Prázdninové povídání

15:01 Ivcca 14 Comments


Milí čtenáři,

jednou za čas přidávám na blog takovou menší vykecávačku. Naposledy to bylo Jarní povídání a dnes jsem se rozhodla sepsat letní (což nezní tak dobře, takže mu budeme říkat "prázdninové").

Nedá se říct, že bych měla  vyloženě čtecí krizi, ale pravdou je, že čtení mi jde momentálně trochu pomalu. Doufám, že se z toho brzy oklepu, protože myslím, že velký podíl na tom mají ohromná vedra, která jsou hlavně v Praze nesnesitelná. A už je to tak dlouhé, že člověka dokonce přestane bavit jezdit k vodě, protože je tam prakticky pořád. Vy se ale nemusíte bát, protože mám přepřipravených několik článků, takže než se oklepu z té mini-krize, budete mít stále co číst. Každopádně proč povídání a proč právě dnes? Mám na srdci tři novinky.
Jako největší novinku já osobně vnímám fakt, že jsem si založila instagram. Budou tam přibývat fotky z "knižního světa" i z mého osobního života, takže pokud jste zvědaví, určitě mě začněte sledovat :)
  Instagram
Přesun na jiné sociální sítě nechystám, Google+ a Instagram mi zatím zcela postačují.
Za druhé - je až neuvěřitelné, jak rychle se prázdniny blíží ke konci. My ale nemusíme zoufat, protože s příchodem podzimu je spojených hned několik peckových filmových událostí!! První z nich je premiéra druhého dílu Labyrintu s podnázvem Zkouška ohněm. Druhý díl bestselleru přijde do kin 17.9. a já bych si měla pěkně pospíšit a konečně přečíst knižní předlohu.

Další a o nic menší filmovou událostí je premiéra Marťana. Ten má do kin přijít 1.10. a já se hodně dlouho na film netěšila tak moc, jako právě na něj. Je to jednoznačně jedna z nejlepších knih, kterou jsem letos četla. A vlastně nejen letos. Zhlédnout film se proto stává skoro povinností.
A pozor, to nejlepší na konec! Pondělí 31.8.2015 bude ve znamení nepřečtených knih a to díky akci, kterou pravidelně již několik let pořádá Martinus.cz. Zúčastníte se Dne nepřečtených knih 2015? Já tedy rozhodně ano a už mám i připravené knihy, které si přečtu - mám v plánu dokončit sérii Labyrint, kterou už mám konečně kompletní díky úžasné Melindě a Ellen ♥ Poslední díl - Vraženou léčbu - jsem dostala k narozeninám právě od nich. Jste skvělé!


Jak si užíváte druhou polovinu prázdnin vy?
Zúčastníte se Dne nepřečtených knih?
I.

14 komentářů:

  1. Mě se prázdniny moc netýkají, od té doby, co dělám v nové práci mám teď hlavní sezónu a času na čtení téměř nula :) Taky bych si měla přečíst konečně druhý a třetí díl Labyrintu! A Instagramu jsem si všimla, už tě sleduji a mám radost! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já volno docela pociťuji, až začne zase semestr, tak to bude horší ještě v kombinaci s prací. Ale hold každý má někdy to období, kdy se číst zkrátka nedá :( Neboj, to vše určitě doženeš! :)
      Jsem ráda, že mě sleduješ a snad se potkáme v září v kině! :D

      Vymazat
  2. Musíme to brať pozitívne s tými prázdninami! Ešte stále ich máme, čo na tom, že sa krátia, ešte stále sú! Teraz a teraz a ešte aj teraz. :) Minulé leto som bola v Prahe a tiež boli strašné horúčavy, čo mne dievčati z pod Tatier veľmi nevyhovuje :/ Všade som chodila s ľadovou fľašou čistej vody, len aby som sa ochladila. škoda len, že tá voda sa rýchlo zohriala. Napriek tomu je Praha krásne mesto♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas :) Naštěstí už by mělo zítra sprchnout. Tak snad.

      Vymazat
  3. Jé, instagram útočí. Bojím se, kdy i já dostanu nápad založit si to. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No měla by jsi co nejdřív! :D Já se mu také zuby nehty bránila, ale jsem nadšená.

      Vymazat
  4. No tie prádzniny sa veru končia a to je depresívne. :D Ale tak treba si užívať ešte dni. :3 Každopádne sa teším, keď tieto horúčavy trošku opadnú, llebo sa nedá ani žiť. Na insta už sledujem, super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No je to peklo :D Mě z prázdnin zbývá ještě měsíc a týden k tomu. Ale to už uteče jako voda, to je jasné. Super! :) Jakpak se tam jmenuješ, ať mohu také sledovat? :D

      Vymazat
  5. Jsem tak ráda, že máš konečně instagram ♥ A omluvám se, že mám částečnou vinu na tom, že do tvého života přibyla další závislost :D
    Těším se na pokračování Labyrintu, ale Marťana se nemůžu dočkat!!!! ♥♥ Musíme na to jít hned jak to začnou dávat!
    Těším se na společné čtení Labyrintu :) Jo a samozřejmě nemáš vůbec zač ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Závislost to trochu je, ale hrozně mě to baví, takže ti stejně děkuji :D ♥ Na Marťana musíme jít okamžitě! Snad to bude alespoň z poloviny tak geniální, jako kniha. A samozřejmě mám za co děkovat - za to, že mám tak skvělé kamarádky ♥ ♥

      Vymazat
  6. S tou krizí to teď mají asi všichni podobně... přinejmenším já si naplánovala 15 knížek a přečetla jich asi pět :D
    Instagram ti závidím! Já ho nemůžu mít kvůli starému mobilu, ale už brzo snad budu mít nový a k tomuhle fotkovému světu se taky připojit. Takže až mi dorazí mobil a já se dokopu instagram si stáhnout, počítej s dalším followerem! :)
    Cože? V kinech bude druhý Labyrint? O tom vůbec nevím :D Druhý díl mám sice doma, ale tak nějak si neumím představit, o čem by to mohlo být, a zatím se mi moc nechce se do něj pouštět. Takže ho koukej přečíst a napsat recenzi, ať vím, jestli ho číst! :)
    Marťana mám rozhodně v plánu číst. Přijdu si, že jsem snad jediná, kdo ho ještě nemá za sebou. A všichni na něj pějí chválu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak aspoň v tom nejsem sama :D Ale ze mě už to snad opadává, začínám číst Kateřiny a ty vypadají lákavě.
      Tak snad se ho brzy dočkáš! :) Je to hrozná závislost :D
      Labyrint si tedy určitě přečti, ať můžeš do kina. Mě se filmová verze prvního dílu moc líbila, i když jsem na ni slyšela jinak docela rozporuplné názory - hlavně od mých "neknižních" přátel.

      Vymazat
  7. Instagram to je vec, hned se na ten tvuj půjdu podívat. Já sama jsem mu propadla asi před měsícem :-) jooo vedra a knížky - taky mě to zmaha, ale navíc ještě dvě děti, které jsou z toho totálně vystavene. Ale u nás už konečně prsiiiiiiiii :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady už je taky krásně deštivo a chladno :D Myslela jsem, že už se toho ani nedočkám. Jak je to hned snadnější být zavřený v práci. Poděl se o instagram, ať se mohu také pokochat :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář!