New in - leden

12:30 Ivcca 23 Comments


Milí čtenáři,

kdo mě sleduje na facebooku, ví, že jsem byla na krásné skoro tří týdenní dovolené na Srí Lance. Velkou část tohoto kouzelného exotického ostrova jsme procestovali a odnesli si spoustu nezapomenutelných zážitků. Nicméně můj mozek se evidentně ještě stále válí někde na pláži v Hikkaduwě. Rozhodla jsem se pro vás totiž nafotit new in za leden a únor a až někdy během práce v Photoshopu mi došlo, že je únor teprve v půlce. Takže tu máte knižní novinky za 1,5 měsíce.

Gratuluji si.

Po příjezdu domů mě vedle hnusný zimy (je tu o 34°C méně než v Colombu, což je minimálně sprostý) přivítal ještě recenzní výtisk knihy Pád. To mi značně zvedlo náladu, protože na tuhle parádu jsem pořádně zvědavá a brousím si na ni zuby už od začátku roku.

Ještě před odletem jsem se rozhodla udělat si radost za úspěšně zvládnuté státnice z ekonomie a vyrazila jsem do knihkupectví pro Odpusť mi. Megan. Psala jsem to už stokrát, ale protože opakování je matka moudrosti, zmíním to pro jistotu ještě jednou - krásnější obálku jsem neviděla. Na fotce bohužel nevynikne ta dech beroucí zářivá oranžová barva, takže upalujte do knihkupectví pro vlastní výtisk. Je mi vlastně úplně jedno, jaká ta kniha bude obsahově, obálka mi bohatě stačí ke štěstí.

Návrat do běžného života proběhl v poměrně rychlém tempu a já se v pátek zúčastnila křtu knihy Adaptace slovenské spisovatelky Miroslavy Varáčkové. Tato akce probíhala v útulné kavárně poblíž pražského Letenského náměstí a my jsme vedle dárkových předmětů, látkové tašky od nakladatelství Slovart a rozkošných cupcaků dostali samotný výtisk křtěné knihy. Ten mi udělal radost, protože mě zaujal už v edičním plánu a hlavně bych ráda konečně začala více číst české a slovenské autory. Zatím mi to moc nejde. Dostal se vám už tento dystopický román do rukou?

Součástí páteční akce byla i tombola. Miluju tombolu! Což je trochu zvláštní vzhledem ke skutečnosti, že v ní nikdy nic nevyhraju. Nicméně včera se kletba prolomila a já si domů odnesla Kečupová mračna. Mé nadšení neznalo hranic, protože tuhle knihu jsem si nutně potřebovala přečíst už od okamžiku, co ji Ellen vychválila až do nebes. Navíc má krásnou obálku a divný název. A já mám ráda divné věci.

Tím jsme se ve výpisu knižních přírůstků v mé knihovně dostali až na úplný konec. Omlouvám se ještě jednou za menší zmatečnost, opravdu se vynasnažím vrátit nejpozději do příštího článku zpět do normálu.

Jaké jsou vaše knižní přírůstky?
Byli jste na křtu knihy Adaptace? A jaký je obecně váš názor na křty knih, máte tyto společenské události rádi?


23 komentářů:

  1. Tomboly miluji taky a vyhrát v ní Kečupová mračna, to je kaut. Já letos taky vyhrála knihi- Bosé běhání :-( Ach jo.

    Giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takováhle výhra umí zlepšit den :) A nebuď smutná, chystám na facebooku nějaké soutěže o knížky a nejen to, tak se zúčastni a třeba se na tebe usměje štěstí! Jednou to vyjít musí.

      Vymazat
  2. Běžte všichni doháje z reporty ze křtu, já tam nemohla a strašně mě to mrzí a štve. Nicméně knížku už mám přečtenou, byla fakt dobrá a na blogu už i visí recenze. :D
    Jsem zvědavá, co řekneš na Kečupová mračna, jestli to bude tak divný, jak to vypadá. :D
    Odpusť mi, Megan se mi líbí, mám chuť tu obálku taky vidět na živo. :D

    A se svým lehkým posunem času o pár dní jsi mě pobavila. Hezky se aklimatizuj. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pardon :D To není report, jen malinkatá zmínka - to je polehčující okolnost, no ne? :D Recenzi si jdu hned přečíst!!
      Děkuji :)

      Vymazat
  3. Jej, tak to ti závidím, já bych se teď taky jela někam válet na pláž - vážně by to nebylo špatné :D
    Ze zmíněných knížek znám akorát Odpusť mi. Megan a máš pravdu obálka je nádherná.
    Já jsem si v lednu (myslím, teda, že to bylo v lednu) koupila akorát Půlnoční korunu a od té doby nic a na křtu knihy jsem nikdy nebyla, takže těžko říct :)
    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani mi nemluv, já si to náramně užívala, ale ještě víc cestování - to byla pecka :) Ale o to větší je teď ten šok zpět v Čechách, až jsem z toho hned onemocněla :D Půlnoční korunu neznám, ale omrknu ;)

      Vymazat
  4. Moc pěkné přírůstky :) Na Adaptaci jsem hodně zvědavá a Kečupová mračna taky vypadají zajímavě :) Přeji pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, mám z nich radost a snad se budou číst samy :)

      Vymazat
  5. Moc hezké přírůstky. Doufám, že se do Pádu pustíš brzy, koukala jsem zrovna před chvilkou, že se do ní pustila i Melinda a mě hrozně zajímají nějaké názory, hrozně mě to láká, ale trochu se bojím, že k tomu přistupuji s Marťanovským nadšením a že by mě to ve výsledku tolik bavit nemuselo :) Megan má opravdu nádhernou obálku, taky jsem obálková, takže úplně chápu, stejně jako Kečupová mračna a recenze od Ellen byla opravdu skvělá! Viděla jsem několik fotek z křtu knihy a určitě to bylo super, musím mrknout na anotaci, o čem to vlastně je :) Já jsem četla hodně české a slovenské autory na vysoké, měli jsme je v povinné četbě a je pravda, že teď mě spíš míjí, i když je to škoda a je několik kousků, které bych si chtěla přečíst :) Já jsem si v únoru pořídila Lolitu a Literární spolek Laury Sněžné (Paseka měla valenstýnskou akci a já se neudržela), koupila jsem si dalšímo Maye - Ostrov Entry (taky moc povedená obálka) a Poslední dopis od tvé lásky (přečetla jsem Než jsem tě poznala, úplně mě to zničilo a nutně jsem si od autorky potřebovala koupit něco dalšího) :) Nějaké fotky, co jsi sdílela, jsem viděla, určitě to bylo úžasné, věřím, že o to horší byl šok z toho počasí tady :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Pád už jsem začala číst a zatím jsem trochu na pochybách. Ani mi to nepřijde tolik odborný, což se doufám změní, protože na to jsem se právě hrozně těšila :D Jsem někde na straně 40 a se zápletkou se teda autor nemazlí - vypadá to fakt zajímavě. Potenciál dobrý, ale hrozně se bojím, že by to mohlo dopadnout katastrofou :D Uvidíme, dočteno a zrecenzováno budu mít podle mě brzy.
      Fotky ze křtu byly snad úplně všude, tak jsi tam byla alespoň takto zprostředkovaně! :) Je to zajímavě znějící dystopie, trochu mi to připomíná třeba Cestu. Lolitu mám také už hodně dlouho v plánu, dokonce už čeká ve čtečce, ale zatím nebyla ta správná nálada. S Mayem nikdy nechybuješ, takže je dobře, že sis udělala radost! :) Než jsem tě poznala jsem nečetla, přicházím o hodně? Zní to hrozně romanticky :D
      Jinak výlet byl moc krásný a z počasí jsem hned onemocněla, to mi jen zesílilo ten kulturní šok. Ale bojuji a léčím se a alespoň můžu bez výčitek celý den číst :P

      Vymazat
    2. Tak to jsem zvedava, tesim se na recenzi :)
      Cestu naprosto miluju, celkove McCarthyho mam moc rada.
      Je to romanticke, ale ne nijak prehnane si myslim, je ale pravda, ze ja si tyhle knizky nekdy rada hodim mezi fantasy, YA a podobne :)
      Jej, no to jsi to zakoncila, tak pekne cteni a brzke uzdraveni :)

      Vymazat
    3. Pokusím se to tedy přečíst co nejrychleji, což myslím nebude žádný problém :) Děkuji!

      Vymazat
  6. Čo tam po zmätenom článku, keď mi aspoň trošku zlepšil tento hnusný večer? :D Tvoj štýl písania ma asi nikdy neomrzí! :D :)
    Tá obálka sa dosť páči aj mne, preto ma dosť prekvapilo, keď som minule čítala názor, ktorý ohľadom nej nebol... no, taký nadšený :D Nemám ani potuchy o čom kniha je a zvyčajne si knihy ani nevyberám na základe obálky, no ale tak toto...
    Adaptáciu som nečítala a zatiaľ to nemám ani v pláne, na dystopiu veľmi nie som, ale vraj to vôbec nie je zlé, tak prajem veľa zábavy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Udělalo mi obrovskou radost, že Ti článek zpříjemnil večer! :) A taky teda trochu sobecky doufám, že Tě neomrzí :D :D
      Taky jsem se setkala s někým, komu se obálka vůbec nelíbila a prostě jsem to nedokázala pochopit :D Můj mozek asi neni schopnej takovou skutečnost vstřebat.
      Ještě jednou moc děkuji za krásný komentář <3

      Vymazat
  7. Pěkný 1,5 měsíční souhrn :)) Kečupová mračna už si konečně musí pořídit, na mě asi žádná podobná tombola nečeká... :) Zvědavá jsem taky na Adaptaci, dystopie moc nemusím, ale nějak mě zaujala, že autorkou je Slovenka a strašně mě to ke knize táhne... Nevím proč :D
    Budu se těšit na recenze knížek, přeju příjemné čtení a hezký zbytek dne,
    K

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Už mám rozečteno, tak snad budou recenze co nejdřív :D

      Vymazat
  8. Super shrnutí! Začíná mě čím dál tím víc mrzet, že jsem na křest nedorazila - bohužel mi tam naskočila směna a nemohla jsem nakonec přijet, i když jsem chtěla :)) Ale moc gratuluju k výhře v tombole, snad se to teď bude stávat častěji! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) To je škoda, že jsi nemohla dorazit, ale už se plánují další akce, tak tam si to určitě vynahradíš :)

      Vymazat
  9. Dúfam, že si si dovolenku poriadne učila :-) Knihy vyzerajú veľmi pekne, verím, že ich obsah je na tom rovnako :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Užila jsem si ji naprosto maximálně :) Děkuji.

      Vymazat
  10. Super :) Zavidím ti Kečupová mračna, moc ráda bych tuhle knížku sama měla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měla jsem z nich fakt radost, doufám, že to bude dobrá kniha :) Dám info v recenzi.

      Vymazat
  11. Super :) Zavidím ti Kečupová mračna, moc ráda bych tuhle knížku sama měla :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!