Blogtour 2016

14:12 Ivcca 6 Comments



Milí čtenáři,

Blogtour se nám pomalu blíží ke konci. Pointou tohoto projektu bylo vymyslet si vlastní otázku a následně se pokusit získat na ni odpověď od co největšího počtu spisovatelů. Tento projekt pořádala má maličkost spolu se skvělou Ellen a Melindou.
No a dnes i já přispěji s odpověďmi, které jsem na svou otázku získala. Dobře, jsou jen dvě, ale zato se autorky pořádně rozpovídaly a podělily se o zajímavé a zábavné historky :)


Máte nějaké přátele mezi ostatními spisovateli? Můžete se podělit o nějaký zážitek nebo vtipnou historku s nimi?
• • •
Wendy Higgins pochází z Aljašky a proslavila se svou trilogií Svůdné zlo, díky které si získala srdce fanoušků po celém světě - i to mé. Její trilogie je opravdu originální a poutavá. A jak autorka odpověděla na mou otázku?






„Někteří z mých oblíbenců na tomto světě jsou také spisovatelé. Mnoho báječných autorů se stalo mými přáteli na knižních událostech. Moje úplně první kamarádka z řad spisovatelů je Nyrae Dawn a stojí při mě již od začátku. Seznámily jsme se na internetu na stránce pro spisovatele ještě před tím, než byly naše knihy publikovány a vzájemně jsme se povzbuzovaly při každém dalším postupu na cestě. Také jsem dobrá kamarádka s Jennifer L. Armentrout. Obě ve svých příbězích vzájemně odkazujeme na knihu té druhé (ona na Svůdné zlo v její sérii Lux a já naopak na Lux ve Svůdném zúčtování!) Je to vážně zábava :)“

Julia Lawson Timmer je nejen dobrá spisovatelka, ale také velice sympatická osobnost. V České republice vyšla zatím jen jedna její kniha, mohu vám však zaručit, že vás dožene k slzám. Jak autorka odpověděla na mou otázku?




„Ano, jsem opravdu šťastná, že mám přátele, kteří jsou také spisovatelé. Nikoho z nich jsem neznala předtím, než jsem začala psát a vždy jsem měla pocit, že tato přátelství jsou jedněmi z těch úplně nejlepších darů, které jsem díky psaní získala. Můj nejbližší přítel-spisovatel je Lori Nelson Spielman (její knihy jsou Seznam tajných přání a Sladké odpuštění - obě mohu vřele doporučit!).
Mám jednu celkem vtipnou příhodu s Lori. Poznaly jsme se na Twitteru a vytvořily si vztah přes e-mail a poté jsme zjistily, že obě žijeme v Michiganu, zhruba 90 minut daleko od sebe. Lori mě pozvala, abych se zúčastnila spisovatelské konference v jejím městě a to bylo úplně poprvé, kdy jsme se potkaly osobně. Když jsem dorazila k jejímu domu vyzvednout ji, obě jsme propukly v obrovský smích, protože jsme byly oblečené úplně stejně, včetně šperků. Nikdy dřív se mi něco takového nestalo a jí také ne. Dokonce i naše účesy byly skoro stejné! Během konference se nás asi deset lidí zeptalo, jestli nejsme sestry.“
• • •
Wendy Higgins i Julie Timmer jsou velice milé a jejich knihy vám opravdu mohu doporučit k přečtení. Pokud by někdo z vás měl zájem se zpětně do projektu zapojit, není problém :) Stačí nám napsat na email blogtour2016@gmail.com a my se budeme těšit na odpovědi, které se vám podaří získat.

Úžasné Ellen a Melindě moc děkuji za spolupráci a doufám, že ještě někdy najdeme síly pořádat další společný projekt.

I.

6 komentářů:

  1. Julii Lawson Timmer jsem taky zpovídala, je to skvělý člověk (skrz maily tak rozhodně působí). Upřímně doufám, že její nová červnová knížka vyjde i u nás. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už mám konečně po zkouškách, tak budu mít čas všechny ty blogrour prozkoumat :) Už se na to těším. A také doufám, že ji vydají, Pět dní přece muselo mít úspěch :)

      Vymazat
  2. Ty jo, skvělá otázka a super odpovědi, opravdu se obě rozepsaly a působí moc mile :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! :) Také jsem měla radost, že se rozpovídaly. Jen škoda, že mi nepřišlo více odpovědí :(

      Vymazat

Děkuji za každý komentář!