Měsíční shrnutí #2

19:18 Ivcca 20 Comments

Mám za sebou druhý měsíc existence blogu. A i tento měsíc byl skvělý, co se přečtených knih týče. Dnes tu mám takové malé shrnutí. Určitě jste si nemohli nevšimnout, že jsem tento měsíc byla obzvláště nadšená z jedné knihy! Takže se nedivte, pokud ovládne polovinu měsíčních NEJ.

Ještě než začneme, musím se vám pochlubit s novou záložkou, kterou jsem si dnes pořídila v rámci dvacetiprocentní slevy v Neoluxoru na Budějovické.
Není skvělá?

Teď už se ale podíváme na statistiky mého blogu. Jak si vede po dalším (druhém) měsíci své existence?

Blogové statistiky

Minulý měsíc jsem měla 25 pravidelných čtenářů. Nyní je pravidelných čtenářů už 43! Je to naprosto úžasné za tu kraťounkou dobu. Navíc jsem si nedávno založila Google +, kde mě zatím sleduje 9 lidí. Stále jsem se zatím nerozhodla, zda si zakládat facebookové stránky, co si o tom myslíte?
Máte sami svůj blog na FB? :)

Před měsícem byl počet zobrazení stránky 2820, dnes to bylo krásných kulatých 6000 zobrazení! ♥


Trošku jsme se i rozkecali, zatímco minulý měsíc jsem u blogových článků měla 176 komentářů, k dnešnímu dni jich je 379. Paaanejo, neuvěřitelné číslo.

Nejzobrazovanější článek je, světe div se, Labyrint: Útěk, který jste si otevřeli celkem 164x. A nejvíc komentářů za poslední měsíc je u článku New in - srpen a sice 20 komentářů.

Co k tomu říct?
Nesmírně si vaší přízně vážím a doufám, že vás to tu bude bavit i nadále. Budu se snažit neustále se zlepšovat.

Knižní shrnutí

Za poslední měsíc jsem přečetla, stejně jako ten minulý, celkem 7 knih.

  1. Muž jménem Ove
  2. Esej o tragédii
  3. Labyrint: Útěk
  4. Hrej hráčem
  5. Vampýrská akademie
  6. VA II.: Mrazivý polibek
  7. VA III.: Stínem políbená
Rozečtenou mám momentálně Cinder a VA IV.: Krvavý slib.
Celkem jsem tedy za poslední měsíc přečetla 2189 stránek. Na všechny přečtené knihy jsem zveřejnila na svém blogu recenzi (kromě druhého a třetího dílu VA - ty můžete očekávat brzy!), takže stačí kliknou v seznamu výše a číst, pokud vás zajímá, jak jsem je hodnotila.

Měsíční NEJ

Nejlepší kniha
A už to začíná. Nejlepší knihou totiž byl jednoznačně Labyrint: Útěk. Tato kniha je úžasná! A stejně dobrý je i film, takže pokud jste ho neviděli, určitě se na něj zajděte podívat. Labyrint je jednoduše dokonalý. Už jsem se nad ním rozplývala tolikrát a na tolika místech, že je mi až trapné, zase se tu opakovat.
Nenechte se odradit tím, že to teď čte každý - to je přece logické, kdo by si tuhle pecku nechal ujít, ten by vážně prohloupil.

Nejhorší kniha
Musím říct, že tento měsíc jsem četla skoro samé dobré knihy. Když to vezmu objektivně, tak z nich nejhorší bylo Hrej hráčem. Sice toto dílo nedosahuje žádných velikých kvalit, ale pořád je to příjemné oddychové čtení.

Největší překvapení
Překvapily mě tento měsíc hned tři knihy a já vám je také všechny vyjmenuji. Za prvé Muž jménem Ove, protože jsem ho začala číst a moc mě nebavil. Ale postupem času se vše obrátilo a na tuto knihu si ještě párkrát vzpomenu. Je plná krásných a vznešených myšlenek. 
Druhou knihou je Vampýrská akademie, upřímně jsem od toho chtěla očekávat hodně, ale když jsem se podívala na tu obálku a na ten název. Prostě jsem se u toho tak trošku kroutila. Ale všechny tyto předsudky zmizely, jakmile jsem se do VA začetla. Je to super. Všechna ta sláva je naprosto zasloužená.
No a do třetice všeho dobrého (to je ale překvápko) Labyrint: Útěk. BOMBA!

Největší zklamání
Zklamání jsem pociťovala na začátku Oveho, konec můj názor ale zcela změnil. Takže mohu s radostí říct, že mě tento měsíc nic nezklamalo.

Nejzábavnější kniha
Tak tady asi bohužel nevyberu. Žádná z knih, které jsem přečetla nebyla nijak extra zábavná. No dobrá, párkrát jsem se pousmála u Muž jménem Ove.

Nejlepší pár
Těžká otázka! Velice sympatičtí mi byli Thomas a Teresa z Labyrintu, to jejich křehké pouto a vztah poznamenaný zapomněním. I když spolu nejsou, tak k sobě jednoduše patří.
A u VA jsem se stále nerozhodla, jestli mi k Rose pasuje více Dimitrij nebo Adrian. Konečně autorka vytvořila dva dobré charaktery! Ještě nikdy se mi nestalo, že bych váhala mezi dvěma hlavními hrdiny, vždycky jsem hned od začátku někomu fandila. Tady prostě nevím. A to se mi líbí!

Nejnapínavější kniha
Labyrint, Labyrint, Labyrint! Co to je za otázku? Nemohla jsem se od toho odtrhnout, občas jsem možná i zapomínala dýchat.

Nejhezčí obálka
Tohle bude asi docela nečekané.
Labyrint! Pořád vás s tím neštvu?
Ale ta obálka pod filmovým přebalem je opravdu povedená. Miluji minimalistické obálky. A tato má šmrnc a nápad.

Nejhorší obálka
Tak tohle bude boj. Jelikož všechny díly Vampýrské akademie si docela slušně konkurují. Jedna obálka horší než druhá. Zatím asi "vede" třetí díl.

Doufám, že i váš poslední měsíc byl úspěšný!
Ráda bych se také zeptala, jak se vám u mě na blogu líbí? Pokud máte jakékoliv tipy, připomínky nebo nápady, neváhejte a pište buď přímo do komentářů nebo na mail. Budu moc ráda za zpětnou vazbu :)

Mějte se krásně!!
I.

20 komentářů:

  1. Gratuluji k moc hezkým číslům. :-) Ta záložka je boží, asi bych si ji měla taky pořídit, úplně na mě pasuje :D FB blogu je určitě fajn, myslím, že je šance, že si tě tam najde ještě víc lidí. A že bych si ten Labyrint přece jen přečetla?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :) Těch záložek tam mají spoustu. Taky se mi líbí, že je pěkně odolná, jak není z papíru. Děkuji za názor na ty FB stránky, ještě to promyslím :) A Labyrint si přečti, prosííím :D

      Vymazat
  2. Mě se náhodou obálky VA líbí. :) Ale asi jsem zvláštní co se týče obálek, protože se mi líbí i obálky k prvním vydáním Anita Blakeové od Tritonu, které se nikomu, kromě mě, nelíbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já ani nevím, že má Anita Blakeová nějaké jiné obálky? Mrknu na to. Mě se obecně moc nelíbí obálky, na nichž jsou nějací konkrétní lidé. A tohle mi přijde i poněkud zvláštně zkomponované.

      Vymazat
  3. Téda poriadne úspechy! Gratulujeme! :)
    Tá záložka je vážne skvelá. A prečítala si celkom dosť kníh. Ak mám pravdu povedať, mne sa Hrej hráčem dosť páčilo a Labyrint by som si strašne rada prečítala. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujiiiii :) Jsem zvědavá, jak to bude s přečtenými knihami příští měsíc, škola mi teď trochu kazí zábavu. Já Hrej hráčem určitě nekritizuji! Také jsem se u toho dobře bavila :) A Labyrint? No comment, přečti!

      Vymazat
    2. No škola sa začala a veru tiež nestíham čítať, nemám veľa času, väčšinou len úlohy a povinnnú literatúru, ktorá ma veľmi nebaví. :)

      Vymazat
    3. Takže letos maturuješ? To já už mám pár let za sebou, ale naprosto chápu. V té době mě to také štvalo, protože jsem neměla skoro vůbec čas číst něco jiného. Ono těch knih na seznamu není zrovna málo. Teda nevím, jestli se to nezměnilo, ale asi ne :)

      Vymazat
  4. Gratuluji, pěkně se Ti to rozjíždí, u mě to poslední měsíc s komentáři a lidmi stagnuje, asi na ně přenáším svou podzimní depresi :) Tolik nových čtenářů, to je skvělé, však si je zasloužíš! :) A jsem ráda, že Tě Ove nakonec nezklamal. Fakt byl ten Labyrint tak dobrý? Včera jsem ho přinesla, mám číst milion jiných knih, ale už jsem na 25 straně :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! Já tedy z četby Tvých článků zatím v depresi nejsem ani zdaleka :) A co se týče Labyrintu, tak samozřejmě má nějaké své mouchy, já měla dost připomínek k uspěchanému konci, ale když si to člověk vezme jako celek, tak klady jednoznačně převýší ty drobné nedostatky. A také uznávám, že jsem se do toho motivu a příběhu prostě zamilovala, takže možná mé hodnocení místy přestává být objektivní :D

      Vymazat
  5. Gratulace!!! Hrozně moc ti úspěchy přeju, protože si je jednoduše zasloužíš! :) VA je super, obálky má děsné, ale to už jsem taky říkala :D 6000 zobrazeními mi šlapeš na paty a to máš blog 5x kratší dobu než já :D Nevykládej si to jako závist, jen vypíchnutí toho, jak jsi dobrá! :)
    Labyrint, Labyrint, Labyrint ♥ VA, VA, VA ♥ Dimitrij, Adrian....Aaaaaaa! :D
    Těším se na recenze na Mrazivý polibek a Stínem políbenou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a ta záložka je skvělá! :) Mají je tam nově? Já jsem tam žádnou takovou nezmerčila!

      Vymazat
    2. Ty jsi prostě úžasná, děkuji :) ♥
      A taky jsi opravdu můj knižní parťák! S kým jiným bych mohla sdílet svojí nadšenost (nebo spíš posedlost?) :D Máme tak podobné názory.
      A recenze na Mrazivý polibek bude nejspíš už dnes :)

      Vymazat
    3. Jo a k té záložce, nevím jestli to tam mají nově, ale jsou u té pravé pokladny. Tam když tak můžeme někdy zaskočit spolu :)

      Vymazat
  6. Za dva měsíce je opravdu k čemu gratulovat. :-) To u mě to jde pomalu nějak k nule, recenze nikdo nečte, asi mám špatný vkus, nebo styl. :-D Tvůj blog sleduji ráda. :-) Já tedy knihy typu Vampýrská akademie nečtu, ani tyhle obálky nemám strašně moc ráda. :-( Přijde mi to spíš jak titulní stránka časopisu Bravo. Naopak obálka Eseje o tragédii, to je nebe a dudy. A Muže jménem Ove bych si taky ráda někdy přečetla. :-) Tak hodně štěstí. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Občas je to těžké zavděčit se všem a trefit se do vkusu. Ale já nad tím moc nepřemýšlím, prostě čtu, co mám ráda. Tvůj blog je náhodou moc sympatický, divím se, že jsem ho doteď nesledovala. A s tou obálkou jak z Bravíčka jsi se docela trefila :) A Oveho si přečti! Hodně štěstí nejen v blogování i Tobě.

      Vymazat
  7. Gratuluji, souhlasím s ostatními, tyhle čísla si opravdu zasloužíš, máš úžasný blog! Se všemi těmi nej. souhlasím. Ove mě ze začátku taky dost zklamal, ale potom se to rozjelo a já si to zamilovala. Takže to bylo opravdové překvapení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, moc si toho vážím :) Myslím, že s Ovem to takhle má dost lidí. Ale je to krásná kniha.

      Vymazat
  8. Gratulujem a: vážne máš tento blog len dva mesiace? :D Neskutočný počet čitateľov máš za takú krátku dobu :) Ja mám svoj vyše dvoch rokov a momentálne sa vytešujem, že mám 8 čitateľov :D (Btw. ďakujem, že si jedným z nich :))
    Ja som vďaka Facebooku narazila na niekoľko blogov, no tie boli o dosť väčšie a museli väčšinou robiť nejakú giveaway alebo čo, aby ich ľudia zdieľali (a ja osobne nikdy nič také nezdieľam, pretože potom by hrozilo, že by niekto z mojich priateľov našiel môj blog :D) a ďalší ich mohli nájsť. Väčšinou, čo tak pozerám, tak majú stánky na FB menej "likeov" než tie blogy majú čitateľov, teda väčšinou dávajú lajk len čitatelia blogu, aj to nie všetci. Je tu šanca, že by sa stránka rozrástla, no ja osobne by som počkala, kým by som mala tých čitateľov viac. Ak by si sa však venovala stránke a okrem odkazov na články pridávala aj statusy a fotky, proste to tam rozprúdila, tak by si určite prilákala ľudí z Facebooku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pěkný názor i za gratulaci :) No sama jsem z toho zaskočená a dělá mi to neuvěřitelnou radost, že si to tu nepíšu jen pro sebe. Na FB mě láká, že tam můžu sdílet i různé fotky a momentky, které by třeba do samostatného článku byly málo. Ještě to promyslím, ale moc děkuji za Tvůj názor. Za to, že jsem jedním z Tvých čtenářů neděkuj mě, ale sobě :) Kdyby se mi Tvé články nelíbily, tak tam nejsem :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář!