New in - listopad

20:25 Ivcca 24 Comments


Možná si pamatujete, jak jsem se zařekla, že si v listopadu nic nepořídím a budu si svá knižní přání schovávat na Vánoce. Tak musím říct, že mi to skoro vyšlo. Ano, jen skoro... Do mé knihovny přibylo 6 papírových knih a 4 e-knihy, to znamená dohromady 10 přírůstků, ale koupila jsem si z nich jen dvě! Jak jsem přišla k těm dalším, to vám samozřejmě hned povím :)


První kniha, kterou jsem si koupila a porušila jí tak své předsevzetí o nulových přírůstcích, je Fangirl, na kterou mě už několikrát lákala Melinda. A já neodolala a rozhodla se, že ji hned musím mít v knihovně. Je v angličtině, protože v českém překladu toto dílo spisovatelky Rainbow Rowell ještě nevyšlo (a kdo ví, jestli vyjde?) a zaujalo mě nádhernou obálkou i kresbami postav na vnitřní straně. Jediné co mi u knihy moc nesedí je paperbacková vazba, která jí opravdu nesvědčí, dost těžko se drží a čtení není moc pohodlné (jakmile člověk otevře knihu trochu víc, hned je to znát na vazbě - ošklivé vroubky).


Další novou knihou jsou Dva roky prázdnin od autora Julese Vernea, kterou jsem dostala na recenzi od nakladatelství Omega. Vzhledově je kniha naprosto úžasná a plná krásných ilustrací, doufám, že mě stejně tak zaujme i její obsah.

Svůdné zlo jsem měla hrozně dlouho v plánu a konečně jsem měla možnost si ho přečíst, když jsem ho vyhrála v soutěži na Filipově blogu. Byla jsem nejšťastnější a nejnadšenější a spolu s knihou jsem dostlala i milý vzkaz :)


No a mohu vám říct, že je to pro mě jeden z největších objevů roku. Kniha přináší do záplavy YA a paranormálních romancí čerstvý vítr v podobě originálního příběhu, nápaditého a promyšleného světa, skvělé hlavní hrdinky a jejího ještě lepšího mužského protějška! Takže po dočtení jsem hned běžela do knihkupectví pro druhý díl - Svůdné nebezpečí. Recenze na obě dvě můžete čekat již brzy. Škoda jen, že na poslední díl si budeme muset počkat do začátku příštího roku.

Druhou částí výhry byla kniha Half Bad, v českém překladu Napůl zlý. To bylo také poměrně osudové setkání, protože ani nespočítám, kolikrát už jsem tuto knihu držela v knihkupectví v rukou a rozmýšlela se, zda si ji koupit nebo ne. A teď už ji mám konečně doma. Dále tu vidíte Není přání jako přání, což je recenzní výtisk od nakladatelství Kristián. Recenze na toto dílo už je na blogu, ale bohužel mě moc nezaujala.

Tady už vidíte všechny papírové knihy hezky pohromadě. Kromě Half Bad, protože to bych nebyla já, kdybych nějakou nezapomněla nafotit!


Nakonec se ještě podíváme na e-knihy, které přibyly do mé čtečky.

1 2 2 2

Knihkupectví Knihy.iDNES.cz vděčím za recenzní e-knihu Pět dní, která byla opravdu krásná a hodně mě citově vyčerpala. Dále jsem od iDNESu dostala knihu Easy? za napsání článku. I toto dílo mě velice zaujalo. Od nakladatelství Jota jsem dostala Losing It a i zde jsem měla velké štěstí, protože kniha byla naprosto úžasná. A poslední knihou, která mi za listopad přibyla je V ringu.

Uuuf, nakonec byl ten listopad docela úspěšný! Teď ještě mít ty nové knihy kam dávat.

Jak jste na tom s přírůstky vy?
I.

24 komentářů:

  1. Fangirl vyjde příští rok u Yoli! :-) Jupíí moc se na ni těším - takové chvály jsem na ni slyšela. Jinak moc gratuluji k výhře! Máš opravdu krásné kousky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to si určitě pořídím i českou verzi jak se znám! :D Tedy za předpokladu, že se mi bude kniha líbit. A děkuji moc :)

      Vymazat
  2. Skvělé knihy! Fangirl se má dočkat českého překladu, toho se neboj, ale taky si ji chci koupit i v originále :) Svůdné zlo mě nikdy nějak extra nezaujalo, ale v poslední době se na to píše čím dál více pozitivních recenzí, že už jsem taky dostala chuť si knihy přečíst :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě právě také ne, znám tu trilogii už hrozně dlouho, ale dostala se k ní až díky této výhře. A jsem ráda, protože mě to mile překvapilo :) Určitě lepší průměr.

      Vymazat
  3. Fangirl! Fangirl!! :)
    Na Svůdnou trilogii mě úspěšně lákáš, ale já vytrvám a počkám, až budou venku všechny díly. Další sérii, ze které budu bláznit, že ji nemůžu dočíst do konce nepotřebuji!
    Krásný vzkaz! To písmo je úžasné!!
    Moc hezké přírůstky a náhodou ses držela lépe, než já! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šikovná holka! Já už odpočítávám dny :D Ale leden není tak daleko. Vzkaz potěšil a bála jsem se, že těch přírůstků bude ještě víc, tolik mě to stálo přemáhání! :)

      Vymazat
  4. Masakr fotky, kemo! Chci taky takové...
    Losing It jsem četla včera a spíš bleh než jé, ale "Svůdná trilogie" je docela fajn!
    Každopádně Fangirl schvaluju, i když ji přečteou nemám. *čeking na češtinu*
    Ale Easy? to je triple bleh, tak snad se ti bude líbit 100x víc jak mi! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji!!! :) Tak to nechápu, mě to fakt zabavilo a měla jsem to přečtené šíleně rychle! Easy se mi taky docela líbilo, máme nějaký jiný vkus :D

      Vymazat
  5. Hezké knížky, ačkoli znám jen Dva roky prázdnin. A vydání od Omegy bych se možná trošku bála. :-D Zaujala mě "Není přání jako přání" - nevím absolutně o čem je, ale má moc pěknou obálku. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se taky bála, hodně lidí píše, že mají ta vydání hodně chyb, ale zatím jsem na žádnou nenarazila, tak uvidíme :) A Není přání jako přání trochu klame obálkou :D Obsah bohužel není tak dobrý.

      Vymazat
  6. Krásné přírůstky :) Hlavně svůdné zlo a Svůdné nebezpečí :) A Fangirl už se nemůžu dočkat, až vyjde v češtině :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No měla jsem radost, obě knihy ze Svůdné trilogie už mám přečtené a Fangirl zrovna čtu! :) Pak dodám recenzi určitě.

      Vymazat
  7. Wow, gratuluju k výhrám - takové štěstí.. :) Half Bad ti opravdu závidím a taktez Losing It

    www.fantasy-maniak.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! :) Také jsem měla radost, že se na mě usmálo štěstí.

      Vymazat
  8. Svůdna séria je prekvapivo skvelá. A Fangirl si plánujem tiež kúpiť čo najskôr, nebudem čakať na slovenské vydanie, odmietam čítať čosi s názvom Fanúšička :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nad těmi překlady mi někdy zůstává rozum stát :D Jsem zvědavá, co vymyslí u nás v Čechách za zkomoleninu.

      Vymazat
  9. Odpovědi
    1. Ano, ano, přesně tak :) Obsahově zatím nic moc, ale jsem teprve na začátku, tak snad se to rozjede.

      Vymazat
  10. Ty brďo, a já ani o jedné knize neslyšela :) Musím začít dohánět aktuální věci, těším se na recenze! :)
    Iveta

    OdpovědětVymazat
  11. O Fangirl som už počula na blogu u Andy (http://foreveradreamer44.blogspot.sk/2014/11/fangirl.html) a tiež ma na to celkom nalákala, tak možno by som si ju aj raz prečítala :D Inak ostatné nepoznám, okrem tých Dvoch rokov prázdnin...
    Ja som si knihu nekúpila ani nepamätám, teraz som nakupovala len knihy ako vianočné darčeky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to Ti závidím, že se udržíš :D Já mám doma spoustu nepřečtených knih, ale stejně nedokážu nekupovat další nové. Až Fangirl přečtu, určitě bude recenze! :) Tak jsem zvědavá, jaký na to ve výsledku budu mít názor.

      Vymazat
  12. Opravdu krásné přírůstky! Moc Ti závidím, že jsi se udržela a pořídila si pouze dva tituly, ty ostatní si k Tobě našly cestu sami, takže to se nepočítá :D
    Nejvíc se mi líbí obálka knížky Julesa Vernea, tu Ti moc závidím! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, to se nepočítá! :D Ano, do toho Vernea jsem se opravdu zamilovala! Krásné provedení.

      Vymazat

Děkuji za každý komentář!