Již brzy: The Maze Runner

19:45 Ivcca 10 Comments

Slyšeli jste již o knize The Maze Runner?
V Čechách ho bude vydávat nakladatelství YOLI a termín vydání českého překladu je naplánován na 28. 8. 2014! Před pár dny byl zveřejněn nový trailer na filmovou verzi knihy, která vstoupí do kin již v září tohoto roku, a vypadá to jako naprostá pecka!!

Posuďte sami:



I když nemám moc ráda filmy, kde jsou v hlavní roli herci pod dvacet let (soudě podle jejich vzhledu), musím uznat, že tito nevypadají na žádné ukňourané rádoby-herce. Celý trailer na mě působí velice tajemně, okamžitě osloví svou temnou, až magickou atmosférou a nabídne hned několik úchvatných záběrů.

10 komentářů:

Děkuji za každý komentář!

This or that TAG

14:45 Ivcca 8 Comments


Dnes pro vás mám knižní tag! A sice THIS OR THAT, nad některými otázkami jsem musela vážně hodně přemýšlet a nakonec jsem se rozhodla, že se podělím i s vámi. Na tento tag jsem poprvé narazila zde, takže děkuji za inspiraci. A jdeme na to :)

8 komentářů:

Děkuji za každý komentář!

Analfabetka, která uměla počítat

19:15 Ivcca 7 Comments


Jonas Jonasson představuje svou v pořadí druhou knihu a slibuje nám stejný přívětivý humor, jaký znáte ze Stoletého staříka.


Originální název: Analfabeten som kunde räkna
Autor: Jonas Jonasson
Žánr: Humoristický román
Počet stran: 414
Délka čtení: cca 4 dny

Černošská dívka Nombeko se narodila v 70. letech dvacátého století uprostřed chudinského slumu v Sowetu, poblíž Johannesburgu. Je negramotná, jako všichni ostatní, kteří zde žijí a svůj čas tráví vynášením (a počítáním) latrín. Přestože neumí číst, je velice zdatná v oblasti matematiky a její vášeň pro čísla ji přivede do mnoha absurdních situací a vlastně jí úplně celý život překope naruby. A tak se postupně od chudinského slumu, přes výzkumné středisko stavící jaderné hlavice, dostane až ke švédskému králi. Ale to už bychom trochu předbíhali.

Analfabetka spustila pořádný poprask. Což je přirozené, každý se ptal, zda i ona dosáhne takového úspěchu jako její "starší bratr" Stoletý stařík, který vyskočil z okna a zmizel. Já jsem Staříka nečetla, tudíž nemám možnost porovnání. Ani Analfabetku jsem neměla přímo v plánu, ale nakonec jsem po ní sáhla v období po státnicích, kdy člověk zkrátka potřebuje nějaké odreagování a smích po všem tom příšerném stresu. Číst jsem začala s velkými očekáváními díky spoustě kladných názorů. A opravdu, Analfabetka je svěží a příjemný román, ideální na oddych na pláži u moře. I přesto jsem však přesvědčena, že ji čtenáři poněkud nadhodnocují.


7 komentářů:

Děkuji za každý komentář!

Kniha vs. film: Divergence, aneb vážně jsem se bála

18:45 Ivcca 8 Comments

Ano, bála jsem se co z toho bude a to hodně. Režie se zhostil Neil Burger, který se proslavil hlavně Iluzionistou. Ale víte jak to chodí, když se někdo pokouší převést na stříbrné plátno skvělou dystopickou knihu. A tak mi před zhlédnutím filmu vířilo v hlavě snad milion otázek - Neudělají z toho moc velký slaďák? Dá se vůbec všechen děj vtěsnat do 139 minut? Atd..


Na Databázi knih má Divergence hodnocení 90%. Filmová verze je na ČSFD hodnocena 68%.

A jaký je můj názor??

8 komentářů:

Děkuji za každý komentář!

Novinky v mé knihovně - červen

10:00 Ivcca 9 Comments

Knihy
Pár knižních přírůstků zhruba za poslední měsíc.


9 komentářů:

Děkuji za každý komentář!

Kindle Paperwhite 2 - čtečka vs. kniha

15:30 Ivcca 0 Comments

Kdyby mi někdo měsíc zpátky řekl, že dnes budu hrdou majitelkou čtečky e-knih, asi bych se tomu vtipu s chutí zasmála. Jen stěží byste totiž hledali většího odpůrce čteček. Miluji vůni papíru a vše co k pravé knížce patří, zkrátka jsem si nedovedla ani ve snu představit, že bych se někdy snížila k něčemu jako je čtečka.
Jenže opak je pravdou - a musím říct, že jsem nadšená! Obyčejné knížky jsem samozřejmě číst nepřestala, ale čtečka se perfektně hodí na cestování, do školy (když taháte milion učebnicí, nemáte moc chuť přibalovat další 500ti stránkovou knihu), zkrátka všude.
Jedinou nevýhodou zůstává, že výběr není tak obsáhlý - jednoduše, ne všechny tituly jsou vydávány i jako e-knihy.







Teď ale přejdu k samotné recenci za
Kindle Paperwhite 2

0 komentářů:

Děkuji za každý komentář!

Zasvěcená

12:59 Ivcca 0 Comments

Kniha, která vás vezme za srdce..

Originální název: Hallowed
Autor: Cynthia Hand
Díl: 2/3
Žánr: Sci-fi a fantasy, Andělé
Počet stran: 312
Délka čtení: 1,5 dne

První poslání rozhodně nedopadlo podle Clařiných představ a v osudný den byla nucena učinit nejtěžší rozhodnutí svého života. S rozhodováním ale zdaleka není konec. A nemluvím jen o citové rozpolcenosti - kdo je pro Claru ten pravý? Zamilovaný smrtelník Tucker a nebo poněkud komplikovaný Christian? Navíc nová vize a poslání na sebe nenechá dlouho čekat. Šokovaná Clara zjišťuje, že někdo z jejího okolí, někdo, koho skutečně miluje, v nejbližší době zemře. Může tomu zabránit?

0 komentářů:

Děkuji za každý komentář!

Nadpozemská

11:41 Ivcca 4 Comments

Upřímně, nikdy mě andělská tématika příliš nelákala. Nadpozemská se ke mě dostala náhodou a ukázala mi, o co svým odmítavým přístupem přicházím.

Originální název: Unearthly
Autor: Cynthia Hand
Díl: 1/3
Žánr: Sci-fi a fantasy, Andělé
Počet stran: 360

Clara si dlouho myslela, že je pouze obyčejná smrtelnice, jako všichni ostatní. Pravdou však je, že je částečně anděl a určitá část krve, jež jí koluje v žilách, patří andělům. Jednoho rána ucítí v kuchyni pach kouře a před očima se jí zjeví obraz hořícího lesa a mladíka, stojícího k ní zády. Jednalo se o její první vizi. Vize provází každého anděla od okamžiku, kdy obdrží své poslání. Co se od ní ale očekává? Má toho chlapce zachránit před požárem? A kdo to vlastně je a kde ho najde?



4 komentářů:

Děkuji za každý komentář!

Obsessed with books

20:02 Ivcca 6 Comments

Jsem přesvědčená, že první příspěvek na blogu je ten nejnáročnější na napsání. Obzvlášť, když nemáte představu, co by takový "slavnostní" příspěvek měl vlastně obsahovat.

Asi bych měla začít nějakým stručným infem o sobě, abyste měli alespoň nějakou představu o osobě, která tu do vás bude hustit spoustu informací. Je mi 21 let, žiji v Praze, studuji vysokou školu a mám asi tak milion koníčků. Tím, co vás bude určitě nejvíce zajímat, je čtení. Kromě toho miluji sport, hudbu, kresbu (digitální i na papír), fotografování, a tak dále.

Co se týče knih, tak nejsem nijak žánrově vyhraněná. Knihy vybírám náhodně, pokud mě kniha něčím zaujme, přečtu si ji. Jsem hodně otevřená, takže mám opravdu spoustu favoritů napříč žánry - proto také doufám, že si zde každý v budoucnu najde něco, co ho bude zajímat. Nejčastěji čtu severskou krimi, dystopické a antiutopické romány, young adult, sci-fi, fantasy, ale i klasiku.. No, jak jsem říkala, zkrátka vše, co se naskytne.

Kdybych měla vybrat 3 knižní nej, byly by to:

Kafka na pobřeží (Haruki Murakami)
1984 (George Orwell)
Marťan (Andy Weir)

Doufám, že se vám tu bude líbit :)
I.

6 komentářů:

Děkuji za každý komentář!