Když zrovna nečtu... #1

18:30 Ivcca 10 Comments

... tak třeba kreslím!

Pěkný den všem,

abych vám ukázala i něco jiného než svůj knižní svět, rozhodla jsem se vytáhnout na světlo světa nějaké své výtvory.
Už je to několik let, co jsem naposledy trápila tužku a papír. Dřív jsem kreslila hrozně ráda a hodně často. Se sestřenkou jsme chodily po vesnici, kde jsem vyrůstala a ona mě učila malovat stromy, domy, přírodu... Ale nejradši jsem vždycky kreslila koně.
Když mi bylo kolem osmnácti, pořídila jsem si tablet, neboli polohovací zařízení a začala kreslit v Photoshopu.


Naučit se správnému zacházení s touto vymožeností byla docela sranda (neboli - šíleně jsem se u toho navztekala). Na obrázku výše můžete vidět jeden výtvor z mé galerie na Deviantartu. Shodou náhod je to tuším druhý obrázek, který jsem přes PC kreslila. Je starý asi 2 roky, možná více a když si ho zpětně prohlížím, jsem docela kritická.
Ale tak to máme asi všichni se vším.


Tento obrázek vznikl docela náhodou. Prohlížela jsem si galerii na DA a nedokázala pochopit, jak někdo může namalovat oheň, aby vypadal alespoň trochu realisticky. Takže jsem se to samozřejmě také potřebovala naučit. A byla to docela zábava.

Finální verze (nyní mluvím pouze o ohnivých křídlech) mi zabrala kolem 5-ti hodin práce (hlavně tedy mazání nepovedených pokusů). Teď mě mrzí, že jsem si neukládala WIP (work in progress / postupný vývoj díla), jelikož byste se opravdu, ale opravdu zasmáli (oheň alá poctivá práce v Malování).



A zde je asi týden stará kresba s trochu odfláknutým stínováním. Doufám, že jste v tom poznali anděla ze Zavrženého.

Doufám, že si v budoucnu na kreslení najdu čas více než jen jednou do roka. Je to totiž opravdu úžasný relax. A pokud máte i vy někde na internetu vystavená svá díla, budu moc ráda, když se se mnou podělíte a pošlete mi odkaz mailem nebo do komentářů! :)

A co děláte vy, když si zrovna nečtete?
Kreslíte rádi?

I. ♥

10 komentářů:

  1. Děláš si legraci? To není fééér! :D Já bych kreslila ráda, ale jsem na to fakt nemožná :D Jednou jsem se tedy zúčastnila kurzu malování pravou hemisférou a tam jsme se naučili kreslit (ano, kreslit, i když se to jmenovalo malování) tváře a potom se mi povedlo několik lidí nakreslit podle fotky tak, že byli skutečně k poznání, což bylo neuvěřitelné, protože jsem na kreslení fakt totální antitalent a moje maximum je jinak prasátko a domeček jedním tahem.
    Krásné kresby :)
    Tahle rubrika je zajímavá, mohla bych něco podobného taky vyplodit :) I když můj blog je vlastně i tak zaměřen i na moje další koníčky, ale neknižní rubriky trochu strádají :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mooc děkuji :) Já si o sobě také nemyslím, že by mi to nějak extra šlo. Chce to hlavně cvik a kreslit pravidelně a k tomu já mám tedy hodně daleko. O kreslení pravou hemisférou už jsem také hodně slyšela. Zní to vážně neuvěřitelně, že se člověk tak rychle zlepší! :) Možná bych to také někdy mohla zkusit.

      Vymazat
  2. Ten poslední obrázek :O Ty kreslíš úplně dokonale a prý odfláknuté stínování! Vždyť je to boží! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi zlatá, děkuji moc :) Já nevím, přišlo mi, že by to jen mohlo být o něco výraznější :D

      Vymazat
  3. Kreslíš krásně! :) Já jsem na jakékoli umění totální pakůň, snad ještě to psaní povídek se dá snést. ALe kreslit jedině abstraktně a kdybys můj zvěv vyhání jezevce z nor :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) To já zase nevím, jak bych se poprala s povídkami, každý je hold na něco jiného :D

      Vymazat
  4. Kreslíš naozaj krásne. :) Moja sestra tiež vie kresliť (mňa to obišlo) a tiež sa zameriava na kone. Zatiaľ ešte na počítači kresliť neskúšala. Ja si to ani neviem predstaviť, ako sa to asi robi (ten oheň vyzerá realisticky a Zavrhnutého som spoznala okamžite) a určite viem, že by som na to nemala trpezlivosť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Takhle nějak vypadá ten tablet: https://i.alza.cz/ImgW.ashx?fd=f7&cd=MF114c1 a ten připojíš k počítači, perem na něj maluješ a obraz se přenáší do PC :) Ze začátku je to dost zvláštní pocit, ale časem si člověk zvykne :D Trpělivost to chce určitě :)

      Vymazat
  5. Wooow, naprosto úžasné! Vždycky jsem si přála umět takhle kreslit :) Koně mě sice nikdy malovat nebavilo, ale kdysi jsem se naučila kreslit jakž takž ucházející manga postavy – během těch pár let jsem to ale bohužel zase zapomněla. Teď bych měla mít víc času, tak bych se k tomu zase ráda vrátila :) Také jsem si vždycky říkala, jak se dá nakreslit oheň. Na jaře jsem šla na místní Majáles za fénixe a s tímhle problémem jsem se slušně potýkala... na rozdíl od tebe se mi ho ale nepodařilo vyřešit :D Ráda bych se koukla i na další tvoje dílka, mohla bys pro ně na blogu vytvořit rubriku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě bude fajn, když si najdeš čas a ke kreslení se vrátíš :) Děkuji Ti moc za pochvalu! Nápad vytvořit rubriku je super, budu nad tím přemýšlet. Jen nevím, kolik času na to budu mít. Za chvíli mi začíná škola a to to bude s časem ještě horší než teď. Tak se nechme překvapit :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář!