Tour de Library #1

19:51 Ivcca 20 Comments


Asi jsem špatný bloger.

Bloguji o knížkách už půl roku a vy vlastně vůbec nevíte, jak vypadá moje knihovna a co vše se v ní nachází. Netvrdím, že vás to všechny zajímá, ale jelikož já tyhle "Tour de Library" miluji, budu doufat, že i mezi vámi se najde někdo, kdo to ocení. Nebo si alespoň odnesete nějaké tipy na knihy :)
Jelikož mám doma zoufale málo místa a pořádná knihovna se mi do pokoje nevejde, mám jich hned několik, šikovně rozmístěných všude tam, kde zbylo místo.

Dnes se podíváme na "nudli", jak jsem pojmenovala svojí uzoučkou knihovnu z Ikey. Jaké knihy skrývá její první půlka?


Do první poličky jsem umístila skoro všechny své paperbacky. Libuji si více v pevných vazbách a tak jsem je moc nechtěla mít na očích (To zní hrozně, já vím - a neptejte se mě, proč jsem si je tedy koupila v měkké vazbě... To se občas stane :D ). Je tu vynikající Nemesis od mistra detektivek Joa Nesboho, což je bohužel jediná kniha, kterou jsem z této poličky už přečetla. Dále tu mám trilogii Milénium. Černý jeřáb sestřelen a Jeden den Ivana Děnisoviče jsem si pořídila za velice výhodnou cenu, protože mám moc ráda válečnou literaturu. Ready player one vám jistě nemusím představovat. Jedná se o velký hit - za skvělou cenu pořídíte v Levných knihách. Kniha Oškliví je tak trochu záhadou, jelikož má rozporuplná hodnocení. Mě ji doporučila Melinda a já doufám, že se mi bude líbit stejně, jako jí. Wreck this journal je absolutní must have každého kreativního člověka, který alespoň občas rád něco tvoří. A i když se necítíte být moc kreativní - nebojte, WTJ vás navede a poskytne vám nápady. Jako poslední je v první poličce malá knížečka Upíří deníky, to byl tak trochu přehmat, vůbec mě nebavila a nedokázala jsem ji dočíst.


Druhá polička také skrývá spoustu detektivek. Malá sbírka od mého oblíbence Nesboho. Potom naprosto kouzelná kniha Ve znamení Štíra, ze které jsem byla naprosto nadšená. Svědkyně ohně je zatím moje jediná kniha od manželů Ahndorilových. Stále jsem se nedostala k jejímu přečtení, ale jsem velmi zvědavá, jestli se mi jejich styl bude líbit. Pravidla moštárny jsou v současnosti jedinou knihou od Irvinga, kterou vlastním (ostuda). Utajovaný projev je tak trochu klenot, jelikož je v knihkupectví hodně těžko k sehnání. Jedná se o druhý díl vynikajícího Dítěte 44. Dále tu mám Den opričníka od současného ruského autora Sorokina a Schindlerův seznam, který netřeba představovat.


Třetí polička se nese v duchu young adult, převážně od nakladatelství CooBoo. Hunger games i Divergence jsou mé oblíbené trilogie. Svůdné zlo pro mě bylo také velice milým překvapením a na Selekci a Prvních 100 se teprve chystám.


Tak to byla první část seznámení se s mou knihovnou! Líbí se vám podobné články?
Pokud už jste nějakou Tour de Library nafotili, budu moc ráda, když mi pošlete odkaz na článek do komentářů, velice ráda se podívám.
Mějte krásný den,
I.


20 komentářů:

  1. Skvělý článek, klidně jsi mohla nafotit všechny poličky, vůbec by mi to nevadilo a hned tato knihovna vypadá skvěle! Máš tam úžasné kousky, hlavně se mi líbí YA polička. Jen ty rozdíly velikosti u HG jsou děsné. Mám to taky a vůbec se mi to nelíbí, vůbec nechápu, jak to můžou takhle vydat. Už teď se těším na další! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Takhle alespoň zbude víc do příštího článku. S tím Hunger games souhlasím, trvalo mi dlouho, než jsem se přestala rozčilovat pokaždé, když jsem ten rozdíl viděla.

      Vymazat
  2. Máš moc krásné knížky! Taky miluju tyhle typy příspěvků! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) A mám radost, že jsem se Ti trefila do vkusu.

      Vymazat
  3. Veľmi pekné poličky :3
    P.S: Nebooj, nie si zlý bloger. My napríklad blogujeme už rok a stále nič :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) No tak holky, šup dofotit! :D Jsem zvědavá.

      Vymazat
  4. Krásné fotky! To, že tvoje knihovnička je úžasná vím už dávno :) :3
    Mám články v duchu bookshelf tour ráda :) Jen tak dál, těším se na další 3/4 :)
    Možná bych taky mohla aktualizovat svůj starý článek :) Má sbírka se poměrně rozšířila :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ♥ No to určitě aktualizuj!! Prosím prosím

      Vymazat
  5. Krásná knihovna! :) A ty hřbety se k sobě skvěle hodí! Brala bych celou druhou poličku (odshora) a levou polovinu poločky horní, kdyby ses někdy rozhodla ty knížky rozdat O:-) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobře, píšu si - ale moc s tím radši nepočítej :D Děkuji!

      Vymazat
  6. Máš nádhernou knihovničku. <3
    Moje je hrozně komplikovaná, protože je malá a mám příliš knížek, takže další jsou po celém stole, na poličce, jsou naskládané na sobě, není tam centimetr místa... zkrátka jéje. Nicméně brzy dostanu novou, véélikou, tak se nemůžu dočkat. :3 Určitě také nafotím. :)
    Ve znamení štíra už chci hrozně dlouho, ale stále jsem se k ní nedostala... chjo. Stejně tak bych někdy chtěla zakusit Nesba, jestli mě chytne. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velkou knihovnu Ti závidím, těším se až se přestěhuji a pořídím si nějakou přes celou jednu stranu pokoje :D Nesboho určitě zkus, je vynikající.

      Vymazat
  7. Děsně se mi tvoje knihovna líbí! :)
    Jo a označila jsem tě do The Ultimate Book TAG. Pokud jsi otázky už vyplňovala a já si toho jenom nevšimla, tak se ti omlouvám. Pokud se, tak si ráda tvé odpovědi přečtu! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Tag jsem ještě nedělala, takže děkuji za označení, zase na sebe napráskám nějaké věci :D

      Vymazat
  8. Taky tyhle články s fotkami knihovny miluju. :) Máš krásnou knihovničku, těším se na další odhalení! :D

    OdpovědětVymazat
  9. Na Nesba se už dlouho chystám, jen ještě bohužel nebyl čas se k němu dostat :/ ale ráda bych si přečetla všechny jeho knihy pěkně jednu za druhou, tak snad se mi to po maturitě už povede :)
    Jinak krásná knihovna a máš to pěkně uspořádáno, mám ráda přehled a když je ve věcech řád :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je čtu trochu na přeskáčku, abych se přiznala. Každopádně držím palce na maturitu a pak už můžeš jen číst a číst :)

      Vymazat
  10. Super clanek a mas moc hezky seskladanou nudli ;) Ja bohuzel doma nemam moc mista na knihy, takze je mam bohuzel tak nejak vsude poskladane.. ale uz se tesim, az si do sveho bytecku poridim paradni knihovnu ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!