New in - březen

15:07 Ivcca 18 Comments


Jsem na sebe pyšná. Už od nového roku se mi daří úspěšně krotit v nákupu nových knih. Má mě za to ráda moje peněženka (pěkně těžká, hehe), má mě za to ráda moje knihovna (stále neumí sama od sebe expandovat dle potřeby, ani se v ní neobjevila malá černá díra, ve které bych mohla skladovat přečtené knihy) a mám se zato ráda i já sama, protože pohled na tolik nepřečtených knih mě prostě bolí. Navíc neexistuje lepší pocit, než si zajít do knihkupectví pro vytouženou knihu a hned ji přečíst. Kdy se mi to stalo naposledy? Ani nevím.


Každopádně za březen jsem si pořídila 6 nových knih. Tedy, pořídila jsem si jen 4 (25% sleva v Dobrovském, díky moc, děkuje i moje peněženka a knihovna taky zdraví) a dvě knihy jsou recenzními výtisky. První knihou je Marťan. Hrozně dlouho jsem váhala, zda si ho pořídit a přečíst, ale nakonec jsem neodolala a jsem přesvědčená, že jsem udělala dobře! Momentálně jsem tak v jedné třetině a jsem absolutně nadšená. Kdo by to byl řekl, že kniha o chlapovi, který trčí na Marsu, může být tak vtipná a poutavě napsaná? Nemůžu se dočkat, až budu mít přečteno a prozradím vám, že se chystá i filmová adaptace.
Druhou knihou, kterou jsem si pořídila je Vítězové nikdy nepodvádějí, o které jsem už sepsala i článek. Bylo to docela zajímavé čtení, do kterého jsem se pustila hlavně díky školní povinnosti.
Svůdné zúčtování není žádný erotický román, jak by se podle názvu mohlo zdát, ale zakončení velice zajímavé trilogie plné démonů, temných knížat a tak podobně. Ještě jsem se k jeho přečtení nedostala, protože jsem z toho žánru jaksi dočasně vypadla - tedy, nemám chuť na čtení podobných knih. Tak snad mě to brzy přejde.


Recenzi na Saeculum naleznete zde a o této knize už jsem tu mluvila několikrát. Pokud vás tedy zajímají mé názory na toto dílo, doporučuji přečíst zmiňovanou recenzi, kde je vše rozvedeno do nejmenších detailů. Shrnuto jednou větou - čtivé a poměrně zábavné young adult.


Stalo se to už tak trochu tradicí a nebyla bych to zkrátka já, kdybych na nějakou knihu při focení nezapomněla. Tentokrát se do úhledně naaranžované společné fotky neprobojoval Projekt manželka. Tuto knihu si schovávám, až mi nebude nejlépe a budu potřebovat pobavit a zvednout náladu. To je prý totiž přesně to, co vás při čtení čeká. Hlavní hrdina je (dle slov Melindy) tak trochu Sheldon Cooper. A Sheldon je postava, kterou naprosto zbožňuji a jeho výrokům a úvahám se vydržím smát celé hodiny. Bestie je další recenzní výtisk a i na tuto knihu jsem před nějakou dobou zveřejňovala recenzi - přečíst si ji můžete tady. Nesbø to sice samozřejmě není, ale i tak mě slovenský spisovatel Dominik Dán velice mile překvapil a koupí této detektivky určitě neprohloupíte.
Tady už jsou (skoro) všechny kousky pohromadě a já jsem na sebe pořádně pyšná, protože 3 z nich už mám přečtené a jednu rozečtenou. Zbývají tedy jen dvě nedotčené. Takovouhle statistiku se budu snažit udržovat každý měsíc (tohle předsevzetí bude účinné asi jako "tenhle měsíc si nic nekoupím").


Co jste si v březnu pořídili vy a jaký byl váš rekord v počtu nakoupených knih?
I.

18 komentářů:

  1. Já mám za březen 14 přírůstků :D Což bych řekla že je dost ,rozhodně to tak nemám každý měsíc. No ale z tvých knih bych si taky vybrala, láká mě Marťan, Projekt manželka i Bestie, o všech už jsem vícekrát četla. Saeculum mě taky láká, od autorky máme s přítelem Pět a Erebos, já se k ani jedné ještě nedostala, ale mám to v plánu. Pokud se mi budou líbit, tak si pořídím i Saeculum. Young adult ale jinak nečtu. Jinak chválím že se ti daří se krotit, já si taky říkám, kdy naposled jsem si nějakou knížku koupila a hned jí začla číst, takových je opravdu málo...Jenže nakupování knih mi dělá radost, jiné holky utrácejí za oblečení, boty, kabelky a podobně, já si za odměnu kupuji knihy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je teda vážně dost :) Marťana jsem právě dočetla a je to bomba! Takže rozhodně doporučuji k přečtení. Zrovna se chystám na Erebos, tak jsem zvědavá jestli to bude ještě lepší než Saeculum. S tím nakupováním to mám stejně jako Ty :)

      Vymazat
  2. Ivca ja sa tiez krotim! V marci som si kupila len dve jednu o mojich milovanych zombies (dufam ze si spravim chut po ranci na cervenom vrchu)inak ako sa ti pacila piata serka walking dead?a nejaky francuzsky krimitriler nech si dam chvilku pauzu od tych severskych :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prosím Tě, viděla jsem zatím jen 1,5 dílu! :D Nějak na to vůbec nemám čas. Ty už jsi zhlédla celou sérii? Byla dobrá? Slyšela jsem, že konec je vážně super.

      Vymazat
  3. Ja trochu zaostávam, za minulý mesiac som si kúpila 5 kníh, ale za každú jednu som rada! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Náhodou, skoro stejně jako já :) Ale mám z toho radost, už byl nejvyšší čas začít se krotit.

      Vymazat
  4. Ja sa radšej ani nehlásim, zatiaľ sa stopnúť asi neviem :-) A v marci ma ospravedlňujú aj narodeniny, takže ja tak tíško - 102 prírastkov :-D A čítať fakt nestíííham.
    (http://kmkbookworld.blogspot.sk/)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No teda! To je neuvěřitelné :D Tolik nových knih, to je bomba. To jsou narozeniny snů.

      Vymazat
  5. Já jsem se v březnu rozjela a přibylo mi 27 knih. Teď v dubnu se chci zase krotit, tak uvidíme. :-)
    Projekt manželka si chci taky přečíst, tak doufám, že se k tomu někdy dostanu. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem tedy zvědavá, jestli to v dubnu dodržíš :P Povíme si brzy.. 27 knih to je krásné číslo. Jen mít čas to všechno přečíst :) Na Projekt manželka se brzy chystám, tak pak dám info v recenzi.

      Vymazat
  6. Gratuluji ke krásným kouskům. :) Já mám za březen kolem 10 knih, ale tento měsíc jich už mám 13, takže jsem opravdu hrozná, ale ty knihy jsou všechny tak krásné, že jim člověk nemůže odolat. Hold knihy jsou skvělá závislost. :D :) :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi povídej, naprosto rozumím tomu pocitu, kdy prostě "nemůžeš odolat" a "nemůžeš je tam nechat" :) Ale existují i horší závislosti.

      Vymazat
  7. Ako som ja pyšná na toho nášho Dána, že má u vás úspech ^^ A s tebou so Saeculom súhlasím, celkom fajn. Som rada, že nie som jediná, ktorú pohľad na neprečítané poličky ubíja a syslí si málo knižiek za mesiac! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pyšná určitě buď! :) V Čechách se docela prosazuje. Tak třeba se mu to povede i dál za hranice.

      Vymazat
  8. Saeculum ti strašně závidím. Moc ráda bych si jej přečetla :) , jelikož hodně recenzí na tuto knihu se nese v kladném duchu ! :)
    http://milujemekihy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě přečti :) Za zkoušku to stojí. I když po tolika kladných recenzích byla má očekávání možná trochu moc vysoká a pak se nenaplnila. Ale i tak to za přečtení stálo.

      Vymazat
  9. Krásné přírůstky :) Zvlášť papírové Saeculum ti závidím, mám ho jen jako e-knihu :) Ta obálka je nádherná, úplný klenot, který si do knihovny jednou pořídit prostě musím :) Díky tvému nadšení nejspíš brzy sáhnu i po Marťanovi :) Ze Svůdné trilogie jsi byla tak nadšená a teď ti třetí díl leží ladem :) Taková škoda. Ale nemá cenu ji číst, když na ni nemáš chuť, to je jasné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škoda, že Saeculum není v pevné vazbě, to by bylo teprve něco. A vážně doufám, že se ti Marťan také bude líbit, já z něj byla naprosto odvařená. Neboj, na Svůdné zúčtování také přijde řada :P

      Vymazat

Děkuji za každý komentář!