Měsíční shrnutí - PŮLROK blogování!

12:07 Ivcca 27 Comments


Milí čtenáři!

Měla jsem teď tak napilno, že jsem úplně zapomněla na jedno významné datum. Před pár dny to bylo přesně půl roku od založení mého blogu! Ten světlo světa spatřil poprvé 25.7. 2014 a řeknu vám, že mi to přijde jako včera. Přitom se od té chvíle událo tolik významných věcí. Minulé měsíční shrnutí jsem vynechala, protože by vycházelo zrovna na období Vánoc a to jsem měla článků v zásobě víc než dost a shrnutí se tam hold neprobojovalo. Ale alespoň bude knižní shrnutí trochu bohatší, v lednu jsem toho kvůli zkouškám příliš nepřečetla.

Ale nejdřív menší statistika pro zvednutí sebevědomí! :)

Za půl roku má můj blog 5378 návštěv (o dva tisíce víc než před dvěma měsíci!), více než 17000 zobrazení (o 5000 více než před dvěma měsící!!), 1126 komentářů (spousta jich je ale mých :D ) a připojilo se ke mě již 72 pravidelných čtenářů a 29 Google+ čtenářů.
Toto je navíc můj jubilejní 90 příspěvek.

Nejúspěšnějším článkem minulého měsíce byl jednoznačně The Grinch Book Tag, který měl (právě mi spadla brada) 796 zobrazení!!



Co se týče přečtených knih, jelikož jsem minulé shrnutí vynechala, tak nevím, kolik jich je za jaký měsíc, každopádně jsem za tu dobu přečetla tyto knihy:

To je tak strašně těžké! Ale jednu vybrat musím a když se tu na ten seznam tak dívám, tak musím zvolit Manželovo tajemství. Ta kniha mě nesmírně bavila, čtení jsem si užila a velice mě zaujala kombinace společenského románu s detektivními prvky. Zároveň je děj rozdělený do třech paralelních linií, které se vzájemně doplňují a ovlivňují - tuto strukturu příběhu mám moc ráda a Manželovo tajemství všem vřele doporučuji.

Budete se možná divit, ale je to Bez naděje. Ano! Nejnapínavější byla opravdu young adultovka. Během čtení jsem si málem okusovala nehty, zkrátka skvělá jízda.
Jako nejsmutnější na mě působil příběh knihy Pět dní. Autorky jsem si opravdu vážila, jelikož dokázala napsat příběh, který vás dojme k slzám (doslova - takže připravit kapesníky), ale to vše nenuceně a naprosto přirozeně. Žádný kalkul a laciný dojáček. Velice zajímavý psychologický rozbor myšlenek nemocného člověka.
Nejvtipnější knihou bylo Maybe Someday. Ne že byste u toho vyloženě umírali smíchy, ale sem tam se nějaký povedený vtip objevil.
Haha vytvořila jsem si novou kategorii!! A za poslední dva měsíce v ní vyhrává Mara z knihy Pět dní. Za statečnost, lásku ke své rodině a sílu, tu neuvěřitelnou vnitřní sílu.
Největším překvapením bylo určitě Bez naděje. Začátek tohoto díla mě vůbec nebavil, do čtení jsem se nutila a neustále jsem se musela sama sebe ptát, proč že to mají všichni tak rádi? V půlce však nastane obrovský a naprosto nečekaný zlom.
Tuto smutnou kategorii vyhrává Na hraně zapomnění. Velice jsem se na něj těšila a nakonec jsem byla jen zklamaná a otrávená. Ani nevím, co zkritizovat dříve, takže pokud vás můj názor zajímá, nejlepší bude přečíst si mou recenzi :)

Jakou nejlepší knihu jste za poslední měsíc přečetli vy? 
I.

27 komentářů:

  1. Gratuluji ke všemu, jsou to super čísla! Ale Ty si je zasloužíš, píšeš skvělé recenze, máš skvělá videa, vtipné články a pěknou grafiku! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ja stále nerozumiem, ako sa ti podarilo za pol roka vyšplhať tak vysoko, ale každopádne ti gratulujem :D :) Nesledujem veľa knižných blogov, no sú tam i také, ktoré majú cez 380 alebo aj 400 pravidelných čitateľov, a môžem ti povedať, že tvoj blog je o dosť lepší, než tie :) Teda, aspoň pre mňa, taký môj pocit, tu ma to proste baví oveľa viac :D
    Najlepšou knihou bola asi tá, ktorú som dočítala včera: Prípad Caravaggio od Daniela Silvu :) Silva je mojím obľúbeným autorom a na preklad tejto knihy som sa tešila už vyše polroka, a vôbec som nebola sklamaná! :) Hneď v závese je biografia Benedict Cumberbatch od Nigela Goodalla, ktorá bola úžasná, i keď v angličtine, vďaka čomu som všetko nerozumela :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já sama nevím :D Ale jsem ohromně vděčná a dělá mi to vážně velkou radost. Páni, to Ti tedy vážně moc děkuji! Taková pochvala je pro mě důležitá. Ne anonymní čísla, ale někdo, kdo mi řekne, že se mu líbí mé články. Je to vážně úžasné a já se vynasnažím, aby to tu pro Tebe bylo pořád stejně "příjemné" :) Od Silvy jsem ještě nikdy nic nečetla, ale pokukuji po tomto autorovi už dlouho. Takže děkuji za tip, teď už se do něj určitě pustím :)

      Vymazat
  3. Naozaj pekné úspechy! :) Len tak ďalej.

    OdpovědětVymazat
  4. Suhlasim s kockou predomnou. Fakt sa mi u teba paci viac nez na najakych bars aj popularnejsich blogoch :-) Ja som sa posledny mesiac mordovala s Medennym jazdcom. Teraz rozmyslam nad tym preco asi tak vela ludi pise ze je to najlepsia kniha na svete, a potom napisem recenziu :-) Drzim palce v dalsej blogerskej kariere :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, mockrát děkuji, to mám vážně radost! :) Měděný jezdec od Puškina? Tak to jsem moc zvědavá na recenzi! Šup sem s ní! :D Děkuji mnohokrát ještě jednou a i já Tobě přeji jen a jen štěstí :)

      Vymazat
  5. Na tvém blogu jsem poprvé, ale když vidím jak tě holky v komentářích chválí tak tě musím začt odebírat a těším se na další články :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, snad nebudeš litovat a doufám, že se Ti mé články budou líbit! :)

      Vymazat
  6. Nádherné, nádherné shrnutí. Já ti chci strašně poblahopřát k tak úspěšnému půl roku a přeji ti i nadále jenom samé radosti! :) Opravdu si to všechno zasloužíš, jsi velice talentovaná a pilná. Jsi mi obrovskou blogovou inspirací! :)
    Na Pět dní jsi mě nalákala už kdysi, teď jsi mi knihu znovu připomněla a já už se k ní musím vážně dostat. :) Manželovo tajemství zrovna čte maminka a moc jí to baví, tak se na to po ní taky vrhnu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristýnko, strašně moc děkuji za krásný komentář! Není lepší pocit, než být někomu inspirací ♥ Mám vážně radost, že to tady máš ráda. Přečtením Pěti dnů a Manželova tajemství podle mě nemůžeš udělat chybu :) Snad se Ti také budou líbit.

      Vymazat
  7. Patří ti velká gratulace a ty krásná čísla si rozhodně zasloužíš! Máš úplně úžasný blog a skvělý, originální články! A tvé vyjadřování v recenzích hrozně obdivuji. Jinak k žebříčku - škoda toho Na hraně zapomnění a Manželovo tajemství. Ale každý občas musí s tím druhým nesouhlasit. Kdyby jsme každý měli stejné názory, byly bychom jen levné kopie :) Super článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Strašně moc děkuji!!! ♥ Krásně jsi to shrnula, hlavní je vždy vyjádřit svůj názor, i když bude třeba odlišný od většiny :) Ještě jednou velké díky za vše!

      Vymazat
  8. Gratuluji ke všem úspěchům a ať se Ti daří i nadále :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ti pěkně a přeji i Tobě spousty úspěchů! :)

      Vymazat
  9. Gratuluji ke všem úspěchům :) Jsi naprosto skvělá, za ten půlrok jsi ušla úžasnou cestu od skvělé blogerky k ještě lepší!!! :) Píšeš úžasně a hrozně mě bavíš :) Skvělé a potěšující statistiky si zasloužíš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kačenko děkuji :-* A nejlepší na tom je jedna bláznivá spřízněná duše, se kterou se můžu podělit o úspěchy, ale hlavně mě podrží i když je to zrovna všechno na prd.

      Vymazat
    2. Ach ♥♥ Jsem tak ráda, že ses před půl rokem rozhodla tak, jak ses rozhodla. Co já bych si bez tebe počala :)

      Vymazat
  10. Moc pěkné shrnutí a přeji ti, aby se ti v blogování jen a jen dařilo :)

    PS: U mě na blogu právě probíhá GIVEAWAY!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, i Tobě přeji spoustu úspěchů. A soutěže se ráda zúčastním :)

      Vymazat
  11. Super shrnutí a moc gratuluju k půlroku blogování! :) Ať je těch narozenin ještě co nejvíc! :)

    OdpovědětVymazat
  12. Gratulujem k takým krásnym číslam a k takému úspechu! Podľa mňa si to určite zaslúžiš, pretože vidno, ako sa o svoj blog a čitateľov staráš, a tvoje príspevky sa mi proste páčia. :) Prajem ti, aby sa ti aj naďalej takto darilo a aby si svojimi článkami spríjemňovala dni stále väčšiemu počtu ľudí. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Přeji ti, ať to takhle jde dále, tvůj blog si to zaslouží :) Doufám, že jednou dosáhneme stejných čísel, ale vzhledem k tomu, že náš blog za chvilku bude mít čtyři měsíce a má sotva třicet čtenářů si o tom můžem nechat jen zdát :D gratuluju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc!! :) Určitě dosáhnete, stačí vytrvat a jednoduše dělat, co vás baví. Čtenáři si vás pak najdou sami :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář!