Knižní novinky ČERVENEC

20:39 Ivcca 8 Comments

Prázdniny jsou v půlce, mám za sebou narozeniny mého blogu, před sebou mé vlastní a tohle období si vážně užívám. Jen mě trochu děsí představa, že za měsíc touhle dobou budu až po uši zahrabaná ve výpiscích z mikro a makroekonomie, protože na začátku září jsem si jako správná studentka (čti: magor) zapsala státnice. Kde se ve mě ta odvaha bere?

K věci! V červenci jsem se zabývala doháněním restů a četla knihy, které jsem si koupila a nashromáždila doma již dříve. Má sbírka se tak rozšířila jen o tři nové kousky. První přírůstek zrovna čtu a jedná se o Babička pozdravuje a omlouvá se. Kdo četl Oveho, pochopí, proč jsem se na Backmanovo další dílo tak moc těšila. Kdo Oveho ještě nečel, měl by to velice rychle napravit!

Babičku pomalu dočítám a až se vrátím z víkendu na Vysočině, dočkáte se i recenze. Mít tuhle krásku v knihovně je vážně radost, no řekněte, není obálka úžasná? Já zkrátka knihy od Hostu miluji. Radost je číst.

Také už mám doma Dítě číslo 44, které jsem vyhrála v soutěži u Ellen a tímto jí ještě jednou moc děkuji! Knihu už jsem četla a při hodnocení jsem nešetřila superlativy, konečně ji mám i doma v knihovně. Navíc filmová obálka vůbec není špatná! Tom Hardy je zkrátka fešák. Vás, kteří jste Dítě číslo 44 ještě nečetli, určitě odkáži na mou recenzi a doufám, že vás naláká.

Poslední novinkou, tentokrát v mé čtečce, je e-kniha První hrob napravo, za jejíž poskytnutí děkuji Palmknihám. O tuto knihu bych dřív nezavadila ani pohledem a to jsem na ni četla hodně pochvalných recenzí. Pak mě ale tak trochu "zlanařily" kamarádky, které opěvovaly nejen děj, ale hlavně údajně super-vtipnou hlavní hrdinku. Stačilo mi prvních několik stran, abych pochopila, že nelhaly. Charley je neskutečná!
Trocha pudru, trocha rtěnky a - tradá! - byla jsem připravená vyrazit do světa. Jediné, čím jsem si nebyla tak docela jistá, bylo, zda je na to připravený i ten svět.

Kolik knih jste za červenec nastřádali vy?
I.

P.S.: Do 5.8. probíhá soutěž o knihu dle vlastního výběru! 

8 komentářů:

  1. Babičku by som si raz mohla prečítať, ale až potom, keď si prečítam Oveho a bude sa mi páčiť. Dúfam, že to bude niečo na spôsob Storočného starčeka, ktorého som si veľmi obľúbila. :)
    Mne pribudli za júl len dve knihy a aj tie som si sama kúpila, a to: Upírska Akdémia: Tieňom pobozkaná (sériu už mám celú prečítanú, len ju chcem mať kompletnú doma) a Far from the Madding Crowd. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stoletého staříčka jsem nečetla, viděla jsem jen kousek filmu a Ove se podle mě nese v trochu "vážnější" notě. Je důležité ustát ze začátku pomalý rozjezd, protože ten úžasný konec za to vážně stojí! :) Samotná Babička je dost pohádková, ale mile a hezky napsaná, zatím se mi líbí!

      Vymazat
  2. Babičku bych si taky hrozně moc ráda přečetla, tak uvidíme.. Jinak mi přibily asi čtyři knihy, no a plus jsem si nějaké půjčila v knihovně, takže čtiva bylo dost.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je pěkné skóre. Já snad Babičku dočtu přes víkend, tak třeba Tě pak nalákám v recenzi :)

      Vymazat
  3. Já jsem si v červenci koupila tři knížky v Anglii - Svědkyni ohně od Keplera, Vypravěčku od Jodi Picoultové a Velkého Gatsbyho. Dala jsem to sice do knihovny v obýváku, aby to bylo k dispozici i mamce, nicméně považuji to za své úlovky. Navíc dohromady všechny tři knížky za pět liber. :)
    Na Babičku jsem taky zvědavá, ale chci si počkat, až bude k dostání v paperbackovém vydání. Oveho mám taky v měkké vazbě a chci to mít sladěné. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Návštěvu Anglie Ti tedy pěkně závidím! Velký Gatsby v originále musí být vážně zážitek. Já mám Oveho jako e-knihu a trochu mě to mrzí. Babičku jsem si totiž koupila v hard backu a strašně se mi vzhled knihy líbí.

      Vymazat
  4. Chápu, proč sis pořídila Babičku, protože já se na ní také chystám a nemůžu se dočkat, protože z Oveho jsem byla nadšená. :) Dítě číslo 44 četla zatím jen moje mamka a časem přijde řada určitě i na mě. A není ta e-kniha spíš První hrob napravo než poslední? :D Já jsem na tu knihu slyšela samou chválu a jak už je tak zvykem, také jí mám v merku. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, je to první hrob no :D Nevím nad čím jsem přemýšlela, když jsem ten název opisovala a pak už mě vůbec nenapadlo, že by to nemohl být zrovna poslední hrob :D Stane se.
      Dítě číslo 44 si určitě přečti! :) Doufám, že z něj budeš stejně nadšená jako já. Jen filmová verze byla pěkným zklamáním.

      Vymazat

Děkuji za každý komentář!