New in - září

20:02 Ivcca 15 Comments

Vítám vás u  novinek za měsíc září.

Když si tu hromádku tak prohlížím, musím říct, že září u mě nebylo moc produktivním měsícem. Část z těchto přírůstků jsem dostala a sama jsem si vlastně koupila jen jednu knihu a jednu sérii (i když obsáhlou sérii). Snažila jsem se držet trochu zkrátka a překvapivě to i celkem vyšlo. Září s sebou přineslo nové povinnosti a času na čtení a nakupování nebylo tolik. Já z toho nadšená nejsem, ale moje peněženka v tomto zastává opačný názor.


Za poslední měsíc mi přibylo celkem 11 nových knih, z toho 2 jsou e-knihy. Ještě bych sem mohla zařadit takovou mikroekonomii a makroekonomii nebo manažerské finance. Haha, ne.
I když jsem se hodně kroutila, když jsem za ně platila více než tisícovku. Mám za sebou teprve první týden školy a už mám ke všemu rýpavé připomínky. Ale přejděme k něčemu příjemnějšímu a sice k těm zajímavějším knihám, které od září obývají mou knihovničku.


Jako první jsem si pořídila Selekci od Kiery Cassové v rámci narozeninové slevy v Paláci knih na Václaváku. Původně jsem vůbec neměla v plánu si ji pořizovat, jenže když jsem ji u vchodu uviděla, tu dechberoucí obálku! A moje kamarádky se na ní samozřejmě hned střemhlav vrhly, tak jak jsem ji tam mohla nechat? Nechala jsem se jen strhnout davovým šílenstvím! Ale nelituji.


Tuto krásnou trilogii sestávající z Nebezpečné lásky, Zakázané přitažlivosti a Nepřítele mého nepřítele od české autorky Kateřiny Petrusové jsem vydražila v aukci na zářijovém srazu (pokud jste článek o srazu a nejen o něm ještě nečetli, můžete to napravit ZDE). Tímto holkám Basterce, Madlence a Týnce ještě jednou moc děkuji za zorganizování tak skvělé události. Co se týče samotných knih, moc se na ně těším. Sice jsem se je nechystala v nejbližší době číst, ale nemohla jsem si nevšimnout té spousty kladných recenzí, které tuto trilogii provázejí. Takže se na čtení náramně těším.


A toto je druhá kniha ze srazu, tentokrát jako odměna za kreativní soutěž. Jedná se o první díl fantasy ságy a nese název Dračí oči - Čarodějka. O této knize jsem nikdy předtím neslyšela a nepamatuji, že bych na ní četla recenze, ale draky mám ráda, takže doufám, že budu s příběhem spokojená. Četli jste?


Objev září číslo jedna! Do sextalogie Vampýrské akademie jsem se nechala hodně dlouho přemlouvat. Stále jsem zjišťovala, kdo všechno ji četl a jak se líbila a nemohla jsem se rozhodnout, zda se do ní pustím. Upíří ságy totiž nepatří mezi mé oblíbené a dala jsem na první dojem z knihy a ošklivě ji odsoudila předem. No a když se na to dívám zpětně? Byla to pěkná hloupost. Možná, kdybych byla mladší, byla bych z toho nadšená ještě víc. Ale i teď se mi tato série moc líbí.


A máme zářijové new in za sebou! Tedy co se týče papírových knih.

E-knihy mi tento měsíc přibyly jen dvě, pokud dobře počítám. Obě jsem dostala jako recenzní e-knihy od obchodu Knihy.iDNES.cz. Tímto ještě jednou děkuji za jejich poskytnutí.

 

Muž jménem Ove je kniha, která se mi moc líbila, což jistě víte, pokud jste četli recenzi nebo měsíční shrnutí. Cinder mám rozečtenou a zatím to vypadá zajímavě.

Přeji vám krásný zbytek dne!
I.

15 komentářů:

  1. Všechny skvělé knihy. Ty peníze se za to určitě vyplatí! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, investovat do knih mě zkrátka nemrzí :)

      Vymazat
  2. Brala bych všechny :-D Nejvíc asi Zakázanou lásku, jsem na ni zvědavá, ale u nás v knihovně ji nemají. :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem na ni také zvědavá :) Určitě očekávej recenzi, až se dostanu k jejímu přečtení.

      Vymazat
  3. 11 knih je skvělý číslo, navíc vážně pěkné úlovky :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) No, mohlo by jich být i víc, knih není nikdy dost, ne?

      Vymazat
  4. Myslím, že Petrusku ti záviděl každý na tom srazu (tedy každý, kdo ji ještě nemá) :) Doufám, že se ti budou knížky líbit, protože já jsem si je oblíbila :) Selekce je možná zajímavější na povrchu, než uvnitř, ale těžko soudit, před dočtením celé série :)
    VA ♥
    Dračí oči ani nevím, že jsi získala na srazu :) To bude tím, že od téhle soutěže jsem se nějak distancovala, páč nejsem příliš tvůrčí :)
    Pěkné úlovky, jen co je pravda :)
    Taky jsem se snažila v září šetřit a celkem to vyšlo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se té soutěže také neplánovala zúčastnit :D Ale pak jsem něco sesmolila v posledních třech minutách. Teď už to jenom všechno přečíst :) A jsem zvědavá na tvé zářijové přírůstky.

      Vymazat
  5. Ahoj, nominovala jsem tě v rámci Liebster Blog Award. Když se ti bude chtít, budu ráda, když odpovíš :) http://fototerarium.blogspot.cz/2014/09/tag-liebster-blog-awards.html

    OdpovědětVymazat
  6. Skvelé knižky! :) Hlavne krásna Selekcia.

    OdpovědětVymazat
  7. Selekce má prostě neuvěřitelně krásnou obálku! :) Cinder mě zaujala, ale trochu se bojím, že to nebude úplně ono. No, Muž jménem Ove to je největší hit posledních týdnů. Neslyším na něj nic jiného než chválu, budu si ho taky muset přečíst :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Cinder dnes nahodím recenzi, tak se můžeš podívat :) A Ove? Toho si opravdu přečti! Není co víc dodat :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář!