Blogtour 2016

17:52 Ivcca 0 Comments



Drazí čtenáři!

Mám pro vás skvělou zprávu - rozhodly jsme se zorganizovat projekt BLOGTOUR 2016 s podnázvem Zpověď autorů, kterého se mohou zúčastnit knižní blogeři, ale i naši čtenáři. Zkrátka kdokoliv. Tento projekt se v českých blogových vodách tak trochu dědí z blogu na blog. Podařilo se mi dohledat, že první Češkou, která tento projekt přivedla k životu, byla Kath. Následně ho pořádala Lauders a po ní Maťa, která nadhodila, že by byla ráda, kdyby se projektu někdo ujal a opět ho uspořádal. No a tak jsem se na to vrhla společně s Ellen a Melidnou.

O co jde?
Ať již čtete knihy, sledujete filmy nebo fandíte sportu, neexistuje nic víc vzrušujícího, než mít možnost komunikace s člověkem, kterého nějakým způsobem obdivujete. Když jste četli knihu, neměli jste někdy chuť zeptat se jejího autora na něco? A zrealizovali jste to?
Tento projekt vám dává skvělou příležitost to udělat. Vaším úkolem bude vymyslet jednu otázku týkající se knih a následně ji rozeslat libovolnému  počtu spisovatelů a čekat na odpovědi. 

Detailní průběh
» Zaregistrujete se v linkovači, uvedete přezdívku a blog (pokud máte). Čím dříve, tím lépe, protože budete mít více času na kontaktování autorů.
» Vymyslíte si otázku a pošlete nám ji na mail blogtour2016@gmail.com
» Vyberete si spisovatele, které chcete kontaktovat, rozešlete jim svou otázku a čekáte na odpovědi. Pravděpodobně vám neodpoví každý, proto doporučuji rozeslat maily více autorům a pak čekat. Zároveň platí pravidlo, že čím dříve maily rozešlete, tím lépe. Přece jen spisovatelé jsou určitě vytížení a může jim trvat, než odpoví. Většina autorů bude nejspíš zahraničních a tudíž u nich se slovenštinou nebo češtinou moc nepochodíte. V dnešní době většina lidí umí anglicky, ale kdyby se přece našel někdo, kdo si v angličtině není tolik jistý, ať neváhá a obrátí se na mě, ráda pomůžu s překladem mailu, který chcete autorům rozesílat.
» Jakmile budete mít odpovědi posbírané, tak nám napište informační mail. Ti, kteří nemají blog a chtějí využít publikace na našich blozích, samozřejmě pošlou i odpovědi.
Deadline pro zasílání je 1. 4. 2016.
My vám poté sdělíme den, kdy zveřejníte svůj článek.
» Blogtour bude trvat tolik dní, kolik bude účastníků projektu. Každý bloger zveřejní článek s nějakými úvodními informacemi a samozřejmě hlavně získanými odpověďmi na otázky v den, který mu přidělíme. Pokud blog nemáte, zveřejníme vaše odpovědi na některém z našich blogů my.
» Součástí článku může být i giveaway - tato možnost je dobrovolná, ale určitě by se jednalo o pěkné zakončení celého projektu. Co bude výhrou je na vás, můžete například poprosit autory, se kterými budete komunikovat, o zaslání podepsaných záložek a podobně.

Jak koncipovat mail?
Je jasné, že nemůžete na spisovatele rovnou vybalit svoji otázku a očekávat nějaké zázraky. Určitě se představte, řekněte pár slov o sobě a o tom, proč máte rádi jejich dílo. Vysvětlete ve zkratce, co to je blogtour a následně položte vaši otázku.

Kde seženu kontakt na autora?
Autoři mívají většinou svůj mailový kontakt zveřejněný na oficiálních stránkách. Případně můžete zapátrat na jejich facebooku, instagramu a tak dále. Pokud se vám nedaří kontakt najít, můžete napsat do komentářů pod článek a zkusíme ho vypátrat společně.

Pokud vám cokoliv není jasné, ptejte se. Reaguji zde v komentářích, na mailu i na facebooku a jak já, tak Ellen s Melindou se vám vynasnažíme pomoct, případně vše rádi dovysvětlíme. Žádná otázka není hloupá ani zbytečná, takže neváhejte a ptejte se opravdu na cokoliv, co byste chtěli ohledě projektu upřesnit.
Články budeme sdílet na našich blozích a fejsbucích, takže myslím, že můžete čekat i nějaké to zviditelnění jako bonus :) Ale hlavně to doufám bude skvělá zábava.


0 komentářů:

Děkuji za každý komentář!