TAG - 7 smrtelných hříchů knihomolů

14:59 Ivcca 20 Comments


Do tohoto tagu mě nominovala Ilonka, takže jí velice děkuji a vy se nyní můžete podívat, jak jsem se vyzpovídala ze svých hříchů.


Chamtivost
1. Jakou nejdražší a nejlevnější knihu doma máš?

Myslím, že cena mých nejdražších knih se pohybovala maximálně kolem 500 Kč. Tudíž si nemyslím, že bych nějak hřešila s nakupováním přehnaně drahých knih. Druhou stranou mince je množství, které si člověk pořídí, ale na to se naštěstí nikdo neptá. Hehe...

Hněv
2. Jaký autor v tobě vyvolává zlost?

Jsem poměrně emotivní, takže jakmile se mi v knize něco nelíbí nebo mě něco zklame, hned se na autora "naštvu". Zároveň to je ale ten povrchní hněv, na který člověk zase rychle zapomene, takže si nejsem schopna jich moc vybavit. Jednoho však ano! Omlouvám se všem milovníkům jeho kapesníčkových knih, ale nesnáším Johna Greena za jeho prvoplánový usmrkaný román Hledání Aljašky.

Žravost
3. Jakou knihu jsi bez milosti hltal zas a znovu?

Jen jednou v životě jsem přečetla stejnou knihu dvakrát. Byl to Parfém, příběh vraha a jakmile jsem ho dočetla, začala jsem okamžitě hned znova od začátku. Určitě mám v plánu se někdy v budoucnu znovu začíst do mých "srdcovek", ale momentálně spíš nechávám otevřené dveře tomu obřímu návalu nových knih, co se na mě mačká ze všech stran.

Lenost
4. Jakou knihu jsi kvůli lenosti zanedbával?

Náročná otázka. Ale zanedbávala jsem trochu 1Q84 Knihu 1 a 2, jelikož je obřích rozměrů a já byla líná tahat ji všude s sebou a tak jsem ji četla jen doma. No ani to čtení doma nebylo moc pohodlné, je vážně oooobří.

Pýcha
5. O jaké knize mluvíš, abys vypadal jako inteligentní čtenář?

Opravdu někomu záleží na tom, jak v tomhle směru vypadá před ostatními? Mě ne :)


Chtíč
6. Kterých vlastností si nejvíc ceníš na mužských a ženských postavách?

Na mužských charakterech si cením hlavně mužnosti (což není vždycky samozřejmost, že ano), odvahy, upřímnosti a hlavně když dokáže autor vymyslet něco, čím je udělá opravdu výjimečnými a ne jen jedněmi z mnoha.
U žen je to jednoznačně rozhodnost, už jsem vytočená z těch hrdinek, které neví co chtějí. Nejraději mám vtipné hlavní hrdinky s nevyčerpatelnou zásobou sarkastických poznámek.

Závist
7. Jaké knihy by sis nejvíc přál jako dárek?

Už jsem si začala sepisovat seznam knih, které bych ráda našla pod stromečkem... Tak kdyby měl někdo zájem se podívat a odlehčit seznamu o pár položek - no problema :D Ale jako dárky mám nejraději krásné série, ideálně přímo v nějakém úchvatně zpracovaném boxu. Jsem zkrátka tak trochu sběratel.

Ráda bych se dozvěděla, jaké jsou vaše knižní hříchy!! Do tohoto tagu si dovoluji nominovat následující blogerky:


  1. Melindu (http://books-postcards-geocaches.blogspot.cz/)
  2. Wichitu (http://ordinaryaddiction.blogspot.cz/)
  3. Lucii (http://crazynewdays.blogspot.cz/)
  4. Aires (http://airesbooks.blogspot.cz/)
  5. Petinku (http://knihofilka.blogspot.cz/)
  6. Knižné maniačky (http://kniznemaniacky.blogspot.cz/)
  7. Petru (http://kniznytip.blogspot.cz/)
Trochu jsem se s těmi nominacemi rozjela, ale to je hold ta moje zvědavost! :)

Mějte se krásně!
I.

20 komentářů:

  1. He he.. Green mě taky napad, ale spíš kvůli Hvězdám. I když Aljaška k tomu taky dopomohla. :-) A jinak super TAG. Vánoční seznam si musím napsat taky, abych pak nebyla zaskočená. Ale například jsem strašně toužila po Agnes, ale teď ji mají ve slevě, takže si ji koupím sama :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Hvězdy se teprve chystám, nechci ho takhle zavrhnout hned po první knize. Nechceš tag také udělat? Ráda se podívám na Tvé odpovědi :) A vánoční seznam je podle mě super. Pořád jsi u stromečku překvapená, protože nevíš, kterou knihu ze seznamu Tví nejbližší vyberou.

      Vymazat
  2. Ja mám asi problém so skúšaním nových autorov a kníh, takže sa stáva, že tých svojich obľúbených mám aj dvakrát-trikrát prečítaných :D Knihy na čítanie sa mi kopia jedine vtedy, ak musím čítať niečo do školy a mám knihy požičané. Tak sa mi teraz "nakopili" Silmarillion a Nedokončené príbehy od Tolkiena, ale do Silmarillionu som sa už pustila :D Na Vianoce veľmi prekvapená asi nebudem, lebo rodine radšej poviem rovno, ktoré knihy chcem, a aj tak mám na zozname len asi štyri alebo päť kníh (taký trošku širší zoznam je tu http://mariam-vytvory.blogspot.sk/2014/09/knihy-ktore-musim-mat-knihy-ktore-by.html, ale na Vianoce chcem knihy z prvej skupiny) :D :D
    Nepamätám si, že by som sa hnevala na autora, ale párkrát som už bola sklamaná, najviac asi po prečítaní Hier o život, ktoré ma teda vôbec nezaujali. Od Greena som čítala len Na vine sú hviezdy, a aj keď to bolo dobré, nezdalo sa mi to až také dobré, ako to ospevujú.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se moc ráda v Tvém seznamu inspiruji a rozšířím svůj :D To mě Hunger games moc bavily, ale proti gustu... :) A jsem ráda, že nejsem jediná, kdo se v Greenovi zklamal. Ještě mu dám šanci a uvidíme.

      Vymazat
  3. Můj desátý smysl mi říkal, ať tu Aljašku nečtu.. a vidím, že jsem dobře udělala :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A doufám, že se dočkám Tvé verze tagu a Tvých hříchů! :)

      Vymazat
  4. Jůůů :) Díky za nominaci :) Tenhle TAG se mi dost líbí :) Originální a tak akorát dlouhý, to je něco pro mě :) Pěkné odpovědi :) Jinak si taky začínám sepisovat seznam pro Ježíška a asi bude muset vykrást knihkupectví, chudáček :D Parfém, příběh vraha jsem dostala loni k vánocům a ještě jsem o nepřečetla :D Hanba mi! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě těší, že jsem ti udělala radost a už jsem zvědavá, co na sebe prozradíš :) Pak mi seznam pošli, ať se můžu inspirovat :D Co kdybych třeba nějakou skvělou knihu do toho svého zapomněla napsat.

      Vymazat
  5. Skvelé Odpovede! Určite sa teším na ďalší tag,ktorý urobíš :)

    OdpovědětVymazat
  6. Skvělé odpovědi, tenhle tag je vážně super! :) A to s tím množstvím to mám stejně, jednu tady a jednu tam a na konci sakra kde se jich vzalo tolik :) Mně se líbily Hvězdy, ale Hledání Aljašky už vůbec, asi jsem od té doby, co jsem četla Hvězdy poskočila do jiného žánru :) A já potřebuji sepsat x seznamů a nevím, jak to udělat, aby pak nedošlo ke koupi stejné knihy a zároveň abych dostala hlavně ty, co potřebuji nejvíc :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hvězdy bych si také ráda přečetla, abych toho Greena nezavrhla hned po jednom díle :) S tím seznamem Ti tedy držím palce. Já ho naštěstí píši jen pro rodiče, takže tam bude domluva o tom co koupit a co ne poměrně snadná :)

      Vymazat
  7. Skvělý tag i tvé odpovědi :) Hledání Aljašky jsem zatím nečetla, pořád váhám, jestli se do té knížky pustit nebo ne.Něco mě na té knížce zkrátka odrazuje :D Ale Hvězdy nám nepřály se mi líbily, tak asi dám Greenovi šanci a zkusím i Hledání Aljašky :)
    A děkuji za nominaci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus to, třeba se Ti bude líbit, ale mě vážně nezaujala :) A moc se těším na Tvé odpovědi!

      Vymazat
  8. Oh chvalabohu, konečne ďalší človek, ktorý nemá rád Johna Greena, skvelé. Ja som od neho čítala Hviezdy aj Papierové mestá a ani jedna sa mi nepáčila :D Rozhodne už nikdy viac nečítam nič od neho :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já si myslela, že jsem v tom sama! :D Ze všech stran na něj slýchám jen chválu.

      Vymazat
  9. Děkuji za nominaci, vrhnu se na to okamžitě! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Děkuji za nominaci, tenhle TAG mě zaujal a ráda se ho zhostím :)

    Pěkné odpovědi!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!