Nadpozemská

11:41 Ivcca 4 Comments

Upřímně, nikdy mě andělská tématika příliš nelákala. Nadpozemská se ke mě dostala náhodou a ukázala mi, o co svým odmítavým přístupem přicházím.

Originální název: Unearthly
Autor: Cynthia Hand
Díl: 1/3
Žánr: Sci-fi a fantasy, Andělé
Počet stran: 360

Clara si dlouho myslela, že je pouze obyčejná smrtelnice, jako všichni ostatní. Pravdou však je, že je částečně anděl a určitá část krve, jež jí koluje v žilách, patří andělům. Jednoho rána ucítí v kuchyni pach kouře a před očima se jí zjeví obraz hořícího lesa a mladíka, stojícího k ní zády. Jednalo se o její první vizi. Vize provází každého anděla od okamžiku, kdy obdrží své poslání. Co se od ní ale očekává? Má toho chlapce zachránit před požárem? A kdo to vlastně je a kde ho najde?




Nadpozemská je pro mě ve všech ohledech překvapením. Musím se přiznat, že nikdy dřív jsem knihy andělské tématiky nevyhledávala a ani neměla v plánu s tím začít. Nadpozemská si ke mně našla cestu opravdu náhodou (že by osud?) - učila jsem se v Ústřední knihovně na státnice a i když jsem se zařekla, že si ŽÁDNOU knihu neodnesu, při opouštění knihovny jsem neodolala a nahlédla alespoň do oddělení "Dnes vrácených knih". Popadla jsem Nadpozemskou a až doma zjistila o co jde. S trochou zklamání jsem se pustila do čtení a zjistila, že se od něj nemohu odtrhnout.


Hodnocení

Kniha má spád, děj odsýpá a autorka se velice úspěšně vyhýbá zaběhnutým klišé, které bývají u těchto knih problémem. Což je místy opravdu příjemným překvapením. Já knihu četla jedním dechem, z velké části to bude proto, že je pro mne tento svět "novinkou". Ne vždy se možná děj bude vyvíjet podle našich přání, ale to je dle mého názoru to, co dělá Nadpozemskou výjimečnou knihou. Nemohu si pomoct a musím hodnotit vysoce - 4 hvězdami!





4 komentáře:

  1. Já mám tuto sérii ráda. Je to má nejoblíbenější série o andělech a v nejbližší době mám v plánu se k ní vrátit a znovu jí přečíst. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna dočítám poslední díl, jsem vážně zvědavá, jak to skončí :) Jak jsem psala výše, tohle je moje první série o andělech, ale rozhodně ne poslední!

      Vymazat
  2. Je to sračka. Fůůůůj. Daleko lepší je Svůdné zlo..

    OdpovědětVymazat
  3. Hm, mě osobně tahle série moc nenadchla, na mě autorka moc tlačila do toho předurčení Christian x Clara a vlastně se v té knize nic moc nedělo, takže nic pro mě.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!