Zasvěcená

12:59 Ivcca 0 Comments

Kniha, která vás vezme za srdce..

Originální název: Hallowed
Autor: Cynthia Hand
Díl: 2/3
Žánr: Sci-fi a fantasy, Andělé
Počet stran: 312
Délka čtení: 1,5 dne

První poslání rozhodně nedopadlo podle Clařiných představ a v osudný den byla nucena učinit nejtěžší rozhodnutí svého života. S rozhodováním ale zdaleka není konec. A nemluvím jen o citové rozpolcenosti - kdo je pro Claru ten pravý? Zamilovaný smrtelník Tucker a nebo poněkud komplikovaný Christian? Navíc nová vize a poslání na sebe nenechá dlouho čekat. Šokovaná Clara zjišťuje, že někdo z jejího okolí, někdo, koho skutečně miluje, v nejbližší době zemře. Může tomu zabránit?




Už první díl série pro mě byl překvapením. Zasvěcená jen plynule navázala. Oproti předchozímu dílu se zde setkáme s větší dávkou romantiky, ale nemusíte mít obavy, rozhodně se nejedná o knihu, ze které by odkapával med. Clara se nestačila vzpamatovat ze své první vize a je nucená čelit další, mnohem děsivější. Ve vzduchu visí mnoho otazníků, autorka přichází s novými, převratnými informacemi a vy tak odhalujete kousek po kousku zajímavý fantasy svět andělů.

"Ty neodejdeš," řekne.
"Chceš se vsadit?"
"Taky jsem měl vizi o tomhle místě."
"Ty máš taky novou vizi?" zeptám se.
"Odehrává se přímo tady," odpoví a vydá se dlouhými, rozhodnými kroky trávou za mnou. "A přímo teď. Mám ji už týdny a právě teď se naplňuje."

Hodnocení

Zasvěcená přináší mnoho nových, překvapivých situací. Blíže zde poznáváme i Černokřídlé a příběh tak plynule přechází od světlých okamžiků k těm temnějším - to vše skvěle funguje díky vypravěčskému stylu C. Hand, která vás zkrátka nenechá odpočinout. Jsem přesvědčená, že kdybych na to měla čas, nečinilo by mi nejmenší problém, přečíst celou knihu naráz.
Po přečtení Zasvěcené jsem měla strašně hezký pocit, ta kniha je velmi sympatická, příběh je vyprávěn s lehkostí a citem, celé to má hloubku, myšlenku a je to neuvěřitelně krásně pojaté. Nečekejte žádný doják! Čekejte příběh, který vás chytne a nepustí a zanechá ve vás zvláštní hřejivý pocit.. Hlavně konec knihy obsahuje mnoho krásných hlubokých myšlenek.
Tohle si prostě musíte přečíst.





0 komentářů:

Děkuji za každý komentář!