Co si přečíst, když...

13:50 Ivcca 15 Comments

Milí čtenáři,

přeji příjemné podzimní odpoledne. Dneska je venku výjimečně naprosto nádherné počasí a konečně taky jednou vysvitlo sluníčko. Tenhle víkend je zkrátka nějaký vydařený. V pátek jsem odpromovala a včera se konal knižní sraz v jedné příjemné restauraci uprostřed Prahy. Sešel se nás opravdu velký počet (tipuji tak kolem 40 - 50 lidí) a byl to milý zážitek. Opět jsem měla možnost potkat spoustu příjemných lidí a knihomolů a také blogerek, jejichž blogy pravidelně navštěvuji a čtu. Věřím, že si to všichni užili.

A jak jinak si to příjemné podzimní počasí zpříjemnit, než dobrou kávou a pěknou knihou?
Vyznat se v nepřeberném množství novinek, kterými nás nakladatelství pravidelně zahlcují, ale není nijak jednoduché. Tím se ale vy trápit nemusíte, protože jsem za vás vše poctivě prošla a připravila vám seznam 9 žhavých novinek i s jejich stručným dějem, které na podzim vyjdou a vy byste si je rozhodně neměli nechat ujít!

Věřím, že v mém seznamu si každý najde něco zajímavého.




...VÁS LÁKÁ PARANORMÁLNÍ ROMANCE

Prozřetelnost - Jamie McGuire

Prozřetelnost je prvním dílem trilogie, jejíž děj se odehrává v městečku Providence. Hlavní hrdinka Nina Greyová je stále otřesená ze smrti svého otce, když poznává Jareda Ryela. Situace na první pohled zcela náhodná. Záhadný mladík má mnohá tajemství a je jasné, že Ninin život už nikdy nebude stejný, jako dřív. Zvlášť po tom, co odhaluje, že její otec nebyl tím, za koho se vydával.

Od autorky díla Červený vrch.

Vychází v prosinci.



...ČTETE RÁDI DETEKTIVKY


Všechno mi řekni - Lisa Jackson

Blondell O'Henryová má být brzy puštěna na svobodu. Žena, která byla před dvaceti lety poslána za mříže za hrůznou vraždu své nejstarší dcery a těžké ublížení na zdraví svých dvou dalších dětí.
Nyní však Blondellin syn mění výpověď a celý případ tak převrací vzhůru nohama. Novinářku Nikki Gilletteovou k vyřešení tohoto případu žene nejen touha po spravedlnosti, ale i určité osobní důvody. A jakmile se rozjíždí nová série vražd, zjišťuje možná až příliš pozdě, že i její vlastní život může být v ohrožení.

Vychází v říjnu.



...BYSTE RÁDI UNIKLI DO SVĚTA PROMYŠLENÉ FANTASY SÁGY


Píseň krve - Anthony Ryan

Že by se někdo odhodlal konkurovat veleúspěšné sáze Hra o trůny? Píseň krve je prvním dílem ságy nazvané Stín Krkavce a slibuje nám příběh plný války a intrik. Ve věku pouhých šesti let byl Vélin Al Sorne vlastním otcem zbaven svých práv a zanechán na pospas Šestému řádu. Zde byl nalezenec od dětství cvičen k boji a zabíjení ve jménu víry. Postupem času se k Vélinovi dostávají zvěsti o jeho záhadné matce, kterou nikdy nepoznal a na povrch se dostávají i důvody, které vedly otce k opuštění syna a jeho svěření do rukou řádu.
Vélin Al Sorne zjišťuje, že je předurčen k velkým věcem. Změna leží v jeho rukou a postihne nejen řád, ale i celý svět.

Vychází v říjnu.

...CHCETE SÉRIOVÉ VRAHY


Ve slepé uličce - Henning Mankel

Tohoto úspěšného švédského spisovatele vám jistě nemusím dlouho představovat. Pokud jste si zamilovali jeho styl, jistě nepohrdnete ani jeho dalším dílem s komisařem Wallanderem v hlavní roli.

Děj se odehrává roku 1994, během jednoho velice teplého léta. Komisař se chystá na dovolenou, ale jeho letní idylka končí v momentně, kdy se před ním dívka zaživa upálí uprostřed řepkového pole.
A krátce nato udeří brutální sériový vrah, jehož bestialita nezná mezí. Je možné, že spolu oba případy nějakým způsobem souvisí? A podaří se vraha zastavit dřív, než bude pozdě?

Vychází v prosinci.

...HLEDÁTE PŘÍBĚH INSPIROVANÝ SKUTEČNÝMI UDÁLOSTMI


Posedlost - Katherine Howeová

Ocitáme se v posledním ročníku dívčí střední školy Akademie svaté Jany v Danversu v Massachusetts, kde se již všechny dívky vzrušeně připravují na svou budoucnost na elitních vysokých školách, prožívají své první lásky a soupeří o to, kdo bude nejúspěšnější absolventkou.
Nicméně jednoho dne se nekorunovaná královna školy zhroutí uprostřed hodiny s podivnými křečemi a tikem. Nikdo netuší, co se jí stalo a setkáváme se s opravdovou lékařskou záhadou. Nicméně nemoc se začíná šířit stejně rychle jako panika a strach. Dívky mají křeče, záchvaty kašle a vypadávají jim vlasy. Tragédie se začínají chytat média a nikdo netuší, co je příčinou hrůzné situace na dívčí škole. Až na Colleen, která pracuje na projektu o čarodějnických procesech v Salemu. Toto město se dříve také jmenovalo Salem a už před třemi sty lety zde skupina děvčat trpěla stejnými příznaky.

Vychází v listopadu.

...MÁTE RÁDI ROMANTIKU


Život jedna báseň - Colleen Hooverová

Po smrti otce se osmnáctiletá Lake stává oporou své matky i malého bratříčka. Ztrátu nese celá rodina velice těžce a stejně tak i stěhování se přes celou zemi. Lake ze stěhování rozhodně není nadšená, nicméně zde poznává Willa, chlapce ze sousedství, plného humoru, pozitivní energie a vášně pro poezii.
Pouto mezi dvojicí se pomalu prohlubuje. Začínající vztah však utíná jedno šokující odhalení. Najít rovnováhu a zvládnout vzájemnou interakci je bolestné, téměř nemožné. Zvládne se s tím dvojice vyrovnat?

Od autorky bestselleru Bez naděje.

Vychází v listopadu.

...MÁTE CHUŤ NA POŘÁDNÝ THRILLER


Bílé kosti - Graham Masterton

Na Meagherově farmě jsou jednoho listopadového rána nalezeny ostatky jedenácti žen. Ženy zemřely příšernou smrtí, když je jejich vrah zaživa stáhl z kůže. I pro inspektorku Katie Maguierovou je to silné kafe. I přes nelibost svých kolegů, kteří tvrdí, že je zbytečné zabývat se dávno spáchanou vraždou, Katie je rozhodnutá přijít tomuto případu na kloub.
Pak se však ztrácí americká turistka a její kosti zbavené masa jsou nalezeny na té samé farmě. Nezbývá moc času a inspektorka musí hrůzné rituální vraždy vyřešit dříve, než vrah nalezne svou další nevinnou oběť.

Vychází v říjnu.


...CHCETE YOUNG ADULTOVKU PLNOU DUCHŮ


Lockwood a spol. - Kvílející schodiště - Jonathan Stroud

Velká Británie je už více než padesát let sužována děsivou epidemií duchů. Po zemi vznikla spousta parapsychických vyšetřovacích agentur, které se nebezpečné přízraky snaží likvidovat. S vidinou dobrého uplatnění v některé z těchto agentur se do Londýna vydává Lucy Carlyleová. Místo toho však skončí u nejmenší agentury, která ve městě je. Vede ji okouzlující Anthony Lockwood. Všechno ale nejde vždy tak hladce, jak bychom si přáli a jeden případ se ošklivě zvrtne. Nyní jsou hlavní hrdinové nuceni strávit noc v jednom z nejnebezpečnějších a nejděsivějších domů v celé Anglii. Je vůbec možné, že vyváznou živí?

Vychází v listopadu.


...MÁTE RÁDI PAŘÍŽ


Levandulový pokoj - Nina Georgeová

Příběh o knihkupci Jeanu Perdu z Paříže. O jeho lásce ke knihám a léčbě zraněních duší jejich pomocí, ale i o jeho zlomeném srdci, které už vlastní silou vyléčit nedokáže. Jeho životní láska Manon mu před svým odchodem zanechala dopis. Ten se za celých jednadvacet let, které od této události uběhly, neodvážit otevřít. Až doteď.

Vychází v říjnu.

15 komentářů:

  1. Boží článek! Boží, boží, boží. Zpracování, obsah, nápad - skvělý článek, baví mě!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, jsi hodná :) To potěší po té práci. Snad jsi tam našla i nějakou inspiraci na čtení.

      Vymazat
  2. To je nálož! Paranormální čtení se mi od nedávna líbí! Takže po Prozřetelnosti nedočkavě pokukuji :) Rozhodně si také pořídím novinku od Colleen Hoover :) Pěkný přehled :) :) Aspoň se v tom člověk lépe zorientuje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také do té Prozřetelnosti asi půjdu :) Stejně tak Colleen Hoover, i když jsem od ní ještě nic jiného nečetla. Děkuji :)

      Vymazat
  3. Bombasticky clanok! Ja mam rada dobre trilery - ale ked niekto zaziva stahuje niekoho z koze... fiha to neviem ci by som dala. Inak po tom Mankelovi poskulujem uz dlhsie, raz sa k nejakej jeho knihe urcite dostanem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem od něj také ještě nic nevyzkoušela, protože jsem podlení dobou tento typ knih moc nečetla :) Ale určitě to mám v plánu.

      Vymazat
  4. Slyšela jsem jen o jedné knize a to o Levandulovém pokoji, který jsem měla na recenzi (kniha mě ale moc nechytla :(). Asi jsem totálně mimo, protože většinou mám přehled, co vychází, a teď nic. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda, na tu jsem se zrovna dost těšila. Ale tak 100 lidí, 100 chutí :) Třeba se mi to líbit nakonec bude.

      Vymazat
  5. Super :) Ivcci, mala si možnosť už nejakú prečítať, alebo ťa zaujali podľa anotácie? Ja takto brúzdam po goodreads a porovnávam s našimi vydavateľstvami, že či niečo pripravujú už na preklad, dokážem sa tým zabaviť na dlhé hodiny :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel u nás ještě žádná z těchto knih nevyšla, takže nemám osobní zkušenost. Jsou to knihy, které mě nalákaly svou anotací :)

      Vymazat
  6. Samé parádní tipy! Určitě si chci přečíst Prozřetelnost, Posedlost a Bílé kosti :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, to jsem moc ráda :) Už aby to všechno vyšlo!

      Vymazat
  7. Překontrolovat eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde miliony klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

    Obchod odkudkoli - Váš čas je peníze. Obchodujte na počítači, mobilu a tabletu

    Otevřené obchody na eToro: 227,651,647

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!