V ringu

12:46 Ivcca 8 Comments

Román, který vás zavede do prostředí boxerských zápasů obklopeného leskem slávy a vůní peněz. Co ale člověk nalezne pod tímto pozlátkem?

Originální název: Real
Autor: Katy Evans
Díl: 1/3
Žánr: New adult
Počet stran: 320

Brooke Dumasová miluje sport, její sen o Olympijských hrách se však rozplynul v momentě, kdy si přetrhla křížový vaz v koleni. Její život je nudný a plný šedi až do dne, kdy ji její kamarádka Melanie vezme s sebou na zápas v boxu. A zde poprvé uvidí slavného boxera Remingtona Tatea, který ji shodou náhod nabídne práci jeho osobní fyzioterapeutky. Brooke chce ale mnohem víc, než být pouhou ošetřovatelkou tohoto vznětlivého muže. Remington se však vztahu obává a je si jistý, že jeho temná tajemství Brooke ublíží.

Jelikož i předchozí kniha, kterou jsem četla, byla z prostředí boxerských zápasů, rozhodla jsem se rovnou přečíst i dílo V ringu. Stále jsem ohledně něj byla poněkud skeptická, jelikož anotace mě příliš nenalákala. Na tento kousek jsem ale četla velkou spoustu kladných recenzí a to bych zkrátka nebyla já, kdybych se sama nechtěla přesvědčit o tom, zda si toto dílo zaslouží slávu, jaké se mu dostává.

Jak již bylo řečeno, V ringu je román z prostředí boxu okořeněný trochou erotiky. Drží se ověřeného klišé a začátek příběhu je k nerozeznání od ostatních knih podobného žánru. Mužský hrdina je neuvěřitelně sexy, hýří testosteronem a samozřejmě má spoustu temných tajemství, která se však naše hlavní hrdinka trpící samaritánským syndromem, což je další velice oblíbené klišé, nebojí odhalovat a bytostně prahne po "vyléčení" našeho hlavního hrdiny. Osudově mu změní život, samozřejmě, a on se do ní bezmezně zamiluje.

Toto dílo se čte příjemně a rychle, nicméně nám nenabízí vůbec nic nového či převratného a zařadí se pouze do dlouhého výčtu oddychových příběhů. Boxerské zápasy mě bavily a toto netradiční prostředí bylo dle mého názoru nejatraktivnějším aspektem knihy. Pevně střežené tajemství Remingtona bylo také originálně vymyšlené a autorka za něj má u mě plus. Brooke se rozhodně nestala mou oblíbenkyní, nebyla mi příliš sympatická a postupem času mě už unavovalo a otravovalo, jak neustále mele o olympiádě, na kterou se kvůli zranění nedostala. Jako kdyby se celý svět točil jen kolem ní a její pokažené sportovní kariéry.

Závěr byl trochu nereálný, autorka vstoupila do vod, ve kterých je konec jaký nastolila spíše nepravděpodobný, obzvlášť když se vše událo v tak krátkém časovém úseku. Kdo již knihu četl, jistě ví, o čem mluvím. V ringu mě příliš nezaujalo a rozhodně ho nemůžu hodnotit tak vysoce, jako ostatní, jelikož znám spoustu mnohem lepších knih tohoto žánru.

56%


8 komentářů:

  1. Túto knihu musím maaaaaaať! Skvelá recenzia!!! :)))

    OdpovědětVymazat
  2. Knížka mě moc nezaujala ani anotací a jak vidím, tak není zas tak nutné, abych ji v nejbližší době přečetla. Kdybych však uvízla na opuštěném ostrově, kde by byla ke čtení pouze tato kniha, tak se nenaštvu a celkem s chutí po ní sáhnu :) Pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mě se kniha dost líbila, protože i když je to prostě klišé, tak je to úžasně napsané klišé. Hodně se mi líbilo přidání písni a různých drobností. Ale musím říct, že tenhle první díl mi přišel o celkem dost horší než následující Šance. Doufám, že si taky přečteš, protože jsem zvědavá na tvůj názor :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Abych byla upřímná, tak jsem ji v plánu neměla. Ale pokud říkáš, že byla ještě lepší? Tak to mě docela začíná zajímat :) Bála jsem se, aby to nebylo jen takové to trapné natahování děje se zápletkami, které už se těm původním nevyrovnají. Možná to tedy někdy zkusím :)

      Vymazat
  4. Recenze je super,vážně, akorát mě však utvrdila v tom, že kniha asi nebude nic pro mě, klišé romanticko/erotické knížky nemůžu vystát. :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!