na celé prázdniny). Jen na fotce ještě 4 kousky chybí, ale nevadí, věřím, že vám to i tak bude stačit.


Další kniha s válečnou tématikou je Operace Stonewall, Jiří Šulc píše velice poutavě, o čemž mě přesvědčil hlavně u díla Dva proti říši. Uvidíme, jak se povedla tato kniha. Hotel New Hampshire to je zkrátka klasika od Irvinga. 15 minus = OBROVSKÁ zvědavost a nedočkavost. Opravdu na toto dílo slyším jen samou chválu, takže jsem po něm v knihovně doslova skočila :D A poslední je Idiot z pera Dostojevského.

I.

9 komentářů:

  1. Páni samé úžasné kousky! Jak to, že jsem Tvůj blog doteď nesledovala?! :) Hvězdy se mi líbily hodně, ale mám rozečtenou Aljašku a to nic moc :) V šedých tónech se mi opravdu líbila a na 15 mínus a Prvních sto se také někdy chystám, ale ten čas letí...hrůza :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám ho teprve pár dní :) Tak snad se Ti tu bude líbit i nadále. Děkuji moc. Abych byla upřímná, jsem na Hvězdy zvědavá, nerada zatracuji knížky takto dopředu a kdo ví, třeba mě to vážně překvapí. Také bych potřebovala dvakrát tak dlouhý týden! :D

      Vymazat
  2. Skvělé knížky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Teď jen nafouknout týden a přečíst je všechny hned TEĎ! :D

      Vymazat
  3. Myslela jsem, že hvězdy nebudou nic pro mě a nakonec se mi líbily. Sice jsem to nebrala jako uplakanou knížku asi na to jsem moc ledová nebo nevím, každopádně mě i tak okouzlila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To v mém okolí to všichni oplakali. Už jsem vážně zvědavá, asi se na ni brzy vrhnu :)

      Vymazat
  4. Jé, moc krásné knihy. :)
    V šedých tónech je úžasná a dokonalá a smutná kniha! :)
    První 100 ti závidím. :)

    Ps: Máš boží blog! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, děkuji moc, vážně jsi mě potěšíla! :)

      Vymazat
  5. Moc se mi líbí tvůj blog. Je skvělé, že někdo knihami takto žije a sdílí své prožitky a dojmy dále. Spoustu těch knih, které jsem viděla výše, máme v naší mini školní knihovně (viz Vampýrská akademie). Ráda se dozvím o dalších knižních novinkách.
    Hanka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!