Knihomolovy Vánoce ANEB můj VÁNOČNÍ seznam

20:09 Ivcca 31 Comments




Už nakupujete dárky k Vánocům?
Za tuhle otázku asi sklidím pěkných pár nadávek a možná mi i ubyde pár pravidelných čtenářů, protože - buďme k sobě upřímní, koho neštvou ty protivné otázky od puntičkářů, kteří mají dárky nakoupené skoro půl roku dopředu a neodpustí si rýpavé otázky, i když je jim jasné, že my ještě nemáme koupené ani ň.

Já dárky k Vánocům nakupuji pravidelně týden předem, letos jsem se ale rozhodla vyhnout těm davům lidí a koupit je s předstihem. A víte co? Stojí to za prd, protože návaly jsou už teď! Ale ten pocit klidu, kdy už mi zbývá vymyslet a koupit jen pár dárků, je k nezaplacení. No ale co je na těch zmíněných dárcích nejlepší? Že si jich pár můžete přát i vy!

Pokud můj blog čtete pravidelně a nebo komentuji já váš, určitě jste nemohli přehlédnout, jak neustále melu o svém VÁNOČNÍM SEZNAMU. Protože proč by se měl člověk učit nebo nedej bože pracovat, když může sepisovat knihy, které by rád našel pod stromečkem?
Na začátku listopadu jsem se zařekla, že si už žádné knihy do Vánoc nekoupím a hezky si sepisuji svůj seznam knih s nálepkou okamžitě-musím-mít-v-knihovničce-nebo-se-zblázním. Tak jsem se rozhodla, že se o něj s vámi podělím - jsou tam jak žhavé novinky, tak kousky všem dobře známé. Doufám, že v něm najdete inspiraci pro své dárečky a že můj dvouhodinový zápas s editorem Bloggeru udělá někomu radost :)

Přijde vám, že nějaká knížka v seznamu chybí? Určitě mi napište vaše tipy do komentářů! Jsem zvědavá, jaké knihy si přejete vy a moc ráda se od vás nechám inspirovat.

Kategorie 1 Ivcca opravdu potřebuje mít pod stromečkem

Čtyřka - Veronica Roth
Proč to chtít? - PROČ? Co to je za otázku?!




Život jedna báseň - Colleen Hoover
Proč to chtít? - Protože na tuto spisovatelku všichni pějí ódy a její předchozí díla měla velký úspěch. I její nejnovější kniha má vysoké hodnocení a anotace slibuje spoustu citů.



Labyrint 2 - Spáleniště: Zkouška - James Dashner
Proč to chtít? - Protože jsme všichni napjatí jak kšandy po cliffhangeru z prvního dílu Labyrintu! I když mě toto prostředí láká o něco méně, pokračování tohoto zajímavého dystopického příběhu si určitě nenechám ujít.


Kategorie 2 = Ivcca moc ráda najde pod stromečkem


Manželovo tajemství - Liane Moriarty
Proč to chtít? - Jako první nás naláká vysoké hodnocení a zajímavá anotace už je jen utvrzením v tom, že tato kniha bude za něco stát. No řeknete sami, co kdyby vám manžel zanechal obálku, kterou máte otevřít jen v případě jeho smrti?


Solitaire - Alice Oseman
Proč to chtít? - Jelikož hlavní hrdinka ráda bloguje! A prý se jedná o velice zábavnou knihu.




Dárce - Lois Lowry
Proč to chtít? - Abyste zážitek z této opěvované knihy mohli umocnit ještě zhlédnutím jejího filmového zpracování (také tak milujete porovnávání své fantazie s fantazií lidí od filmu?).


Ten, kdo stojí v koutě - Stephen Chbosky
Proč to chtít? - Protože si získala srdce milionů lidí a já už ji mám v plánu tak strašně dlouho...




Kronika ptáčka na klíček - Haruki Murakami
Proč to chtít? - Za prvé patří Murakami k mým nejoblíbenějším spisovatelům a za druhé je Kronika ptáčka na klíček údajně jedním z jeho nejvydařenějších děl. Co víc si přát než přes 700 stran skvělého čtení?


Losing it - Cora Carmack
Proč to chtít? - Protože už jsem ji sice četla, ale byla krásná a vážně ji chci mít na památku v knihovně! Ještě uvažuji, zda si nepořídím spíše anglickou verzi, která má hezčí obálku.


Prozřetelnost - Jamie McGuire
Proč to chtít? - Jelikož anotace slibuje skvělý fantasy zážitek! To si nemůžu nechat ujít.





Legenda - Marie Lu
Proč to chtít? - Protože jsem asi úplně poslední, kdo to ještě nečetl.





Elusion - Claudia Gabel, Cheryl Klam
Proč to chtít? - Obsah možná nebude tak dobrý, ale ta obálka je zkrátka kouzelná.





Monument 14: Cesta pustinou - Emmy Laybourne
Proč to chtít? - Protože je to poslední díl trilogie Monument. Předchozí dva díly doma mám, ale prý je to tak čtivé, že raději začnu číst, až budu mít v knihovničce bezpečně kompletní sérii.


Červený vrch - Jamie McGuire
Proč to chtít? - Protože to zkrátka musíte ocenit pokud jste, stejně jako já, ještě nečetli žádnou knihu se zombie tématikou. Navíc už jsem si ověřila autorčin talent na psaní, takže se ptám - proč ne?


Milý Johne - Nicholas Sparks
Proč to chtít? - Proč, proč... Protože Sparks je legenda napříč kapesníčkovými královstvími a já (ostuda!) jsem od něj ještě nic nečetla!! A také bych si ráda přečetla knihu, než se podívám na film.


Jsem roztříštěná - Tahereh Mafi
Proč to chtít? - Ze stejného důvodu, jako Legendu. Pokud jste ji také ještě nečetli, tak patříme asi mezi poslední svého druhu. I když ta anotace působí vskutku podivně.




Moře klidu - Millay Katja
Proč to chtít? - Jelikož to údajně je nádherná a emotivní kniha, na niž byla napsána spousta krásných recenzí.




Seznam se mi podařilo zredukovat na těchto 17 kousků, ale nemůžu zaručit, že se ještě nerozroste. Tak na které knihy jsem podle vás zapomněla? :)

I.

31 komentářů:

  1. Já dárky ještě nenakoupila, ale gratuluju ti, že už jsi to stihla! :D
    Co se týče tvého seznamu - hodně knížek mám na mém wishlistu taky. :) Legendu jsem četla, ale pro změnu jsem byla snad jediná, kdo knížku nezbožňoval a do dalšího dílu jsem se už nepustila. Moc se mi líbil děj, ale hlavní postavy byly až moc vyumělkované a moc jsem se neztotožňovala s jejich osobnostmi. :) Každopádně, za přečtení myslím stojí. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni, tak to jsem vážně zvědavá, co na tu knihu řeknu já! Tedy pokud ji pod tím stromečkem najdu :D

      Vymazat
  2. Solitaire a Červený vrch mám aj ja veru. :D Ja mám veľmi dlhý zoznam, v ponuke je aj Upírska akadémia, J.R.Ward a podobné fantasy. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zveřejnit! :D Chci se inspirovat ♥ A Vampýrskou akademii mohu doporučit, je to vážně skvělá série a já sama nechápu, jak jsem mohla tak dlouho otálet s jejím přečtením :)

      Vymazat
  3. Já bych skoro všechny z druhé skupiny přendala do první, hlavně teda Milý Johne a Moře klidu. Ty si totiž přeji celkem dost. Jinak skvělý seznam, kdybych sepisovala já, byl by asi mnohem delší, ale tak... Já nejsem skromná no. Ale měla bych to hodně stejný kousků, protože jsi vybrala hodně známe a oblíbené knihy. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spíš je problém, že chvíli trvá, než si člověk vybaví, co všechno si vlastně přeje :) Vážně bylo Milý Johne tak dobré? No, možná ještě proběhnou nějaké přesuny v seznamu :)

      Vymazat
    2. Podle mě Moře klidu mít potřebuješ, je to skvělá emotivní kniha :) už se těším, až se do ní pustím znova

      Vymazat
  4. Aaaaaa!!! :D Jediné štěsstí, že několik kousků už doma mám, ale jinak mám podobná přání :D Musím začít sepisovat nějak přehledněji, než jsem to dělala doteď :D Mám na papírku asi 5 knížek, možná něco v mobilu....já se svou proslulou láskou k seznamům a přehlednosti to mám takhle neuspořádaně, to je děsný :D Možná taky zveřejním svůj dopis pro Ježíška :) Krásné knížky, snad jsi byla letos hodná a dostaneš vše, co si přeješ :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle je moje premiéra :D Jinak seznamy také raději nepíšu. Spoléhám na to, že pak půlku knih zapomenu a má peněženka nedostane infarkt. Určitě ho zveřejni! :) Moc ráda se nechám inspirovat. A děkuji moc, také doufám, že jsem byla hodná ♥

      Vymazat
  5. Páči sa mi názov že čo NUTNE potrebuješ mať pod stromčekom :-D Ja nutne potrebujem pod stromčekom: novinku od Jo Nesba - Syn, 2. časť Hier o tróny - Súboj kráľov, Strach od Jozefa Kariku a bonus je ešte to že bratia česi pripravujú v dohľadnej dobe vydať 3 (áno TROCH) Kingov... Môj Ježiško bude musieť byť milionár :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tuhle Nesbovku u nás ještě nemáme. Závidím, že máte vše tak brzy! :) Hmm, nové Kingovky, to zní víc než lákavě!!! Držím Ti palce, ať najdeš pod stromečkem vše co si přeješ! :)

      Vymazat
  6. Milý Johne se mi vůbec nelíbilo, obrovský zklamání, ale jinak super seznam :)
    Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsou docela rozdílné názory :) Musím přečíst už jen ze zvědavosti! Děkuji za názor.

      Vymazat
  7. Všetci tu majú také dlhé zoznamy a ja ledva naškrabem tri knihy - všetky od Nesba, ktoré ešte nemám :D Ešte by som možno chcela Othella a Macbeth od Shakespeara, ale to nijak nesúri... Fakt by som s tým mala niečo robiť, lebo keď dočítam Nesba, tak budem len čakať za vydaním nových, z čoho by som mala asi tak dve knihy do roka :D
    Ale inak som dnes zahájila zháňanie vianočných darčekov a rovno som začala knihou - pre Lenku z blogu music-escapefromreality.blogspot.sk :D Vybrať z 36 kníh, ktoré by chcela, nie je vôbec jednoduché :D
    Inak, chválim za to, ako ten článok vyzerá! Neskutočná robota, nechápem, ako sa ti podarilo oblbnúť Blogger a všetko to jeho skákanie a nerobenie toho, čo by mal :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oh, teraz ako som videla v komentároch hore, tak možno by som na svoj zoznam pridala Hru o tróny :D
      Ešte som zabudla: Legendu a "Jsem roztříštěná" som tiež nečítala, ale ani sa nechystám, takže keď to prečítaš ty, zostanem už asi iba ja :D

      Vymazat
    2. Od Nesba už mám skoro všechny, teď už je jen všechny konečně přečíst :D A nad Shakespearem také pořád přemýšlím, hlavně když teď máme v knihkupectví tu náádhernou velkoformátovou sbírku jeho 3 nejslavnějších her jen za 79 Kč nebo kolik :)
      A děkuji za pochvalu, no jo, chce to velkou vytrvalost :D Občas si u toho editování také rvu vlasy. A jsem moc ráda, že sis díky tomuto článku rozšířila svůj seznam :)

      Vymazat
  8. Páni, pěkný seznam, ale většinu z dvojky bych švihla do jedničky, minimálně Monument, na ten se tak těším!!! :) Ale v podstatě bych si také přála to, co Ty a spoustu jiných věcí. Taky to hodlám sesmolit do článku. Legendu jsem taky nečetla, ale docela bych někdy ráda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se moc těším na Tvůj článek! :) Určitě pak ten svůj seznam trochu prodloužím, až si uvědomím, na jaké knihy jsem zapomněla.

      Vymazat
  9. Pěkný seznam :) Koukám, že nejsem sama, kdo si k Vánocům přeje dlouhý seznam knížek...Souhlasím, že najít pod stromečkem Spáleniště a Čtyřku je nutnost :) A Dárce je taky nutnost :) No vlastně bych pod stromečkem uvítala všechny ty knížky.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad jich tam nalezneme co nejvíce z toho seznamu! :D Už se nemůžu dočkat :)

      Vymazat
  10. Dárky ještě nenakupuji a máš moc super seznam! Milý Johne mám už roky doma a ta kniha se mi líbila, jako všechny Sparksovi knihy - jinak Milý Johne vyjde zkraje příštího roku znovu od Ikar.
    Život jedna báseň a Čtyřka - ty také musím mít nutně :D
    a jinak bych k nim přidala i Manželovo tajemství, Dárce, Lossing it (které právě ted čtu a nemůžu se od něj odtrhnout).
    Jsem roztříštěná mám doma celou sérii ale přečtený mám zatím jen první díl a moc se mi to líbilo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář! Hned jsi mě na knihy ještě více navnadila! :) Losing it bylo nádherné, přečetla jsem opravdu jedním dechem.

      Vymazat
  11. Přeji ti, aby byl Ježíšek hodný. :-)

    Taky bych měla začít nakupovat dárky... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, i já Tobě přeji to samé :) Hele je to parádní pocit, vědět, že už mám vše vymyšlené :)

      Vymazat
  12. Také uvažuji o publikování mého vánočního wishlistu :). Zatím na něm mám Hledání Aljašky/Papírová města, Eleanor a Park, Rytíře sedmi království, Havraní bratstvo, Čtyřku,... A jak se tak dívám na tvůj seznam, tak mám chuť připsat si spoustu dalších knih :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eleanor a Park mi v seznamu chybí! A Havraní bratrstvo je také lákavé. Určitě zveřejni svůj seznam! Ať se můžu inspirovat :)

      Vymazat
  13. Teda já nestačím zírat, kolik knížek na wish-listu máš, ale když jsem pak spočítala svoje, tak se už ani nedivím, jsme na tom dost podobně :D

    Doufám, že se v lednu hned pochlubíš, jaké jsi našla pod stromečkem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se určitě pochlubím neboj :) A těším se na Tvé přírůstky.

      Vymazat
  14. Čistě náhodou všechno, co potřebuješ mít pod stromečkem ty, potřebuji mít i já :D (Až na Čtyřku, kterého už mám v originále...) Jinak z ostatních zmíněných knih se chystám na Moře klidu a Milý Johne a četla jsem Solitare, který ti s čistým svědomím můžu doporučit :) Máš dobrý vkus na knihy...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, tak už to bývá :D Tak doufám, že se Ti Čtyřka líbil! Nemůžu se té knihy dočkat :) Děkuji!!

      Vymazat
  15. Já nutně potřebuju mít Solitaire, Dash a Lily: Kniha výzev, V šedých tónech, Hledání Aljašky, Eleanor a Park, Podivuhodné a krásné soužení Avy Lavender, Levandulový pokoj, Dokonalou chuť, Než jsem Tě potkala, ale ráda bych v knihovničce taky měla třeba Stoletého staříka, který vylezl z okna a zmizel ;)
    Tvůj seznam vypadá skvěle, nad Životem jedna báseň jsem taky uvažovala a Čtyřku si pujčím od kamarádky :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!