Knižní přírůstky - prosinec

12:50 Ivcca 18 Comments


Jestli je nějaký měsíc jako stvořený pro "knižní haul", je to prosinec. Knihu by totiž pod stromečkem měl najít každý, je to úžasný dárek nejen pro knihomoly, ale také pro obyčejné "smrtelníky". I můj haul je po delší době poměrně bohatý, na čemž mají podíl nejen Vánoce, ale také skutečnost, že na nějaké knihy jsem dřív zapomněla a tak vám je ukáži alespoň teď.

Přála jsem si překvapivě jen dvě knihy, protože, jak už jsem se zmiňovala dříve, přestalo mě bavit obklopovat se nepřečtenými knihami a chci knihy číst pokud možno ihned po pořízení. Asi jsem byla hodná, protože obě jsem je pod stromkem našla a vedle nich mi přibyla ještě spousta dalších skvělých kousků! Pojďme se na to podívat.

Mým prvním přáním bylo Ten, kdo stojí v koutě. Kniha, kterou jsem si přála už vloni, ale byla beznadějně vyprodaná. Letos jsem se konečně dočkala a rovnou se pustila do jejího čtení. Baví mě její minimalistický formát i dopisní forma. Jestli mi design nějaké obálky vyrazil dech, pak je to obálka knihy Dívka v pavoučí síti, pokračování slavného Milénia. Já sama jsem tuto populární sérii ještě nečetla a toto je můj dárek pro taťku. Obálka je naprostý skvost a i když máme už všechny tři předchozí díly doma, mám chuť koupit si box s tímto nádherným novým vzhledem.
Hned pár dní po Štědrém dni jsem si udělala další Vánoce díky třiceti procentní slevě v Dobrovském a pořídila si zde Malého prince. Nejen, že krásně vypadá, ale zároveň je to kniha, kterou by měl mít ve své knihovně asi každý. Konečně i já.
Další kniha, kterou jsem věnovala taťkovi (a upřímně na ní mám sama zálusk) je Sběratel kostí. Od Deavera jsem ještě nic nečetla a myslím, že tohle bude do začátku ta nejlepší volba.
Druhou knihou, kterou jsem si přála, je Osamělost prvočísel, která mi naprosto uchvátila svým názvem. Po přečtení anotace jsem věděla, že toto dílo musím mít a řada pozitivních recenzí už byla jen utvrzením. Bohužel už je k dostání jen v novém přebalu, který vidíte i na fotce a který se mě osobně líbí o dost méně, než ten původní.
Předčasné Vánoce jsem měla také díky mým milovaným nakladatelstvím a knihkupectvím, se kterými mám to štěstí spolupracovat. První knihou je Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru, což je neskutečně milá a kouzelná kniha, za kterou vděčím obchodu Megaknihy.cz. Na blogu naleznete i recenzi a já vám toto dílo mohu jen a pouze doporučit. Je to výjimečná kniha.
Dalším přírůstkem je Útěk z teritoria smrti, na který právě píši recenzi pro Fantasyknihy.cz. Zde se jednalo bohužel o pořádné zklamání, uvidíte již brzy v recenzi.
Posledním přírůstkem jsou Papírová města, která jsem si pořídila už někdy v listopadu nebo v říjnu, ale úplně jsem na ně při dělání haulu zapomněla. Možná si pamatujete, že John Green je autor, na kterého jsem měla dřív tak trochu alergii. Nenechala jsem se však odradit jedním neporozuměním a dala mu druhou šanci. A ta se vyplatila! Další jeho knihy jsou skvělé a já si s radostí pořizuji další kousek do sbírky. Snad u mě Quentin a Margo uspějí.

Prosinec byl úspěšný a z nových přírůstků mám velkou radost. Z čeho už takovou radost nemám je skutečnost, že knihovna je zase plná. A to v ní bylo tolik místa po podzimním blogerském bazaru! Tohle je vážně nekonečný kolotoč života.

Doufám, že jste si Vánoce také užili. Pochlubte se v komentářích knihami, které jste dostali a kterými jste obdarovali své blízké!

I.

18 komentářů:

  1. Moc hezké přírůstky. Já jsem si na Milénium dělala zálusk hrozně dlouho, pak přišlo nové vydání a všechny knížky mi postupně darovala babička k nejrůznějším příležitostem. Musím říct, že ty hřbety v knihovně vypadají naprosto perfektně a ostatní knížky oživí, tohle se opravdu povedlo. Každopádně ke čtení jsem se ještě nedostala a to mě dost štve.
    Sběratele kostí si určitě nenech ujít, Deaver je silně návykový a já tuhle jeho sérii (i když jsem zdaleka nečetla všechny) mám moc ráda :) Aristoteles je opravdu kouzelný a Ten, kdo stojí v koutě mě taky hodně láká, film jsem neviděla, chtěla bych určitě nejdřív číslo.
    Ta nová vydání Odeonu se mi taky vesměs nelíbí, já celkově nemám ráda lidi na obálkách, zvlášť, když s tím třeba ani skoro nesouvisí.
    Já jsem pod stromeček mamce nadělila Syna a silně bojovala s jeho přečtením, ale nakonec jsem odolala a mamka se do něho už pustila. Knížky jsem dávala pak už jenom babičce (Život za životem) a jednu historickou dědovi, u nás jinak skoro nikdo nečte :) Já sama jsem si rozbalila ilustrovanou trilogii Pána prstenů od Arga, hrozně dlouho jsem se rozhodovala, co si k Hobitovi v plátně z loňska pořídím a mamka nakonec rozhodla za mě, ale ty knížky jsou krásný :) a doplnění Měsíčních kronik, už se těším, až k nim přidám Winter :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milénium Ti tedy opravdu závidím! :) Strašně bojuji s pokušením si tu trilogii také pořídit :D Naprosto ty obálky miluji, věřím, že v knihovně je to pastva pro oči. Jsem ráda, že se Ti Deaver líbil, o to víc se na něj těším! Hned jak budu mít chuť na detektivku, tak se na něj vrhnu. Filmové zpracování Ten, kdo stojí v koutě jsem také neviděla, ale určitě si ho po přečtení knihy pustím. Třeba Tě nalákám recenzí na přečtení :) Zatím jsem v půlce a moc se mi to líbí.
      Syn je skvělý dárek, také jsem nad ním přemýšlela, ale nakonec to nevyšlo. Až si ho přečteš, tak dej určitě vědět, jak se Ti líbil. Nesbo je zkrátka moje srdcovka. Ilustrovaná trilogie Pána prstenů zní skvěle! :) Jsem moc ráda, že sis Vánoce užila. Děkuji za krásný komentář <3

      Vymazat
  2. Krásné přírůstky. Já u knihy Ten, kdo stojí v koute vahala, a uz je zas fuc:). Mne se ta jeho obalka strasne nelibi :D. Mas krasne knihy, urcite bych si vybrala. A problem s mistem mame vsichni😂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Už je zase pryč jo? Já zírám :D Tak snad bude zas nějaký dotisk. Mě se na obálce nelíbí ta fotka kluka, bez ní by to bylo mnohem lepší.

      Vymazat
  3. Krásné přírůstky ! :)
    Ze série Milénium mám doma první dva díly ve starém vydání,které se mi líbí mnohem více než tohle nové.Ještě jsem je nečetla,ale brzy se na ně chystám.
    Ten,kdo stojí v koutě bych si chtěla také někdy přečíst,ale netuším,kdy se k ní dostanu a kdy si ji hlavně pořídím :/
    No a ke knize Papírová Města-nevydržela jsem to a pustila jsem si film při kterém jsem se málem unudila k smrti,takže pro mě to bylo velké zklamání jako film a nad knihou pořád přemýšlím :/
    Přeji krásné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! Snad se k přečtení Milénia také dostanu. No, pokud si koupím ta nová vydání tak určitě :D Vážně Tě Papírová města tak zklamala? Já tedy film ještě neviděla. Tak jsem zvědavá, až přečtu tak určitě nahodím recenzi :)
      Ještě jednou díky!

      Vymazat
  4. Nádherné knihy :) Četla jsem z nich Malého prince, Papírová města a Ten,kdo stojí v koutě. Ty další taky vypadají zajímavě a ráda bych si je také někdy přečetla.
    Já jsem letos našla pod stromečkem Dívku,již jsi tu zanechal, Let it snow a Marťana (recenze a tvůj komentář u mě na blogu mě přesvědčil, že ho prostě musím mít! :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Strašně moc doufám, že se Ti Marťan bude také líbit, já tu knihu miluji! <3 Určitě dej pak vědět a užij si čtení :)

      Vymazat
  5. Úžasné fotky. Jednoduché, ale tak krásné! :)
    V.
    www.alittlepieceofbooks.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Wow! Perfektní výběr! :) Aristotela mám momentálně rozečteného a Osamělost prvočísel mám v plánu číst. S Malým princem souhlasím, měl by být v každé knihovně. Otravovala jsem s tím tak dlouho, až jsem ho dostala i já :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) A jak se Ti zatím Aristoteles líbí? Těším se na recenzi! Já jsem Prince nedostala, ale s radostí jsem si ho pořídila sama :D

      Vymazat
  7. Ten,kdo stojí v koutě a Papírová města jsou oblíbené mojí dcery. J. Deaver je moje stálice, mám všechny jeho knihy, Sbératel kostí je výborný začatek....:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skvělé, mám pocit, že po Deaverovi sáhnu hned jak dočtu Ten, kdo stojí v koutě. Když tak čtu všechna ta doporučení a nadšenou chválu! :)

      Vymazat
  8. Skvělé přírůstky:) Dnes jsem si z Dobrovského odnesla Malého prince i já, tak jsem na něj moc zvědavá!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gratuluji :) Užij si čtení, také se na něj brzy vrhnu.

      Vymazat
  9. Ja tieto knižné hauly nedokážem čítať či sledovať bez závisti. Ale, samozrejme, tej pozitívnej. Malý princ je naozaj "must have" kúsok v knižnici, nie len knihomola, takže je skvelé, že už tróni aj v tej Tvojej :) Najviac ma, však, spomedzi Tvojich kníh zaujalo Dievča v pavúčej sieti. Toľko okolo tej knihy chodím a premýšľam či ju kúpiť, alebo nie. Prosím Ťa rýchlo ju prečítaj a napíš recenziu, snáď mi v rozhodovaní pomôžeš :) Ja som si tiež našla pod stromčekom pár knižných kúskov a jeden aj darovala. Ak máš chuť a čas, pozri sa na môj blog, link k článku prikladám : http://mojacitaren.blogspot.sk/2015/12/vianoce-na-dvakrat.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář i za odkaz, moc ráda se podívám :) Na recenzi si ale bohužel budeš muset počkat, ještě jsem tu sérii vůbec nezačala číst :D Ale mám to v plánu, opravdu! Také vždy tiše závidím, když vidím všechny ty skvosty, které ostatním přibyly do knihovny. Mé hauly bývají většinou dost chudé :D

      Vymazat

Děkuji za každý komentář!