První blogerský knižní trh v Praze, aneb jak jsme prodávaly

20:38 Ivcca 26 Comments



V sobotu 21.11. se v Praze kousek od Palmovky konal historicky první blogerský knižní bazar! Na tuto skvělou akci jsem jakožto blogerka byla pozvána a s radostí jsem probrala svou knihovnu, abych mohla udělat radost ostatním a zároveň si doma uvolnila trochu místa. Trh se konal v dobře situovaném a klidném místě. Nejednalo se o žádnou velkou akci a proto všechny nákupčí přivítala příjemná komorní a přátelská atmosféra. Na druhou hodinu, kdy se "brány" trhu otevřely, se dovnitř nahrnula spousta lidí a my začaly vesele prodávat.


Pro mě byl bazar událostí plnou nejrůznějších dilemat. Nejdříve jsem vůbec nevěděla, zda vytřídím dostatek knih, které bych mohla prodávat. Nakonec se mi v kufru na místo podařilo dotáhnout krásných 22 knih, většinou nových, maximálně jednou čtených. Druhou otázkou, která mi dělala vrásky na čele, bylo, zda se knihy prodají a nebudu je muset vláčet zase zpátky (kufr jsem totiž měla půjčený od Ellen a žádnou rezervní igelitku jsem si samozřejmě nevzala, prostě organizace přesně na mojí úrovni). Nakonec vše dopadlo dobře, já si dokonce nic nekoupila - jen jednu nádhernou záložku z Knižního vesmíru, protože té zkrátka nešlo odolat!


Prodejní stůl jsme sdílely s Ellen a s Melindou a na akci jsme se samozřejmě náležitě připravily a vybavily jsme se i vlastními podomácku vyrobenými vizitkami. Po třech hodinách prodeje, kdy si jedna slečna nakoupila desítky (de-sít-ky) knih a já doteď nechápu, jak je dovezla domů, jsme se přemístily do nedalekého podniku na dobrou kávu, kde jsme probraly nejen zážitky z trhu.

Závěrem chci poděkovat organizátorkám za skvěle vymyšlenou a zařízenou akci, která byla dle mého názoru úspěšná a v budoucnu by se mohla ještě více rozrůst. Pokud jste zde nebyli, určitě byste to měli napravit, pokud se taková akce bude opakovat, v což upřímně doufám.

Líbí se Vám myšlenka blogerského knižního bazaru?
Zúčastnili jste se toho sobotního?
I.

26 komentářů:

  1. Byla to paráda, máme nejkrásnější vizitky a doufám, že se akce bude opakovat a někdo si koupí víc mých knih :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždyť jsi toho prodala dost! :D Mohla sis za to nakoupit spoustu pendreků v sámošce naproti! :D

      Vymazat
  2. Jééé, já jsem chtěla jít, ale nakonec jsem nebyla z finančních důvodů :)) Bude taková akce znovu? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je velká škoda! :) Některé knihy byly opravdu za "hubičku". Jestli se bude akce opakovat, to zatím nikdo neví. Ale já v to pevně doufám, protože se vážně povedla.

      Vymazat
  3. Líbilo ale přivítala bych ho blíž Brnu:). I když, třeba si udělám výlet do Prahy. Co třeba na jaře?:)
    Jinak gratuluji k ucasti a povedenosti srazu:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O situaci s knižními trhy v Brně bohužel vůbec nic nevím :D Ale výlet do Prahy zní jako super nápad! :) V Praze se člověk nikdy nenudí a knižní bazar už pak bude jen třešničkou na dortu.
      Děkuji.

      Vymazat
  4. Nápad to je skvělý, ale cesta příliš daleká...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škoda :) Tak třeba se podobná akce bude konat i blíž k Tvému bydlišti.

      Vymazat
  5. Kdy si jedna slečna nakoupila desítky knih... ehm, to asi budu já, že? Nakonec jich bylo 41. ;) :) :) A odvoz domů tedy stál za to, ještě teď necítím ramena, jak to bylo těžký. Ale nelituju toho, jsem nadšená a už šetřím na další rok. :) :) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 41? Já myslela tak 80 :D Investovat do knih, to nikdy není na škodu! :) Gratuluji ke všem úlovkům a budu se těšit príště.

      Vymazat
  6. Asi jsem natvrdlá :D Na facebooku jsem tomu nevěnovala vůbec pozornost, protože jsem myslela, že když blogerský, že je jen pro uzavřenou skupinu :D Příště budu bystřejší :) (Což jsem prokázala hned u fotek, kdy jsem si říkáala 'jéé, holky měly vlastní záložky' a ono to jsou vizitky :D )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dá se to použít i jako záložka! :D No ten název byl možná trochu matoucí a je velká škoda, že jsi nedorazila :( Ale rozhodně to není poslední knižní akce! :)

      Vymazat
  7. Pokud se takový knižní trh bude opakovat, taky bych ráda prodala pár knížek. :D Ale měly jste to fakt moc pěkné a mně se to líbilo, navíc jsem se díky téhle akci sešla s kamarádkami. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme :) Také jsem si akci moc užila. Já tedy vůbec nevěděla, jací další blogeři se účastní, ale určitě by příště mohla být akce ještě větší - čím víc prodejců, tím lépe :)

      Vymazat
  8. Mně se ten nápad hrozně zalíbil, ale mám to od Prahy dvě a půl hodiny vlakem, což je docela nanic :/, ale muselo to být úžasné, pokud se to někdy bude opakovat, možná si vyrazím :D

    OdpovědětVymazat
  9. To vypadá jako fajn akce, ale nevím, jestli bych si vybrala. Já mám ráda klasiku a kvalitní scifi:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to super :) Myslím, že z nabídky si vybral každý.

      Vymazat
  10. Vyzerá to ako skvelý nápad a naozaj zábavná akcia! :) Ale máte môj obdiv, že ste dokázali predávať svoje knihy, ja mám k tým svojím asi príliš veľké citové naviazanie sa alebo čo :D Čo môže byť spôsobené aj tým, že v poličkách mám kopu miesta a žiadne neprečítané knihy, takže som niektoré čítala aj viackrát a to tak trošku už prirástli k srdcu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zábavy bylo dost, to máš pravdu :) Já mám doma zase právě spoustu nepřečtených knih, které už určitě ani číst nebudu :D Takže jsem byla ráda, že s nima mohu udělat radost někomu jinému.

      Vymazat
  11. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  12. Knižní trh byl skvělý, moc jsem si ho užila. Moc se těším na další! :-)

    Ráda bych Tě pozvala na Čtenářskou ježuru - http://elenyaindil.blogspot.cz/2015/11/jezisek-pro-nakladatelstvi.html

    OdpovědětVymazat
  13. Vypadá to skvěle. :) DLouho jsem to plánovala, ale potom jsem na to neměla čas a tak mě to docela zamrzelo, zvlášť když to teď vidím. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No bylo to parádní! :) Příště si to určitě nenech ujít.

      Vymazat
  14. Podle fotek, článku a samotných komentářů to vypadá, že to musela být sklvělá akce! ;) Jen škoda, že se to nekonalo např. v Brně, bylo by to dostupnější :) Ale co, třeba se i tady něčeho podobného dočkáme :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!