LONDON Warner Bros. Studio - výlet za Harry Potterem

19:17 Ivcca 19 Comments

Když jsme se rozhodly, že vyrazíme na exkurzi do Warner Bros. studií, překvapilo nás, jak komplikované je zjistit všechny detaily a informace, které nás zajímaly. Proto jsem se rozhodla sepsat tento článek, ve kterém vám povím o tom, jak jsme se v jednom z nejzelenějších měst světa měly a zároveň sem zahrnu i praktické informace pro vás, kteří byste tento výlet také rádi podnikli :)

Nápad podívat se do Londýna vznikl asi před měsícem. Zrovna jsme si s Melindou a Ellen dávaly Harry Potter maraton, když mě na facebooku upoutala reklama na zájezd do londýnských Warner Bros. studií, kde probíhalo natáčení Harryho Pottera. A tak jsme omrkly ceny letenek, pronajaly si krásný a útulný byt a ve čtvrtek 17.9. už jsme mířily letadlem směr Stansted za nejlepším prázdninovým dobrodružstvím.
Poté, co jsme konečně našly náš dům a doslova se do něj vloupaly, jsme nadšené a plné očekávání ulehly do postelí. Druhý den jsme už s kelímkami kávy z Costa coffee na křupany lovily free wi-fi za výlohou Starbucsku a objednávaly taxi směr Warner Bros. Ptáte se, jestli zážitek stojí za to obří vstupné?

STOPROCENTNĚ ANO!

Celá tato "exkurze" ve mě probudila malé nadšené děcko. Přišla jsem si jak Karlík v továrně na čokoládu. Tolik skvělých věcí! Nemusíte se vůbec bát, protože studia rozhodně nejsou jen pro skalní fandy. Myslím, že prohlídku si užije každý, kdo příběhy o Harry Potterovi zná a má rád. Nahlédnout do zákulisí natáčení je výjimečný zážitek.
Prohlídka studií je zahájena krátkým filmem, ve kterém vám Daniel Radcliffe, Rupert Grint a Emma Watson povídají o natáčení a také o tom, co vás během prohlídky studií čeká. Po zhlédnutí filmu už jste celí naklepaní na to, až budete moct konečně vše vidět na vlastní oči. Funkci průvodců zastávají pracovníci převlečení za bradavické studenty. Do své role se všichni dokonale vžili a mnoha vtipům z jejich úst jsem se od srdce zasmála. Oceňuji, jak do detailu propracovaná celá prohlídka je.















Skoro všude je povoleno se fotit, natáčet si videa, zkrátka cokoliv. V obzvlášť atraktivních částech tak strávíte spoustu času pořizováním snímků u známých a oblíbených rekvizit. Čeká na vás Velká síň, Zobí ulice, Hagridova bouda a mnoho, mnoho dalšího.




Výlet do Londýna byl naprosto úžasný zážitek a jsem ráda, že jsme ho s holkami podnikly. I když už jsem v tomto městě byla po třetí, Londýn má člověku pokaždé co nabídnout. Pokud jste zde ještě nebyli, jeďte! Měly jsme štěstí na nádherné počasí, prosluněných 25 stupňů je v Londýně splněným snem turisty. Užívaly jsme si obědy v Hyde parku, posezení v typickém britském pubu, jízdu v double deckeru a to vše s kulisou úžasné britské angličtiny (tu si tedy užívaly jen 2/3 naší posádky :D ). Na závěr článku přikládám ještě pár praktických rad. Pokud vás zajímá něco, o čem jsem se nezmínila, napište to do komentářů a já článek aktualizuji, pokud budu znát odpověď na vaši otázku.




PRAKTICKÉ RADY - co a jak?
Jak prohlídku objednat, jak probíhá a kolik času si vyhradit?
Vstupné lze zakoupit pouze předem na těchto stránkách: https://www.wbstudiotour.co.uk/. Zakupujete si vstup na konkrétní den a hodinu. Do studií se musíte dostavit 20 minut před časem uvedeným na vstupence. Určitě doporučuji zakoupit tak 3 týdny předem, termíny jsou pak vyprodané. Cena byla v přepočtu cca 1200 Kč za osobu. Po příjezdu do studií si vyměníte vstupenky a jde se na to! My jsme zde strávily dohromady asi 3,5 hodiny včetně oběda. Prohlídka má několik částí - krátké promítání filmu a zelená plátna jsou místa, kde se nesmí natáčet ani pořizovat žádné fotky. Pak vás čeká prohlídka autentických kulis a výstava vás provede všemi možnými aspekty natáčení od vizuálních efektů, přes maskérnu až po obchod se spoustou krásných (a ultradrahých) suvenýrů. Zhruba v půlce je umístěna "jídelna", kde se můžete občerstvit a ochutnat třeba máslový ležák.
Jak se na výstavu dostat?
Doprava v Londýně je hodně drahá, proto určitě doporučuji vyřešit předem, jak se ke studiím dostanete. Při nákupu vstupenek můžete objednat i autobus přímo od Warner Brosu. Další možností je dojet vlakem - od stanice jsou studia vzdálena asi 1-2 kilometry (sváží to také nějaký autobus). My jsme jako nejvýhodnější a nejpohodlnější variantu zvolily Uber taxi.
Může se ve studiích fotit?
V kině a u zelených pláten je focení zakázáno. Jinak ve zbylých 90% prostorů se fotit může. Jsou zde přítomní profesionální fotografové (například u repliky nástupiště 9 a 3/4), kteří vám pořídí foto, které si pak můžete za cenu tříchodového obědu zakoupit. Ochotně vás však vyfotí i na váš vlastní foťák - což mě velice příjemně překvapilo.
Může se na exponáty sahat?
Jak na které - většina je za páskou, takže se můžete jen dívat, ale do spousty si můžete vlézt a vyfotit se. Například jako jsme to udělaly my v autě na fotce výše. Pak je tu  fialový wizard bus, ve kterém se také můžete vyfotit. Ve venkovní části areálu se pak můžete projít například po Bradavickém mostě a mnoho dalšího. Takže ano, spoustu exponátů si můžete "prolézt" a "osahat".

Co vše si ke vstupence objednat?
My jsme kupovaly pouze vstupenku. Můžete si ještě zvýhodněně zakoupit elektronického nebo papírového průvodce. Rozhodně se bez nich ale obejdete, u všech exponátů jsou popisky.

Na tenhle úžasný víkend budu vzpomínat ještě dlouho! Každopádně už s holkami plánujeme další výlet za hranice - snad se dočkáme co nejdříve :)
I.

19 komentářů:

  1. Pominu-li fakt, že na těch fotkách vypadám lehce retardovaně, tak mi zbývá jenom <3
    Bylo to super skvělý a tímhle článkem si u mě vyvolala strašnou depku, protože chci zas na hulváta lovit wi-fi před Starbucksem :D Nebo obědvat v Hyde Parku ! Nakupovat v Primarku :D :D
    Musíme uskutečnit na jaře náš trip za oceán !!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale prd, ty jsi přece za všech okolností kočka! :D
      Na Primark bych úplně zapomněla! Nebo že bych se jen nechtěla chlubit tím, kolik jsem tam utratila? :D Bylo to úžasné, tak málo dní a přitom tolik zážitků ♥ A v tom nejlepším možném složení. Určitě toho procestujeme ještě spoustu! Musíme! :) :-*

      Vymazat
  2. Ach, tam by som išla hneď! V Londýne som bola pred rokom a aj som uvažovala nad návšetvou tohto štúdia, ale nakoniec nevyšiel čas ale hlavne ma odradila aj cena. Tak hádam inokedy :) Museli ste mať krásny zážitok!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to úžasné, takže určitě doporučuji :) Já už v Londýně viděla skoro všechno, proto jsem byla natěšená, že mě čeká něco nového. A studia prostě nemohou zklamat!

      Vymazat
  3. Bylo to naprosto boží! Londýn a víkend s vámi dostál mým očekáváním a já se hrozně těším, až si to zopakujeme!!! ♥♥
    Na jedné fotce vypadám jak tydýt, ale who cares, když je to s vámi ♥
    No dobře, teď už jsem lehce sentimentální a radši vypadnu, než se rozpláču, že už je to za námi, ale každopádně super článek. Teď jen musím vymyslet, jak sepsat ten svůj, abych nebyla jak opičák :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S vámi bude boží i výlet na Šumavu, protože prostě ♥ ♥ ♥ !! Těším se na tvůj článek, protože já jsem určitě spoustu pikantností opomněla zmínit :D A neplácej, sluší ti to! :)

      Vymazat
  4. My shorou okolností taky plánujeme jet! :) V listopadu. A je fajn, že jsi zmínila nákup vstupenky předem, my jsme myslely, že stačí až na místě.
    Btw. za kolik jste si pronajaly ten byt? My jsme taky koukaly s holkama na pronájmy, ale většinou jsme našli něco daleko a nebo za draho. Díky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pronajímaly jsme si byt přes tuhle stránku: https://www.airbnb.cz/ a už bych přes nic jiného ubytování nesháněla :) Měly jsme vážně nádherný a útulný byt a paní "domácí" byla skvělá a příjemná paní. Za 3 noci jsme platily tuším 3500 Kč/ os. Navíc se byt nacházel v druhé zóně, takže doprava super.

      Vymazat
  5. Božíí božííí ááá hrozně Vám závidím, moc ráda bych se jednou do Londýna a do studia podívala <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se také dočkáš! :) Byly jsme nadšené, aaaach já chci zpátky :D

      Vymazat
  6. Páni, zcela v dobrém závidím.. Podobný výlet už si plánuji hrozně dlouho a pokaždé mi do toho něco vleze, tak snad příští rok.. :)) P.S. Krásné fotky, věřím, že to musel být parádní zážitek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Ano, byl to neskutečný zážitek! Vzpomínka na celý život. Vyjet takhle někam s kamarádkami je prostě vždy skvělé. Doufám, že Ti to příští rok vyjde, vážně to za to stojí!

      Vymazat
  7. Tam se musím jednou podívat! Mamka tam byla a líbilo se jí to a to ani HP nečetla. :D :)
    Motivace jet do Londýna! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ani nevíš jak moc ti závidím :) Londýn je skvělé město už se těším až se tam zase vrátím :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to tam miluji, škoda, že je život tam tak drahý :)

      Vymazat
  9. Ach ach ach! Já chci taky do HP světa! Musím tam. Prostě musím! Děkuji za báječný článek s praktickými radami. Určitě je sama využiju :)
    S AirBnB mám také pozitivní zkušenost, takže to asi zkusím nějak vykoumat abych se ještě během pobytu v Anglii do studií dostala.
    Moc vám to sluší holky! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, chystame se letos,chtela bych studia zvládnout odpoledne před odletem. Letime večer z lutonu. Tak mě napadlo využít uber taxi, jak jsi psala..Ale vubec nevim, jak na to...Poradis? I treba cenu asi...Diky jaja

    OdpovědětVymazat
  11. Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jak dlouho jste čekali na vstupenky? Díky M.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!