New in - březen

11:00 Ivcca 18 Comments



Dočkali jsme se, doopravdy jsme se dočkali! Jsem poslední, kdo to ještě nepsal, takže se připravte..
Tři, dva jedna.. Jaro je tu! A je to konečně znát i na počasí, které bylo obzvlášť minulý víkend naprosto přepychové a proto jsem ho musela využít k focení. Tedy, nebudu se tvářit, že mi nechybí zima, sníh a sjezdovky, které šly letos téměř úplně mimo mě, vzhledem k tomu, že jsem velkou část zimy strávila v zahraničí a užívala si tropické teploty. Ale když cítím tu pozitivní energii a vidím tisíce zářivých barev kolem mě, tak jsem vlastně spokojená i bez sněhu.


Za celý březen mi přibyly jen tři knihy. Měla jsem spoustu práce a objevilo se dost komplikací, takže jsem se jednoduše nestíhala pomalu ani vyspat. K tomu na mě tlačily deadliny recenzí a na nějaké nakupování nových knih nezbyla kapacita. A v tom shonu nakonec ani chuť.
Má to ale jednu výhodu - mohu se pochlubit tím, že dvě třetiny březnových přírůstků už mám přečtené. Prvním z nich je Bez šance. Nenechte se odradit zvláštní obálkou a nálepkou slibující bestseller, která obvykle lže. V tomto případě se pod zvláštním přebalem doopravdy skrývá zajímavá kniha, kterou jsem si moc užila. Čeká vás originální dystopie bez zbytečných klišé a přečtenou ji máte jedním dechem.

Druhou knihou, kterou jsem získala a hned přečetla, je Sanctum. Musím se poplácat po rameni za své fotografické schopnosti - k té psychedelické děsivé obálce se zelená veselá travička a sedmikrásky hodí jedna báseň. Nu což, nemá to vycházet na jaře, že jo. Sanctum je druhým dílem knihy Asylum, kterou jsem nečetla, ale přesto jsem se odvážně pustila do čtení Sancta. Zmatená jsem z toho nijak nebyla a číst se to dalo v pohodě i bez znalosti pilotního dílu. Ale těšila jsem se na horor a duchařiny a těch tam nebyl dostatek. Atmosféra byla okleštěná a potenciál strašidelných míst, která hlavní hrdinové prolézali, zůstal nevyužit. Doporučila bych spíš pro mladší čtenáře. Ale ilustrace má Sanctum opravdu pěkné.

Posledním přírůstkem je Bílá jako sníh, rudá jako krev, kterou jsem vyhrála v soutěži. Tuto knihu už jsem před dávnou dobou měla půjčenou z knihovny, ale nestihla jsem ji dočíst a musela ji vrátit. Jsem ráda, že tentokrát ji mám doma a na druhý pokus ji snad zvládnu dočíst až do konce. Určitě to nebude lehké čtení, což není asi žádný příběh o nemoci - v tomto případě zasáhla do života hlavních hrdinů leukémie. Stejně se na ni moc těším, i když to bude nejspíš hodně tísnivé čtení.

Tak jsme se dostali až na konec. Uznávám, že poslední měsíce mi nepřibývá příliš mnoho knih, ale ono se to zase brzy změní, až budu (čti: jestli budu) mít víc času.
Jaké nové knihy jste si pořídili vy? Máte pro mě nějaká doporučení?
Četli jste některou z těchto knih?

Recenze Bez šance
Recenze Sanctum

Nezapomeňte si přečíst recenze, ať nepřijdete o dobrou knihu.

18 komentářů:

  1. Bez šance a Sanctum poznám z videnia, tretiu knihu nie, avšak tiež vyzerá dobre. Tie dve, o ktorých som už počula, a rada by som si ich prečítala. Pekné knižné prírastky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Sancta jsem čekala víc, ale Bez šance bylo fakt super, tam neuděláš chybu :)

      Vymazat
  2. Tak tropické teploty ti vcelku závidím, to já bych jela teď. Pěkné počasí sice bylo, ale teď se to tomu moc nepodobá.
    Všechny tři knihy znám a všechny tři knihy mě zaujaly a ráda bych si je do budoucna přečetla :)
    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo bylo to krásné :) Ale teď už zase naplno v realitě studené Prahy :D
      Snad se k nim brzy dostaneš! :) Děkuji moc za komentář.

      Vymazat
  3. Na knihu Bet šance počúvam samú chválu, tak snáď sa u nás objaví v knižnici a budem si ju môcť prečítať :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by bylo super! :) Po delší době jsem si užila dystopii bez toho aby mi lítal tlak jak na horské dráze :D

      Vymazat
  4. Krásné přírůstky! :)
    Nad knihou Bez šance pořád uvažuji, ale bojím se, že to nebude nic pro mě :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Zkus nějaký úryvek na internetu. A nebo mrkni do knihovny, za zkoušku to rozhodně stojí!

      Vymazat
  5. Krásné přírůstky, zvláště na Bez šance se moc těším. A tedy sníh a zima mi neschází ani maličko, naopak, já jsem milovník jara a léta, takže začínám být ve svém živlu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych zimu nechala jen na horách :D Když má člověk chuť - tak si tam zajede. Ale jak je to v Praze, to je hnus. Všude břečka a vlezlá zima.
      Děkuji moc :) Snad se Ti bude Bez šance také líbit, těším se na recenzi!

      Vymazat
  6. Tak to sis toho pořídila tak akorát, to jsi dobrá. Já toho mám rozhodně víc a trochu se za své úlety stydím, už to fakt nemám kam dávat. :D
    Jaro je skvělý. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No.. Teď je sleva v Dobrovském a mám v plánu navštívit Levné knihy. Takže si povíme příští měsíc u novinek, jak jsem "dobrá" :D :D Ale rozhodně se nestyď, investice do knih, ta se vždy vyplatí (aneb nějak si to omluvit musíme). Děkuji za komentář :)

      Vymazat
  7. Hezké přírůstky, hlavně je super, že ses do nich hned pustila :) Na Bez šance se moc těším, jsem zvědavá, jaké to bude :)
    Já jsem si v březnu pořídila Světlo mezi oceány, Volbu, Měsíc na Soho a Dolores Claibornovou, i když čtu pořád, ještě na ně nedošlo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Páni, tak to jsi se pořádně rozšoupla, Světlo mezi oceány by mě moc zajímalo, působí to jako srdceryvný příběh - určitě se moc těším na Tvou recenzi :) Ty zbylé po pravdě neznám, musím to vše omrknout :)

      Vymazat
  8. Bez Šance a Sanctum si také chci v nejbližší době přečíst, tak snad se k tomu dostanu. Gratuluji ke krásným přírůstkům :)

    OdpovědětVymazat
  9. Bez šance bych fakt moc chtěla a napadá mě, že jsem se po ní dnes měla mrknout v knihovně, když už jsem tam byla a bloumala a přemýšlela, co to vlastně v poslední době chci číst a nemám doma :) Asylum jsem nečetla, i když ho mám dlouho půjčené a asi ani nebudu, stejně jako druhý díl. Bílou jako sníh jsem též měla kdysi půjčenou z knihovny, přečetla pár stránek a vrátila nedočtené. Nijak zvlášť mě to ale nestrhlo, tak to asi nebudu pokoušet znova.
    Každopádně fotky jako vždy luxusní! ♥ Moje přírůstky budou opět za dva měsíce dohromady, protože za březen mi tuším nepřibylo lautr nic :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždyť já ti ji půjčím, když ji stejně Pája v nejbližší době nechce číst :D Se domluvíme ;) Jsem moc zvědavá, jestli se ti bude líbit!! Asylum je spíš pro mladší, takže myslím, že o moc nepřijdeš, když vynecháš.
      Bílou jako sníh ještě jednou zkusím, když už ji mám doma, tak uvidím. Ale přesně jak píšeš, prostě jsem se do toho nedokázala začíst.
      Děkuji moc moc <3 <3 Mám radost, že se fotky líbí!

      Vymazat

Děkuji za každý komentář!